Обрадовић: То лако ћемо, то нигдје не пије воду!

“Не треба правити превелики притисак, мора да се размишља из утакмицу у утакмицу”, каже наш прослављени тренер.

Кошарка 24.08.2019 | 20:28
Обрадовић: То лако ћемо, то нигдје не пије воду!
Три злата са европских првенстава, једно са Мундобаскета 1998, плус сребро са Олимпијских ихара 1996. у Атланти. Кад Саша Обрадовић прича о кошарци ваља се претворити у уво. А и он верује да Србија може много на предстојећем турниру у Кину, али упозорава и да би највећа грешка била да одмах помислимо да смо већ у борби за медаље.

“То лако ћемо, то нигде не пије воду. Без обзира на све, то су прве утакмице које су најјтеже. Можда не мораш да их одиграш најбоље, али у тим првим фазама треба да крећеш да тражиш неку форму, која ће да буде најбоља кад је најважније, од четвртфинала рецимо. Битно је само да се покаже одређени ниво. Али оно што следи је најважније. Прво да будемо здрави, а друго да се та хемија која се ствара на почетку на крају крајева наплати”, каже Обрадовић.

Тај опрез у његовим речима не значи ипак да није оптимиста.

“Увек је битно шта је оно најбоље што можемо да извучемо из нас самих. А мислим да из сваке позиције можемо да извучемо више него други. Наши играчи на свим позицијама су практично доминантнуи у европским тимовима, неки и у НБА лиги. Али много фактора утиче, није то тако једноставно. Не треба правити превелик притисак. Мора да се размишља од утакмице до утакмице”.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар