Комшија: Лично сам видио како Рамуш убија

Први комшија Рамуша Харадинаја Рам Јолај изјавио је да је лично видио како Харадинај ликвидира српског полицајца због чега су му Харадинајеви људи отели оца и сина, а он морао да побјегне са Косова и Метохије.

Регион 26.08.2019 | 09:50
Комшија: Лично сам видио како Рамуш убија
Послије злочина терористичке ОВК над Србима од 24. марта 1998. године, командир полицијске станице у Рзнићу Миодраг Отовић је са још једним колегом дошао да ухапси Харадинаја, који је излетио из куће, пуцао на полицајце и убио Отовића.

Јолај у изјави за "Вечерње новости" наводи да су он и његова породица све видјели и да је због тога почео њихов прогон.

"Видио сам Отовића како пада, био сам удаљен педесетак метара. Рамуш је потом побјегао", рекао је Јолај.

Рамин отац Бинак Јолај и син Мухарем су отети, као и његов други син, који је успио да побјегне.

"Тражили су га, као и мене, да нас одведу, али смо се скривали мјесец дана по шумама, а онда се докопали Берана. Тамо сам се предао вјери и као дервиш тражио мир и опроштај за злочинце, бринући о снахи и шесторо дјеце сина Мухарема. У Глођане и на Космет, никад нисам смио да се вратим", рекао је Јолај.

Он је још прије 15 година испричао своју причу репортеру "Новости" у Беранама, а затим и свједочио и у Хашком трибуналу.

Био је један од ријетких свједока који је посредством видео-линка, прије 12 година, изнио конкретне доказе против Рамуша Харадинаја.

Остали свједоци су побијени, истиче лист.

Рам Јолај никада није сазнао судбину свог оца и сина, али према поузданим изворима, они су одведени у логор у Пискотама код Ђаковице, гдје су прошле године у масовној гробници "Бункер" пронађени посмртни остаци педесетак Срба.

Међу њима је и петочлана породица Шутаковић из Ђаковице - Недељко, његова супруга Дара и синови Радоман, Александар и Ђорђе.

У току су анализе осталих посмртних остатака. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дзоо

26.08.2019 08:10

Ми никад памети доци јесте видјели или цули да негде у свету сведоци прицају о злоцинима , Зато ми плацамо цену свега БГ нас навукао на глупости исти данас владају ако оце те са нама.Њима одговара да се хране полуписмени и крезубе оваквим текстовима ама људи нема од ових сведока ниста као и оних сто су оптузивали многе од Насера па даље све неки тески алкоси и неурацунљиви додји те памети. Харадинај неце дана одлезати не сто није крив за нека злодела него немамо релевантне сведоке. Али зато Србовању никад краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дјо

26.08.2019 09:28

Ти прво узми терапију.прво нетребају како ти кажеш лазни свједоци пошто се оцигледно ради о твојима. имају докази.отидји мало до православних гробаља око Сребренице па ћеш видјет колико је твој ориц невин и колико је побио и покло Српске дјеце и цивила.даље имају ваши снимци који су ваши објавили гдје јавно говоре како србе треба клат као керове. Мало се распитај како су налазили разапете зене српска војска која је протерала орицеве терористе.Али за убијене Србе по вама нетреба нико одговарати као и харадинај кога ви такодје волите јер је убијо Србе.посто видим да си смрад од човјека нетреба ти даље објашњавати.

Name

боки

26.08.2019 09:30

Не лупај глупости,то сто за хаски и сарајевски суд срби нису вриједни права на зивот не знаци да треба о звјерствима муслимана и сиптара сутити.Напротив

Name

Ре

26.08.2019 09:41

Дјо доклем год ти и такви ко ти славите терористу орица и говорили како је невин, ми ће мо славити Хероја Младића који је стао у крај том терористи

Name

Ре ре

26.08.2019 10:38

Зато је Ориц слободан...

Name

Дзоо

26.08.2019 10:43

Толико о насим еројима где су бранили Србство остали смо ка статистицка погреска , има нас несто јос у БиХа али такви као ви оцераце нас преко Дрине и Саве толико о еројима. Ста сто одбранили наси јунаци све сто нам је оставила ЈНА изгубили смо да неби мрске Олбрајтове неби нас било ни у Бакнцима. Само Србуј те ја цу у мрско Сарајево ако успем купити стан ради и ја и зена а ви довати та се ракије , сланине и белог лука тако цине крезубе и неписмени кад се Додо појави иду у транс а полако изумиремо.

Name

Убрзо

26.08.2019 16:03

Хоце, хоце....