Давид Луиз: Па кад носе XЛ дресове?!

Штавише, фудбалер Арсенала каже да због жутог картона није могао да сруши Салаха код трећег гола и да је то пресудило дерби на "Енфилду".

Фудбал 25.08.2019 | 12:26
Давид Луиз: Па кад носе XЛ дресове?!
"Не можете узети то играчима, то је чист рефлекс", рекао је Давид Луиз након што је одличну игру Арсенала на "Енфилду" упропастио несхватљивом одлуком да у ВАР добу, када само још шуме и пустиње нису под видео надзором, повуче Мохамеда Салаха за дрес са леђа, у чистој гол шанси, и доведе судију Ентонија Тејлора у безизлазну ситуацију пред 53.298 на "Енфилду"…

...и неколико десетина милиона пред интерфејсом.

"Када сам се окренуо, видио сам да га повлачим и повукао сам руку", наставио је дугогодишњи дефанзивац Челсија, који је у години у којој његов клуб није имао право да доводи фудбалере, саопштио менаџеру и бившем саиграчу Франку Лампарду да жели да пређе у редове градског ривала, Арсенала.

Да ли радо или тешка срца, то ћемо сазнати једног дана, Лампард је испратио Бразилца на "Емирејтс", а када га је менаџер Унаи Емери уврстио у стартну поставу за дерби 3. кола Премијер лиге са шампионом Европе, није прошло много до тренутка када су се фанови Челсија са задовољством насмијали.

"Разговарао сам са Моом и рекао ми је да није осјетио да сам га повукао и да због тога није пао, али сада је ту ВАР... Судије могу све да виде, али не могу да осјете снагу којом је нешто урађено", додао је Луиз, којег је Салах десет минута касније једним потезом избацио из игре на половини терена и потом рутински довео "редсе" у вођство од 3:0, а све након што су "тобџије" у свим елементима игре надиграле великог ривала у првом полувремену.

"Судија је видио развучен дрес, али ја нисам сигуран (у ту одлуку, прим. аут). Њихова улога није лака, па не желим да се жалим, али ако играчи наставе да играју у XЛ дресовима пенала ће бити на свакој утакмици", рекао је Луиз и сугерисао да је величина Салаховог дреса довела судију Тејлора у заблуду, односно до закључка да је то било повлачење за најстрожу казну.

Од арбитара се годинама уназад тражи да свако повлачење, макар и на половини терена, кажњавају фаулом и жутим картоном, што је Тејлор урадио и без асистенције ВАР собе. Просто, помоћ му није била потребна, Луиз је скривио пенал према свим писаним и неписаним фудбалским правилима, али…

"Све је ствар утиска, али ако повучете некога јако и успорите његово кретање према лопти, то је другачија прича. Ово је био само рефлекс, ништа више. Он је досудио пенал и дао ми жути картон".

Фото: Гуливер/Геттy имагес/Брyн Леннон

Луиз, штавише, каже да је тај жути картон довео до тога да Арсенал прими и трећи гол, јер - након што се Салах нашалио с њим на средини игралишта - није смио да га сруши.

"На крају, код трећег гола нисам могао да направим фаул, јер би мој тим био у проблему са десеторицом на терену", рекао је Луиз, који је наступао за бољи тим на терену до поменутог 49. и 59. минута.

"Све је то утицало на моју игру и учинило ми посао тежим. Али, као што сам рекао, тим се борио до краја и створио довољно шанси да постигне још неки гол данас. Ово је могла да буде другачија утакмица, међутим и даље имамо шест бодова из три меча и чека нас тежак дерби са Тотенхемом. Морамо да гледамо унапријед и покушамо да остваримо побједу", сумирао је Давид Луиз прву од вјероватно бројних ситуација у којима ће оставити без текста и своје и навијаче других клубова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар