Копенхаген хоће Боаћија?!

Голом их подсетио на 2017. годину! Звездин недавни ривал могао би решење за проблем са повредама нападача да нађе баш у Београду.  Други напад Данаца на голгетера Црвене звезде. . .

Фудбал 24.08.2019 | 20:08
Копенхаген хоће Боаћија?!
Голом у Копенхагену велики посао одрадио је Ричмонд Боаћи за Црвену звезду, али и подсетио Данце зашто су хтели да га доведу 2017. године.

Тада су црвено-бели одбили трансфер због уласка у Лигу Европе, али према писању "Спортског журнала" та прича је поново актуелна!

Због повреда двојице најбољих нападача, Јонаса Винд и Дамеа Н'Дојеа, којима предстоје дуже паузе, Копенхаген се дао у потрагу за новим играчима, а наводно је један од њих Звездин центарфор из Гане.

Уколико пошаљу понуду вредну најмање 3.000.000 евра, сигурно је да ће на "Маракани" размислити о продаји Боаћија који је прошле сезоне враћен из Кине за 2.500.000, али није оправдао очекивања и тек повремено подсећа на своје партије из првог мандата у црвено-белом дресу.

Предност тренутно има Милан Павков, а све више се намеће Томане.

Продаја Боаћија вероватно би значила и останак Павкова у Звезди бар до зиме.

Нападач Црвене звезде Ричмонд Боаћи голом на Паркен стадиону у Копенхагену допринео је да српски шампион обезбеди продужетке и касније после пенала прође Данце, те задржи наду да ће се други пут узастопно пласирати у Лигу шампиона. Стале Солбакен вероватно га је "мрзео" највише на свету у тренутну када је затресао мрежу његовог тима, али недуго затим почео је да се распитује о Боаћију. 

Како пише Спортски журнал нападач из Гане други пут у последња две године предмет је интересовања данског шампиона. Дам Н'Доје већ има 35 година и у Копенхагену морају да размишљају о њеовој замени, а изгледа да је баш Боаћи један од кандидата. 

Исти извор наводи да би у случају адекватне понуде могло да се догоди да Црвена звезда пристане да прода Боаћија у финишу прелазног рока. 

Е сад, шта би била "адекватна понуда", није прецизирано. Ричмонд Боаћи на тржишту вреди близу 4.000.000 евра. Звезда га је, подсетимо, прошле зиме продала Ђијангсуу за 5.500.000 евра, а онда га за мање од шест месеци вратила за 2.500.000. У свом другом мандату у црвено-белом можда није продуктиван као у првом, али Београђани га се сасвим сигурно неће лако одрећи. Поготово ако преко Јанг Бојса уђу у Лигу шампиона.

Журнал још наводи да ово није прво интересовање Копенхагена за Боаћија. Ганац је био занимљив Данцима и 2017, али тада Звезда није размишљала о продаји јер је ушла у групну фазу Лиге Европе. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар