Јанг Бојс стиже у Београд четвртом брзином!

Клуб из Берна убедљив у првенственој утакмици пред утакмицу одлуке са Црвеном звездом.  Јанг Бојс убедљив пред Београд, Јанко се намеће, нападачи ефикасни, Сулејмани није играо! Победа тима из Берна од 4:0 над Цирихом!

Фудбал 25.08.2019 | 10:32
Јанг Бојс стиже у Београд четвртом брзином!
За разлику од Црвене звезде, Јанг Бојс између две утакмице последњег кола квалификација за Лигу шампиона није одложио првенствени дуел.

Клуб из Берна угостио је Цирих и демонстрирао силу против шестопласираног тима швајцарског првенства - 4:0.

Победа која их је оставила на водећој позицији упркос победи Базела над Ксамаксом у гостима (2:0) сигурно ће значити жуто-црнима на самопоуздању пред долазак у Београд (уторак, 21.00, пренос на ТВ Арена Спорт), где ће пробати да славе после 2:2 у првој утакмици.

Серију голова отворио је несрећни чувар мреже гостију, ког је после центаршута из прекида и ударца Фашнахта главом лопта од стативе погодила у леђа и завршила у мрежи. Било је то у 29. минуту, а после неколико пропуштених прилика, нови погодак уследио је пола сата касније. 

Нсаме је у контранападу после украдене лопте на средини терена прво несебично додао Асалеу, али је голман Цириха одбранио његов шут. Лопта се, ипак, одбила до усамљеног Нсамеа који је рутински завршио акцију.

На 3:0 повисио је Нгамалеу из пенала у 69, а коначан резултат поставио је Гаудино у 77, лукавим ударцем из "слободњака", када је тачно са ивице казненог послао лопту испод "живог зида".

Тренер Јанг Бојса, Герардо Сеоане променио је неколико играча у односу на први дуел са црвено-белима и то углавном у дефанзивној линији. 

Ове суботе играли су: Фон Балмос - Јанко (71. Лотомба), Бурги, Соренсен, Гарсија - Лустенбергер - Асале, Сиеро, Гаудино, Фашнахт (66. Ејбишер) - Нсаме (65. Нгамалеу), док је у среду против Звезде тим био: Фон Балмос - Лотомба, Лустенбергер, Цесигер, Гарсија (67. Јанко) - Сиеро (57. Фашнахт), Мартинс Переира, Ејбишер (73. Оро), Нгаламеу - Асале, Нсаме.

Још један изостанак Миралема Сулејманија вероватно значи да се бивши репрезентативац Србије није довољно опоравио од повреде и да га нећемо гледати у Београду идућег уторка.

Чека Јанг Бојс гостовање у Београду после 2:2 у првој утакмици против Црвене звезде у мечу плеј-офа за улазак у Лигу шамоиона, али је у међувремену имао посао и у домаћем шампионату. Бојси су дочекали Цирих и славили са 4:0 (1:0) у утакмици која се играла у оквиру 5. кола првенства.

Тренер Герардо Сеоане се потрудио да мало одмори носиоце, али и сакрије карте пред нови судар са Звездом. У односу на меч против српског представника променио је и формацију са 4-3-3 на 4-1-4-1.

Направио је и доста промена у одбрани, као и у вези, док су напред играли Асале и Нсаме који је потврдио да се налази у одличној голгетерсој форми пошто је постигао гол за 2:0 у 60. минуту којим је утабао пут ка победи. Први гол је пао у 29. минуту када је Брехер постигао аутогол и на тај начин је Јанг Бојс стигао у предност.

Чак и када је било 1:0 Цирих није баш успевао да угрози ни ову комбиновану поставу Бојса, а тек када је домаћин постигао и трећи гол се пенала преко Нгамалеуа било је јасно да ће са добрим расположењем ићи у Београд, а последњи гол био је дело Гаудина. Посебно швајцарски тим може да буде задовољан како му функционишу нападачи.

Треба рећи да је бек Јанко себи купио доста кредита и утакмицом против Звезде, али и овом партијом од вечерас, па делује да би он могао да буде промена у стартној постави Јанг Бојса у односу на прву утакмицу.

Чекали смо да видимо да ли ће Миралем Сулејмани бити спреман за овај дуел, али Сулејманија није било ни на клупи против Цириха.

Могао је Јанг Бојс да буде и убедљивији на овом мечу да је Асале искористио шансе, додуше оне које је и сам креирао, али и овако тренер Сеоане може да буде веома задовољан игром свог тима. Ефикасно, брзо, убедљиво. 

Видећемо како ће се овај тим провести на Маракани...

ШВАЈЦАРСКА 1

Јанг Бојс - Цирих 4:0 (1:0)
/Брехер 29аг, Нсаме 60, Нгамелу 69пен, Гаудино 77/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар