Има времена да се сачува споразум лидера у БиХ?

- Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да свако одустајење од споразума Милорад Додик-Драган Човић-Бакир Изетбеговић увлачи БиХ у кризу са несагледивим посљедицама.

Босна и Херцеговина 23.08.2019 | 10:21
Има времена да се сачува споразум лидера у БиХ?
Шпирић је истакао да још није касно да би се сачувао овај споразум.

Он је рекао да ће се, ако истекне рок који су потписали лидери, догодити оно најгоре за БиХ - Срби ће се окренути једни према другима и разговарати о будућности, исто тако и Хрвати, а онда ће Бошњаци видјети да су они били тај разарајући детонатор за интегративност БиХ.

Шпирић је за "Вечерњи лист" у издању за БиХ каже да се плаши да овако избјегавање провођења изборних резултата може произвести веома лоша рјешења која ни за кога неће бити добра у БиХ.

Он је позвао представнике владајућих политичких странака у Српској и ФБиХ да што прије крену у провођење изборних резултата.

Говорећи о формирању Савјета министара БиХ, Шпирић је истакао да начин на који се у посљедње вријеме ствари одвијају даје људима за право да траже и друга демократска рјешења, што није добро.

"Мислим да је бошњачка политика - политика унитаризма. Они те савезнике траже и код Срба и код Хрвата, те желе изградити принцип унитарне БиХ. Дакле, државу према принципу један човјек - један глас, према принципу - ми смо Бошњаци доминантна нација", рекао је Шпирић, који је и делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је навео да је то снажан политички вентил Србима и Хрватима да напуштају БиХ.

Шпирић је нагласио да ће се генерално мијењати демографска структура БиХ, а свако опструисање на које су ови из политичког Сарајева пристали заправо је најружнија порука коју могу слати Србима и Хрватима.

Он је рекао да све док политика Бошњака не израсте у оној форми да желе сјести и причати о свим отвореним питањима, у БиХ неће бити лијепог живота ни за њих нити за кога другог.

Шпирић је нагласио да политичку одлуку око НАТО-а "да или не" неће доносити ова гарнитура политичара јер је то дугорочан процес. 

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Боки

23.08.2019 08:26

Три велика проклета лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

23.08.2019 08:33

Спириц реално треба да иде у пензију, заслузио је! Треба препустити младјим људима да покусају пронаци базицни договор који це омогуцити опстанак на овим просторима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2019 08:54

О каквом ти одласку у пензију причаш, он треба да иде у затвор или психијатриску устанпву као и његови пајдаши.

Name

Не треба

23.08.2019 08:51

Реално, не треба никакав споразум, нека не буде формирано ништа ако нема НАТО/ЕУ пута....а шта ће се десит када запад затвори чесмицу са кредитима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салаука

23.08.2019 11:32

Ово је најпаметнији коментар, треба направити прво власт па нека они одлуцују а не прво да ми одлуцимо а они нека додју на готово.

Name

Реченица...

23.08.2019 09:33

Шпирић је истакао да још није касно да би се сачувао овај споразум....ко овдје кога а толика фрка...морал ђон...

ОДГОВОРИТЕ
Name

булдог..

23.08.2019 11:06

Само растурити наказу звано бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

23.08.2019 12:40

се не препуцавате нико неби примјетио да СМ није састављен! Јер ионако ницему не слузите незнам засто толико галаме око тога цекајте следеце изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.08.2019 13:28

Како ницему неслузи Слузице за узимања пара.Мора СНСДе постовати законе ове дрзаве потписалису и тразили пријем у НАТО уцемује сад проблем.Миле и Спирке се боре за србе у Дрвару Гламоцу Петровцу а стан у непријатељској Аустрији а овај други незна ни ста има у којој метрополи.Знам за сигурно да нема ниста у братској Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМ

23.08.2019 15:06

Треба укинути и БиХ дати 100 год. под протекторат ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ