За продужетак побједничког низа...

Српски кошаркаши настављају учешће на Аустигер купу у Шењангу дуелом против Новог Зеланда (13. 30).  "Орлови" против Новог Зеланда, да ли ће се поновити 2014. година? Кошаркаши Србије ће у недељу од 13. 30 часова обавити претпоследњу промену пред почетак Мундобаскета у Кини.

Кошарка 25.08.2019 | 11:29
За продужетак побједничког низа...
Србија се састаје са репрезентацијом Новог Зеланда на турниру у Кини на којем су претходно победили Италијане 71:65.

"Орлови" су забележили тријумф у свих седам мечева током припрема за Мундобаскет, а најзначајнију победе однели двапут против Литваније и једном против Грчке на гостовању без Николе Јокића.

После великог преокрета Јапана, предвођеног Руијем Хачимуром, против Немачке, изабраници Александра Ђорђевића су остали једина селекција са максималним учинком током припрема.

Србија ће против Новог Зеланда играти пети пут у скоријој историји, а у међусобном скору води са 4-1.

Ове две репрезентације последњи пут су се састале 2014. године у припремама за Мундобаскет у Шпанији, када је Нови Зеланд успео да изненади после пораза у првом мечу са 102:96. Подсетимо, на том Светском првенству "орлови" су освојили сребрну медаљу.

Селектор Ђорђевић ће још једанпут имати прилику да провери своје играче претпоследњи пут, док ће последњи тест имати у Кини 27. августа против Француске.

Било је против Италијана одређених проблема пре два дана, нарочито током другог полувремена. Кошаркаши Србије као да су се опустили, концентрација у нападу је нагло пала, а Азури су све то зналачки искористили и замало дошли до великог преокрета и сензације. Ипак, аларм се упалио на време, српски састав је стао на ноге, а Јовић је тројком у последњем нападу ставио тачку на наде Италијана да могу до чуда.

Ако нешто позитивно можемо да извучемо из ове утакмице, то је свакако веома добра и чврста игра у одбрани током првог полувремена, али и већег дела треће четвртине. Са друге стране, напад је сасвим добро функционисао у првих 20 минута, шут са дистанце српску репрезентацију је врло добро служио, али се некако све срушило у наставку када је било доста „сушних“ минута.

Нема сумње да ће ово послужити као добра опомена тиму Александра Ђорђевића да се ниједан тим на наредном шампионату не сме узети здраво за готово. Игра је још увек на веома високом нивоу, остало је још шест дана до почетка првенства и полако, али сигурно склапају се последње коцкице. Јер када крене Мундобаскет, права на грешку неће бити.

На сусрету против Италијана у нападу је поново најефикаснији био Богдан Богдановић, мада радује одлична партија Немање Бјелице, али и Марка Симоновића, који је нарочито расположен био током првог дела игре.

Што се данашњег противника Србије тиче, Нови Зеланд није једна од репрзентација која ће представљати баука на предстојећем првенству у Кини. Наравно, покушаће да задиве свет чувеном „хаком“, плесом који изводе пред сваки меч, али тешко да ће то уплашити ривале на Далеком Истоку.

Шалу на страну, састав Новозеланђана углавном чине кошаркаши из домаћег првенства уз додатак Таија Вебстера из Галатасараја, али и Фина Дилејнија, који је претходне сезоне на кратко био и члан ФМП-а из Железника.

Против Француске се јуче нису обрукали. Далеко од тога. На полувремену је екипа из Океаније чак и водила, да би кошаркаши из земље Галских петлова убацили у пету брзину током треће деонице и тако фактички решили питање победника.

Напоменимо још само да Србија у овом припремном периоду нема пораз. После тријумфа против Борца у Чачку, уследиле су победе против Финаца у Зрењанину, а онда и два пута против Литванаца (једном у Београду, а једном у Каунасу). Освојен је Акрополис куп где су редом падале селекције Турске, Италије и Грчке, а тријумфално је српски састав стартовао и на Аустигер купу у Шењангу, где је поново побеђена Италија, као што је већ напоменуто.

Ваљало би да низ потраје све до 15. септембра.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар