Тестови: Французи и Грци по плану!

Новозеланђани мало мучили Триколоре.  Настављају се припреме за Светско првенство. . .  Шрудер се испромашивао, нестварни Хачимура срушио Немце.  Кошаркаши Јапана шокирали су репрезентацију Немачке у припремама за Мундобаскет победивши је са 86:83.

Кошарка 25.08.2019 | 08:19
Тестови: Французи и Грци по плану!
Настављају се припремне утакмице за Светско првенство, а на терену су биле и репрезентације које би могле далеко да догурају у Кини. Француска је играла свој први меч у Шењангу и надиграла је Нови Зеланд с 95:81, док се Грчка сусрела са Јорданом и добила тај меч са 92:65.

Триколори јесу славили са 14 разлике, али нису задовољни како су одиграли прво полувреме против незгодних Новозеланђана који су чак били бољи за поен у првом полувремену.

Шутирали су Новозеланђани са свих позиција, много пута за три поена, а Французе је у егалу држао Нандо Де Коло са 16 поена у првом полувремену, а 19 је имао на крају. На овом мечу је одморио и Еван Фурније који је имао проблема раније са скочним зглобом.

Французи на овај дуел гледају као на упозорење и истичу да разлика на крају није право мерило показаног те да морају боље против Италије, те Србије у Шењангу.

Грци су против Јордана имали лакши посао па је и резултат делеко убедљивији, а Кинези су могли уживо да гледају Јаниса Адетокунба и то су чинили повремено и у делиријуму. Најефикаснији у победи Грчке био је Принтезис са 17 поена, Адетокунбо је дао 13, Папапетру 12, а Ларенцакис је дао 11. Код Јордана се истакао Даркуавис Такер са 23 дата поена.

Свакако ово није утакмица после које ће Грци извлачити неке закључке пред Мундобаскет, посебно јер се још чека исход око Костаса Слукаса који има шансе да заигра у Кини и очекује се да се ускоро прикључи саиграчима у овој земљи у којој ће бити одржан Мундобаскет до 31. августа до 15. септембра.

Шрудер се испромашивао, нестварни Хачимура срушио Немце! Кошаркаши Јапана шокирали су репрезентацију Немачке у припремама за Мундобаскет победивши је са 86:83.

Немци су доживели први пораз у припремном периоду против аутсајдера из Јапана које је предводио НБА руки Руи Хачимура.

Европски тим је имао предност од 81:77 у уласку у завршницу, али је Јапан окончао дуел серијом 9:0.

Феноменални Хачимура, који ће од наредне сезоне представљати Вашингтон Визардсе, меч је завршио са 31 поеном, а пратио га је Јута Ватанабе са 20.

Немачку је коштао изузетно лош шут за три поена (10/39), а поприлично се испромашивао њихов најбољи играч Денис Шрудер, који је постигао 16 поена уз шут из игре 6/21.

Јапан се на Мундобаскету налази у групи Е са Турском, Чешком и САД, док ће Немци одмерити снаге са Доминиканом, Француском и Јорданом у групи Г.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар