У невремену синоћ поплављени објекти и путеви у Тешњу

Подручје општине Тешањ синоћ око 22. 00 сата захватило је невријеме праћено јаким вјетром, градом и обилним кишним падавинама.

Босна и Херцеговина 24.08.2019 | 11:29
У невремену синоћ поплављени објекти и путеви у Тешњу
Посебно је било изражено на југозападном, западном и сјеверозападном подручју општине - насељена мјеста Пиљужићи, Јелах, Мрачај, Миљановци, Тешањ, Џемилић Плање, Мркотић и  Калошевић, те је због  бујичних вода и плављења у својим објектима било блокирано више мјештана, као и десетак гостију у једном угоститељском објекту у Јелаху, каже се у јутрошњем извјештају Федералне управе цивилне заштите.

Како се истиче, у акцији спашавања укупно је  евакуисано 17 грађана. С обзиром на то да је дошло до плављења и непроходности путних комуникација вршено је отежано приступање блокираним особама у насељеном мјесту Пиљужићи и Јелаху.



Поплављени су и предузеће ФАД д.д. Јелах и Основна школа „Хусо Хоџић“ у Тешњу.

У свим наведеним мјестима били су угрожени и поплављени објекти, као и путне комуникације према насељеним мјестима Пиљужићи, Нови Миљановци, као и магистрални пут М-4 Добој - Теслић у мјесту Калошевић који је током ноћи ноћи деблокиран па се саобраћај одвија успорено једном траком.



Због плављења регионалног пута РП-474 Нови Шехер-Прњавор, у мјесту Вуково, за саобраћај је био затворен овај пут из правца Тешња према Јелаху, док је од Јелаха према Пиљужићима још увијек затворен због воде на коловозу. До оштећења регионалног пута је дошло на подручју Пиљужица које је током ноћи дјелимично санирано у циљу нормализације саобраћаја.Ангажоване су снаге цивилне заштите, добровољних ватрогасних јединица и полиције.



- У 02.00 сата је одржна ванредна сједница Штаба на којој је додатно размотрена ситуација на терену, те утврђене даље мјере и активности на угроженом подручју. Фиксне телефонске везе не функционишу у Ватрогасном дому, те је отежана онемогућена комуникација са грађанима и надлежним службама - истичу из ФУЦЗ.

(Вијести.ба)
(Фото: Суад Хускић / Фацебоок)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Обрен

24.08.2019 12:14

Сад це Добојлие помоци .

ОДГОВОРИТЕ