"Мама, тата, могу ли да дебитујем за Барсу?!"

Толико је млад да је Барселони био потребан потпис његових родитеља да заигра прошле ноћи на "Ноу Кампу". И већ је дао назнаке о каквом се таленту ради. . .

Фудбал 26.08.2019 | 19:24
"Мама, тата, могу ли да дебитујем за Барсу?!"
Дуго, баш дуго, Барселона чека на играча из "Ла Масије" који ће бити интегрални део екипе, а можда га је Ернесто Валверде "најавио" у победи над Бетисом у 2. колу Примере.

Када је на семафору на "Ноу Кампу" било исписано 5:1 за Барселону (на крају 5:2), тренер Каталонаца одлучио је да на терен пошаље суперталентовано Ансуманеа Фатија који је за петнаестак минута оставио сјајан утисак, игравши на месту десног крила.

Тинејџер из Гвинеје Бисау, државе на западу Африке, из које тешко да можете да се сетите неког познатог фудбалера, млађи је него Лео Меси када је дебитовао за Барсу!

Заправо, од 1941. године за Барселону није заиграо млађи фудбалер, пошто је Ансу Фати имао тачно 16 година и 298 дана када је стао крај терена и сачекао још једног талента, Карлеса Переза (21), који се сјајно показао синоћ после "просечних припрема, да му уступи место.

Дриблинзима и једним ударцем, тик поред стативе, Фати је најавио да би већ ове сезоне могао да буде вредна замена Барселони, посебно када је толико повреда у тиму...

Фати ће 31. октобра прославити 17. рођендан, а одликују га сјајна техника и брзина. Може да игра на више места у нападу, по оба крила и у шпицу, а чини се да га Валверде најпре види на десном боку где за сада нема повређеног Усмана Дембелеа. Не очекује се велика минутажа за Фатија ове сезоне, али би већ од наредне могао да буде близу првог тима...

Луис Суарез, Усман Дембеле и Лео Меси пропустили су синоћну утакмицу, али нису пропустили шансу да се поздраве са играчима који су донели прву победу у новој сезони. Штавише, Меси је на Инстаграму поставио фотографију са својим легитимним наследником.

"Сјајна утакмица за све, наши први бодови у Ла Лиги и веома сам срећан због клинаца из Ла Масије који су испунили сан играјући званичан меч на Ноу Кампу", написао је Меси.

Занимљивост у целој причи јесте да су родитељи малог Ансуа морали Барселони ПИСМЕНО да дају одоборење да њихов син може да наступи на утакмици!

Разлог за то јесте што малолетни фудбалери не смеју да играју у ноћним терминима, а његов отац је једва дочекао моменат у ком ће мали Ансу, који је у академији Барселоне од 2013. године, дебитовати за први тим...

Вероватно није ни сањао да ће то бити тако рано!

"Могу да умрем вечерас, није битно више, Ансу је дебитовао за Барсу", рекао је Бори Фати после утакмице у којој је његов син најавио да је "следећа велика ствар светског фудбала".

Навијачи већ коментаришу да је показао агилност каква је недостајала Усману Дембелеу који се мучи од доласка из Дортмунда и који делује као да никада није довољно концентрисан за врхунски фудбал, иако често уме да одушеви све на стадиону...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар