Федерер упозорио Ђоковића и Надала

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да се изузетно добро осећа пред почетак УС опена.

Свијет 23.08.2019 | 20:40
Федерер упозорио Ђоковића и Надала
Тенисер који није славио на УС опену од 2008. је истакао да је један од главних кандидата за тај трофеј.

Федерер је у припремон периоду за турнир у "Великој јабуци" одиграо само два меча, пошто је доживео изненађујућ пораз у трећем колу Синсинатија од Андреја Рубљова.

"Размишљао сам о томе и овде ми никада није било лако. Пре две године сам имао проблем са леђима, мучио сам се са мечевима у пет сетова. Прошле године сам се намучио против Милмана и врућине", изјавио је Федерер пред почетак УС опена.

Роџер се у првом колу последњег Гренд слема сезоне састаје са неким од квалификаната, а затим га очекује дуел против Дамира Џумхура, уколико не буде изненађења.

"Баш сам о томе причао током тренинга пре два дана - нисам се годинама овако добро осећао пред УС опен, што ми улива самопоуздање", додаје Федерер.

Швајцарац је истакао да оваквим коментарима не ставља додатан притисак на себе.

"Не подижем своја очекивања превише. Знам да ће бити тешко. Сада не долазим овде као велики фаворит као што је био случај 2006. или 2007. Потпуно ми је јасно на који начин морам да приступим турниру".

Он се осврнуо и на шокантан пораз у Синсинатију.

"Срећан сам због свог нивоа игре. Синсинати је можда био добра ствар, ко зна... Можда је то једна од оних ствари које морају да се десе, као и када сам освојио Аустралијан опен 2017, онда изгубио у првом колу Дубаија, а затим освојио Индијан Велс и Мајами",констатује трећи тенисер планете.

Роџер је поменуо и финале Вимблдона и епски меч против Новака Ђоковића који је изгубио.

"Добро сам играо на слемовима у скорије време, то је супер. Доста ми је значила победа у полуфиналу (Вимблдона) над Рафом, а што се тиче финала и нивоа игре на целом турниру - то ми даје самопоуздање. Можда сам морао да паднем у Синсинатију после таквог Вимблдона, да се 'повежем' и да напорно радим. То сам и урадио и спреман сам за УС опен", закључио је Федерер.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар