Легендарни Дел Бој у вртлогу тешког живота

Легендарни Дејвид Џејсон био је електричар, ТВ водитељ за дјецу, супер звијезда. . . па на крају постаде и витез.  

Забава 25.08.2019 | 21:40
Легендарни Дел Бој у вртлогу тешког живота
Дејвид Џејсон рођен је као Дејвид Џон Вајт у сиромашној радничкој породици. Отац му је био продавач рибе, а мајка спремачица. Давид је рођен за време Другог светског рата, за време санкција и редукција 1940. године. Његова мајка је требало да роди близанце, али он је преживео, његов брат није.

Када је са 11 година напустио школу одмах је изразио жељу да се бави глумом и постане члан локалне аматерске драмске групе, али његов практични отац је одбио захтев. Тражио је од сина да допринесе породичном буџета, па је тако у детињству 6 година радио као електричар.

Телевизијска каријера данас легендарног глумца започела је давне 1964. године, а првих 6 година своје каријере глумио је у дечјим емисијама и радио као ТВ водитељ за децу.



Комедија "Мућке", у којој је Давид играо Дел Бој Тротера постала је његова улога живота по којој ће остати вечно упамћен.

Иако никада није успео да оствари велики успех на филму, Дејвид је највећу част доживео када га је краљица Елизабета прогласила витезом Велике Британије због доприноса уметности и култури те земље.



Дејвид је годинама живио са својом партнерком, глумицом Мејфени Талог, када јој је дијагностикован рак дојке. Давид ју је пуних 18 година неговао све док није изгубила борбу с опаком болешћу 1995. године.

Након њене смрти одлучио је да оснује добротворну фирму за децу оболелу од рака. Због губитка своје партнерке Дејвид је захтевао и да његов лик детектива Фроста у серији изгуби супругу. Није желео да глуми да је у браку или вези с другом женом док је удовац.

У 61. години постао је отац. Његова дјевојка, двадесет година млађа Гил Хинчклиф добила је са њим девојчицу. Џејсон се четири године након рођења кћерке оженио у 66 години.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пикула мали

25.08.2019 19:54

ЛЕГЕНДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онлy Фоолс Анд Хорсес

25.08.2019 20:29

Идуце године у ово доба бицемо милионери.Најбоља серија,најбољи глумац,наравно ван насег говорног подруцја.Муцке 100 пута гледао исту епизоду и увек изнова исти смјех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онлy фоолс анд хорсес

27.08.2019 15:36

Легендарни и непоновљиви,цаст и постовање и осталим глумцима у серији и сценаристи, невероватан тим..!

ОДГОВОРИТЕ