"Играли бисмо ЛШ, да смо имали мало среће као овај тим!"

"Имају искусне играче, али ја верујем у ове момке јер су до сада много пута показали како се бори за грб Црвене звезде", казао је Никола Жигић који је упоредио своју генерацију са садашњом коју предводи Владан Милојевић.

Фудбал 26.08.2019 | 16:14
"Играли бисмо ЛШ, да смо имали мало среће као овај тим!"
Сјајни српски нападач Никола Жигић (38) два пута је био веома близу уласка у Лигу шампиона са Црвеном звездом, међутим "испречили" су се ПСВ Ајндховен и Милан.

Пласман у групну фазу овог такмичења коначно је дочекала генерација фудбалера Владана Милојевића која је прошлог лета "избацила" Салцбург и нашла се у елити, а прилику да то понови имаће већ сутра против Јанг Бојса (21.00, Арена Спорт), ривала који је добро познат Жигићу.

Високи нападач је у квалификацијама за Лигу шампиона 2004/05 био стрелац чак три поготка против тима из Берна. Прво је постигао два на гостовању (2:2), занимљиво идентичан резултат као прошле среде између истих тимова, док је погодио још једном у убедљивој победи над Јанг Бојсима у Београду (3:0), док су се поред њега уписали још и Миладиновић и Дудић...

Наравно, за 15 година се много тога променило, али Никола Жигић и даље може да "подели" савет играчима, као и стручном штабу Црвене звезде.

"Срцем и хладном главом можемо да стигнемо до елите. Најбитније је да Милојевић играче ослободи притиска, верујем да ће то и да уради", рекао је Жигић за "Журнал".

Српски нападач и члан стручног штаба репрезентације Србије истакао је да Звезда не треба да "срљају" на пуној "Маракани", односно да би требало да одиграљу паметно и да спусте лопту на земљу и заиграју високи пресинг, баш као што је било и у првом мечу у Берну.

"Имају искусне играче, али ја верујем у ове момке јер су до сада много пута показали како се бори за грб Црвене звезде", истакао је Жигић.

Када је његова генерација прошла Јанг Бојсе, Звезда је потом очекивала одлуку УЕФА због умешаности Милана у "Калчополи" и на крају им је дозвољено учешће у квалификацијама, па су "росонери" зауставили шампиона Србије.

Квалификације су се од тада значајно промениле, а Жигић истиче да му се у садашњој генерацији највише допада колективни дух и то како се сви "боре једни за друге".

"Када је атмосфера у свлачионици одлична онда долазе и добри резултати. Свакако највеће заслуге за то има тренер Милојевић и његови помоћници који инсистирају на таквим стварима.Управо је то један од разлога што су у последње три године играли у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе. То је разлика у односу на моју генерацију која је једину прилику за пласман у Лигу шампиона имала против Милана, али и ПСВ-а, свима је добро познато шта се тада десило. Против Холанђана смо добили први меч, али смо доживели катастрофу у Ајндховену, док је Милан била друга прича", рекао је Никола Жигић и потом нагласио уз осмех:

"Да је било мало више среће, као што овај тим има, и ми бисмо играли у елити".

Никола Жигић је истакао и да му се јако допада Милан Павков, да је добар и квалитетан нападач, али не би прогнозирао "хероја" против Јанг Бојса, верује да ће то бити неко коме се сви најмање надају, баш као што су то били Павков и Дегенек пре годину дана у Салцбургу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар