Прича: Шта има Звезда, а нема Јанг Бојс?

И о бабарогама са којима су се изборили црвено-бели. . .

Фудбал 22.08.2019 | 23:00
Прича: Шта има Звезда, а нема Јанг Бојс?
Играче Црвене звезде, као и велику већину деце на овим просторима у раном одрастању су сигурно плашили бабарогама. Како оне изгледају , када се појаве на терену, спремне да вас одвуку у вир просечности, тим Владана Милојевића је видео прошле ноћи у Берну. Барем у уводном делу меча. Офанзивна тројка Јанг Бојса у саставу Асале, Нсаме и Нгамелу била је пероснификација спортских бабароги, којима се прикључивао и десни бек Лотомба. Звезда је била жртва лудачког, дивљег и брзог темпа швајцарског шампиона, који су успешно дириговали поменути играчи. Нисте могли да их ухватите ни за главу, ни за реп.

Али кључ је у оној констатацији „Звезда је била жртва“. Чинило се у тим тренуцима доминације Јанг Бојса да Црвена звезда у својим редовима нема такву класу, односно брзину. И да ће страдати на последњој препреци на путу ка Лигу шампиона. Наставак меча је донео другачију слику, мада је, руку на срце, Јанг Бојс био ближи победи. Има Црвена звезда нешто што тим из Берна, и кад је укључен на трофазну струју – нема. Коктели тих квалитета грејаће оптимизам навијача Црвене звезде до наредног уторка, када ће дефинитивно постати јасно на коју страну ће отићи двомеч.

Теорија каже да ће Асане, Нгамелу и Нсаме у Београду имати много простора да покажу шта знају. Играће се на великом терену, али не и на вештачкој трави која додатно убрзава и онако брзе швајцарске адуте. Међутим, и Црвена звезда ће имати много тога да извуче из асортимана тек отворене робе.

Да почнемо са тима да ће Владан Милојевић имати већу могућност за комбиновање и прављење идеалне поставе. Картоне су очистили штопер Милуновић и везиста Душан Јованчић, момци који би скок игром и јаким дуелима требало да бар мало пониште снагу и изразиту физичку моћ Нгамалеуа. Плус као још једна битна опцја могао би да се отвори и Милан Павков.

Даље, Црвена звезда, предвођена Владаном Милојевићем, навикла је да живи овакве утакмице. Од оног Краснодара, до Салцбурга, и Копенхагена стално је била у хорор и трилер ситуацијама. И некако преживљавала. Дакле, психоза која ће се од данас до уторка у 21 час осећати у целој Србији због велике реванш утакмице ни за јоту не би смела да поремети Милојевићеве нацрте. А то је јако битно, јер Швајцарци тек треба да покажу да ли су спремни да издрже опасне дане високог напона. Посебно, што ће против себе имати 60.000 навијача.

Елем, Јанг Бојс се претходних година у Европи профилисао као добар домаћин. На последњих 15 европских гостовања имају само један тријумф. Истина, тај су остварили августа прошле године када су против Динама из Загреба, баш као и сад против Црвене звезде, висили за пласман у Лиги шампиона. После ремија у Берну и вођства Модрих успели су да преокрену резултат у максимирској шуми. Сада ће их тестирати Црвена звезда.

Много пута смо већ апострофирали брзину и физичку снагу офанзивног трилинга Јанг Бојса, којем ће се придодати и Оро, али исто тако чињеница је да Швајцарци у својим редовима немају класног играча попут Марка Марина. Бивши репрезентативац Немачке је поново показао да је играч из Лиге шампиона. Када се грациозношћу и талентом поигравате са ривалима, онда је некако ред да вас фудбалска судбина части голом. Марину се то није десило у Берну, што значи да би у Београду све могло да буде надокнађено. Колико је заправо Марин достојан топ нивоа говори још нешто. Сви ривали Црвене звезде сигурно знају да је он тај који прави вишак. Скаутирају га. Чувају га. Ударају га. Али идеолог игре и поред свих анализа и појачање пажње успева да сачека моменат.

Недостајало му је среће, као Матеу Гарсији снаге. Аргентинац има пет дана форе да се подигне, мада ће у тако кратком временском интервалу и даље бити далеко од максимума. Последњи такмичарски меч одиграо је у марту. Довољно ће бити да једнм побегне као у 46. минуту првог меча, или направи једну асистенцију као ону ка Марину.

Испод радара, највише због Матеа Гарсије, прошао је учинак Томанеа. Играо је само десет минута, али је оставио више него пристојан учинак. Не говоримо о опасности коју је стварао, али је енергијом, способношћу да издржи дуел, Португалац успевао да одмори одбрану. Одрадио је леп посао за екипу, што значи да се наметнуо као озбиљна опција за реванш. Јако озбиљна опција.

Има, дакле, ствари које Јанг Бојс није видео од Звезде...

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар