Креће УС Опен: Игра Новак, али и још 5 Срба!

Много занимљивих мечева првог дана УС Опена, а ту је и један српски дерби. . .

Тенис 26.08.2019 | 14:01
Креће УС Опен: Игра Новак, али и још 5 Срба!
Време је за последњи гренд слем сезоне!

УС Опен почиње овог понедељка и трајаће до 8. септембра за када је заказано финале мушког сингла, а у ком се надамо да ћемо, као и пре годину дана, поново гледати Новака Ђоковића како подиже трофеј пред америчком публиком.

Србин брани титулу у Њујорку освојену прошле сезоне против Хуана Мартина дел Потра (6:3, 7:6, 6:3), који је одустао од овог турнира, као још и Милош Раонић и Кевин Андерсон.

Њих двојица била су у делу костура у ком је и Ђоковић, а у њему је остало довољно озбиљних имена да би се пут српског тенисера до финала могао назвати тешким, пошто га у осмини финала чека Стен Вавринка, потом Данил Медведев, па Роџер Федерер пре финала.

Ипак, треба ићи корак по корак и додати да Новак Ђоковић за почетак игра против Роберта Карбељаса Баене (#76 на АТП листи), са којим се до сада није састајао.

Њихов премијерни дуел на стадиону "Артур Еш" је на програму данас после 19.30х, односно након завршетка меча Зарине Дијас и Ешли Барти у женском синглу, а надамо се да ће Ђоковић пружити добру партију као и у Синсинатију, где је "само стао" на сет и по у полуфиналу и изгубио.

Осим њега, чак још пет српских тенисера ће данас на терен...

Душан Лајовић од 17 часова игра против Стива Дарсија из Белгије (#189 на АТП Листи), док би већ у наредној рунди могао да игра са Јанком Типсаревићем, наравно ако у истом термину победи Дениса Кудлу из САД (#111 на АТП листи), који је ипак много боље рангиран од њега.

Ту је и српски дерби!

На терену број 14, као трећи дуел дана постављен је меч Ласла Ђереа и Миомира Кецмановића, и он ће бити на програму после два женска сингла, односно не пре 20 сати.

На терен ће и српска тенисерка Ивана Јоровић која се састаје са пољском играчицом Игом Свјонтек (#49 на WТА листи) на терену број шест, после 19 часова, а видећемо да ли ће направити резултат каријере и пласирати се у друго коло овог турнира.

УС Опен, последњи гренд слем сезоне, на којем је Новак Ђоковић тријумфовао три пута (2011, 2015, 2018), играће се за укупни наградни фонд од 28.619.350 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар