ПЛ БиХ: Радник најзад славио, уз хет-трик Ђурића!

Послије три везана пораза Радник са убједљивих 3:0 савладао Младост ДК, а сва три гола постигао капитен Велибор Ђурић. Челик и Тузла сити ремизирали без голова.

Фудбал 24.08.2019 | 19:28
ПЛ БиХ: Радник најзад славио, уз хет-трик Ђурића!
Младост из Добој Какња у шестом колу уписао је први пораз у гостима ове сезоне, и то убљедјив!

На другој страни, послије три везана пораза Радник је уписао убједљиву побједу 3:0 против Младости.

Јунак Бијељинаца је капитен Велибор Ђурић који је постигао сва три гола и уписао први хет-трик у каријери

Екипа Младена Жижовића сасвим заслужено је освојила сва три бода против Младости, која је први шут у оквир гола упутила тек послије сат времена игре.

Послије првих 45 минута Радник је имао предност 1:0, иако је мало недостајало да она буде и убједљивија.

Већ у деветом минуту Максимовић је имао стопостотну шансу, али је промашио лопту на само шест метара од гола послије убацивања Ђурића.

Четири минута касније домаћи фудбалери, тачније Радовић, погодио је оквир гола, када је желио да центрира, а лопта му је прешла преко ноге и погодила пречку.

Иницијатива домаћих уродила је плодом у 16. минуту, када је капитен Ђурић послије акције свог тима и помало неспретне реакције одбране Младости.

Одличну прилику за 2:0 имао је Карић у 26. минуту, али је његов покушај се неких десетак метара у посљедњем тренутку изблокиран.

Радник је од 35. минута и играча више, пошто је Хасић као посједњи играч одбране оборио Пецу и оправдано добио директан црвени картон.

Бројчану предност и доминацију на терену Радник је крунисао у другом полувремену, када је дефинитивно ријешио питање побједника.

Послије асистенције Пеце шутирао је Ђурић, а послије лоше реакције голмана Буквића одбрана Младости није успјела да спријечи погодак  - 2:0.

Све дилеме, ако их је и било, отклонио је Ђурић десет минута прије краја поготком за 3:0 и свој први хет-трик у каријери.

Радник се послије прве побједе након три пораза помјерио на седму позицију на табели, а занимљиво је да у шест кола нема нити један реми. Бијељинци су уписали два тријумфа и четири пораза.

На другом мечу шестог кола Премијер лиге БИХ који се играо од 17 часова Челик и Тузла сити одиграли су без голова на Билином пољу.

ПЛБИХ, 6. коло:

Челик – Тузла сити 0:0

Радник – Младост 3:0 (1:0)
/Ђурић 16, 66, 80/

Сарајево – Вележ (18.00)

Слобода – Звијезда 09 (19.00)

Широки Бријег – Жељезничар (20.00)

Зрињски – Борац (20.00)

ТАБЕЛА: Жељезничар (-1) 11, Сарајево (-2) 10, Тузла сити 11, Борац (-1) 8, Челик 9, Радник 6, Слобода (-1) 6, Младост ДК (-1) 5, Широки Бријег (-2) 4, Зрињски (-2) 4, Вележ (-1) 4, Звијезда 09 2

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар