Преглед тест мечева за Мундобаскет...

Фурније блистао против Италије, Венецуела шокирала Турску! Чешка боља од Јужне Кореје, Тунис савладао Јапан без Хачамуре.

Кошарка 25.08.2019 | 12:45
Преглед тест мечева за Мундобаскет...
Тачно седам дана до почетка Мундобаскета, учесници планетарне смотре покушавају да оне ситне детаље који често праве превагу доведу до савршенства пред почетак борбе за медаље. У најзанимљивијем јутрошњем мечу, Француска је показала да је на добром пупут савладавши Италију са 82:80.

Најзаскужнији је био Еван Фурније, који је са 28 поена стигао до личног рекорда када је репрезентативни дресу у питању. Од тога, чак 21 поен убацио је у другом полувремену. У италијанском тиму Марко Белинели је био најефикаснији са 20 поена, Данило Галинари је убацио 15, а Алесандро Ђентиле 14.

Највеће изненађење приредила је Венецуела савладавши Турску са 71:68, али овај резултат постаје мало јаснији кад знамо да је Уфук Сариџа одмарао Скотија Вилбекина и Ерсана Иљасову. У њиховом одсуству Чеди Осман је искочио са 33 поена, Семих Ерден је додао 18, али то није било довољно за Венецуелу. Без Вилбекина и Иљасове то једноставно није исти тим.

Чешка је уз 21 поена и шест асистенција Томаша Шаторанског савладала Јужну Кореју са 97:89. Истакао се и бек Нимбурка Јаромир Бохачик са 23 поена. Овде се питање победника није ни постављало, јер су Чеси већ на полувремену водили са 56:30, иако је Рикардо Ретлиф за Кореју убележио 29 поена и 17 скокова. Један човек ипак не чини тим.

На крају, Тунис је савладао Јапан са 78:76 пошто је Мајкл Рол постигао одлучујуће поене два секунда пре краја меча. Јапанци су одмарали прву звезду Руија Хачимуру, али су опет одиграли солидно. Јута Ватанабе је са 17 поена био најефикаснији у пораженом тиму, док су Салах Межри са  20 и Рол са 19 одкочили у селекцији Туниса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар