Упитан наступ РК Борац у ЕХФ купу!

РК Борац м:тел саопштио да је због потешкоћа са финансијама упитно учешће црвено-плавих у ЕХФ купу.

Остали спортови 25.08.2019 | 22:30
Упитан наступ РК Борац у ЕХФ купу!
Рукометаши Борца м:тел завршили су припреме за нову сезону у којој ће поред домаћих такмичења учествовати и у ЕХФ купу.

Дуелом против Олимпијакоса у оквиру првог кола ЕХФ купа у суботу 31. августа у Атини црвено-плави би требали отворити сезону, међутим, само шест дана прије тог меча из РК Борац м:тел саопштили су да је упитно учешће у овом европском такмичењу.

Саопштење РК Борац м:тел преносимо у цјелости:

“Иако је РК Борац м:тел добио подршку свих нивоа власти у Републици Српској и домаћих компанија на путу остварења још бољих резултата у наредној сезони, због кашењења у реализацији појединих спонзорских уговора, доведен је у питање наступ нашег клуба у првом колу Купа ЕХФ, у оквиру којег наредног викенда гостујемо вишеструком шампиону Грчке, Олимпијакосу.

Подсјећамо да се свакодневно боримо са наслијеђеним дуговима, који и даље оптерећују пословање нашег клуба, односно директно утичу на сервисирање приспјелих обавеза. Као илустрацију ове ситуације наглашавамо да смо само у претходних неколико дана у потпуности очистили дуг према Управи за индиректно опорезивање БиХ, који је до прије неколико сезона, када је ова Управа дошла на чело РК Борац м:тел, износио око 140.000 КМ. То нас засигурно сврстава у ријетке спортске колективе у БиХ који више немају дуговања по овом основу.

Ово је само један од примјера савјесног односа према обавезама из неког ранијег периода, од којих ова управа не бјежи, а које у значајној мјери утичу на редовно пословање и сервисирање обавеза Клуба.

С обзиром да наступом у Купу ЕХФ, другом по снази европском клупском такмичењу, РК Борац м:тел ове сезоне представља Босну и Херцеговину, Републику Српску и Бањалуку, приморани смо да апелујемо на све надлежне институције свих нивоа власти да нас финансијски подрже у што краћем року како не бисмо морали одустати од овог такмичења и дугорочно нанијети велику штету и нашем клубу, али и рукомету уопште.

Имајући у виду досадашњи однос, првенствено српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, предсједника Владе Републике Српске, Радована Вишковића, министра породице, омладине и спорта Републике Српске, Соње Давидовић, градоначелника Бањалуке, Игора Радојичића, као и многих других носилаца високих функција, вјерујемо да ће препознати важност ситуације у којој се тренутно налази РК Борац м:тел и помоћи нам да на најбољи начин представимо и наш клуб, Бањалуку, Републику Српску и БиХ”, саопштено је из РК Борац.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар