Новак отворено Гимелстобу и Кирјосовом понашању...

Обећано, испуњено. Новак Ђоковић је на Вимблдону обећао америчком новинару Билу Симонсу да ће прочитати све детаље у случају Гимелстоб и дати своје виђење.

Тенис 25.08.2019 | 20:40
Новак отворено Гимелстобу и Кирјосовом понашању...
Симонс је, сада на свом тлу, у Њујорку, осетио потребу да Новака подфети на целу причу и српски тенисер му је испунио жељу.

Рекао је да је прочитао шта се све збивало, али сумњамо да је то задовољило америчког новинара који је одговор тражио током Вимблдона.

„Јесам, прочитао сам што сам рекао да ћу прочитати. Џастин је преузео одговорност за све што се догодило те ноћи. Прихватио је да се сам носи са тим. Очигледно у његовом приватном животу има доста тога чиме треба да се позабави. То је све. Он није део АТП политичког система у овом тренутну и мислим да је за све нас то најбоље. Шта будући дани носе њему и нама, то не знамо, али и даље сам у контактту са њим, чујемо се. Покушаће да се избори са целом ситуацијом на најбољи могући начин. Желим му све најбоље. Нажалост, то се догодило, као што сам рекао на Вимблдону, он је за нас играче био велика предност. Дакле, прочитао сам то што сте желели да прочитам и то је све. Немам даљих коментара о томе“, рекао је Ђоковић.

Питали су га и шта је разлог различитих резултата поседњих година њега и Роџера Федерера УС опену.

„Мислим да не постоји таква ствар као што је срећа у тенису. Лично, имао сам доста успеха на овим теренима, посебно на Артур Ешу, уз то нисам изгубио много мечева у каријери када играм у вечерњем термину. Заиста уживам у тој гласној атмосфери на терену што је крајње супротно рецимо Вимблдону, осим што се тиче оног последњег, финалног меча! Морате то да прихватите, да се прилагодите, да пригрлите те ствари, ја сам то урадио јер сматрам да је добро да имамо разноврсну атмосферу на централним теренима на ова четири слема. Уникатни су, то су највећи догађаји у нашем спорту“, сматра Ђоковић.

То финале Вимблдона ће многима остати у сећању, нарочито њему.

„Финале је у топ два меча које сам икад играо. Други меч је финале са Надалом на Аустралијан Опену кад смо играли безмало шест сати. Та два меча нешто су посебно у мојој каријери. И даље имам повремене визије тих момената из Мелбурна, чак и после толико година, и наравно желео бих овог финала са Роџером на Вимблдону да га се сећам дуго година. Истовремено, овај спорт може бити помало суров, када уживате или славите свој успех, немате тај луксуз времена да се осврћете на нешто јер сезона иде даље. Свега неколико недеља касније морао сам да се вратим и такмичим, на бетону у Синсинатију и сад овде. Једног дана када мало успорим са турнирима, имаћу времена да се осврнем на све и присетим се свега. Кад сте у турниру, тешко је враћати се уназад, мада ћу увек имати те позитивне емоције, то самопоуздање, ту мотивацију. Све те то инспирише да идеш даље и пишеш нове странице историје. Истовремено, треба чврсто остати на земљи“, јасан је Ђоковић.

Рекао је и да се на састанку АТП Савета у Њујорку није причало о казни за Ника Кирјоса, који је на турниру у Вашингтону у финалу вређао судију и направио потпуни хаос по ко зна који пут у каријери.

„Нисмо причали о томе. Колико сам ја информисан, није било приче о кажњавању било ког играча, а ја сам у Савету седам година. Управни одбор и менаџмент су одлучили тако, верујем у сарадњи са турниром и проценили каква је штета за сам турнир или каква је казне адекватна“, додао је број један.

Свакако улазак Федерера у Надала у целу ту прилу око АТП Савета, донео је другачију динамику.

„Њихов утицај је већ велик. Легенде овог спорта, два велика имена у Савету. Већ су оставили утисак на остатак групе у Савету, на већи део групе, сви знају да они теже да допринесу у дискусијама и доношењу одлука. Било ми је интересантно на првом састанку, никад нисте имали светског броје један, два и три у АТП Савету, у тој групи од десет играча. Све што чујем од других играча је позитивно, све је прошло добро, врло су ангажовани, тако да се радујем раду са њима. Претходни састанци су трајали шест и седам сати, а овај последњи два сата и 15 минута. Сада је састанак био добро припремљен. Нисмо ишли са свим темама, али добро је да смо радили ту припрему састанка, тако да имамо ефикаснији рад“, закључио је шампион УС Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар