Радио водитељ стаје на црту Доналду Трампу

Бивши републикански конгресмен, радио водитељ Џо Волш други је противкандидат Доналду Трампу на унутарпартијским изборима републиканаца за председничку номинацију, јавља Глас Америке.

Свијет 26.08.2019 | 08:57
Радио водитељ стаје на црту Доналду Трампу
Волш је у емисији "АБЦ Тхис Wеек" критиковао Трампа, који и даље има велику подршку унутар странке, назвавши га "силеџијом који је неподобан за председничку функцију".

"Кандидовао сам се јер је он неподобан и неко мора да му стане на пут. Кладим се да има много републиканаца који мисле као и ја, али се боје да то и кажу ", рекао је Волш. 

Волш је некадашњи члан Представничког дома из Илиноиса, а тамо је изабран као кандидат тврдог крила републиканаца 2010. 

У Конгресу је био до 2012. када се вратио у Чикаго и постао радио водитељ.

Једини републиканац који је до сада покушао да се кандидује против Трампа је бивши гувернер државе Масачусетс Вилијам Велд, али он за сада није добио довољну подршку да одржи кандидатуру.

Некадашњи гувернер Јужне Каролине Марк Сенфорд такође је рекао да ће размотрити кандидатуру против Трампа због раста фискалног дуга.

Било који републиканац да се кандидује против Доналда Трампа имаће тежак задатак, јер према истраживању Ројтерса и Ипсоса Трамп има подршку 87 одсто чланова Републиканске партије, наводи глас Америке.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар