Ферагет: Ово није правна држава, него још један корак у погрешном смјеру

„Али комплетна ситуација у којој се измјешта Давидов гроб, покреће поступак против Сузане и наводи Давора на бијег из Бањалуке, само је још један корак у погрешном смјеру“, закључио је Ферагет.
 

Република Српска 22.08.2019 | 08:18
Ферагет: Ово није правна држава, него још један корак у погрешном смјеру
Сузана Радановић, мајка убијеног Давида Драгичевића позвана је у Суд у Бањалуци. Прекршајни налог против ње поднијела је ПС Центар Бања Лука, у децембру прошле године, када су чланови групе “Правда за Давида” организовали протестну шетњу за Давида.

Наводи се како је дошло до кршења Закона о јавном реду и миру. Сузана је добила и рок до 10. септембра, након чега јој се пријети и привођењем уколико се не појави. 
Истовремено ни преко 500 дана није било довољно да се одговорни за убиство њеног сина приведу и осуде. Како то уопште прокоментарисати и на основу чега се борити даље за правду, у оваквом бесправном систему, питали смо адвоката Ифета Ферагета, који тврди да је у питању одмазда, у којој је сасвим јасна намјера заташкавања случаја самог убиства.

„Сасвим је јасно да онај ко је направио тако велике, намјерне пропусте у истрази ради заташкавања убиства Давида Драгичевића сасвим сигурно не може бити независни истражилац. Према томе, онај ко је умијешан, а МУП РС је због читавог низа околности које указују на могућност повезаности сасвим сигурно изгубио непристраност. То све изазива разумну сумњу у њихову непристрасност. Мислим да је у питању злоупотреба положаја припадника МУП-а РС, јер умјесто да се енергија и ресурси користе и усмјере да се ријеши тај случај, сада се та енергија расипа на ове безначајне ствари и онда се прибјегава лукавим тумачењима пропуста и позивања на законитост, а све то скупа звучи јако лицемјерно“, изјавио је Ферагет.

Увјерен је да то није карактеристика правне државе, а БиХ, као ни њени ентитети то сасвим сигурно и није. Једини су покушаји да се то промијени, како наводи, случајеви Џенана Мемића и Давида Драгичевића, али тренутно стање показује колико још посла стоји пред њима. 

На помен самог окупљања људи на Тргу који преко 500 дана траже правду, а при томе не долазе до ње, Ферагет говори како се ту више нема шта рећи. Чека се још само одлука Уставног суда, након које ће ићи даље ма каква она била.

„Ја ћу њих заступати до краја. Али очигледно је да околности показују на повезаност припадника МУП РС са заташкавањем, отмицом и убиством Давида Драгичевића. То има право да тврди и Сузана и ја као адвокат, а њима као оштећенима, мајци Сузани и оцу Давору припада право и да претјерају. А можете их демантовати, само адекватном истрагом. Више пута сам рекао овдје треба провести истрагу о истрази. Ту истрагу не може водити Лепир, пошто је сам био инволвиран у то и починио је читав низ повреда закона.“

Та истрага како наводи није била ни благовремена ни непристрасна. И једино је неко независан може провести. 

„Али комплетна ситуација у којој се измјешта Давидов гроб, покреће поступак против Сузане и наводи Давора на бијег из Бањалуке, само је још један корак у погрешном смјеру“, закључио је Ферагет.

(Бука)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

МИса

22.08.2019 06:32

Ви све знате. Дајте то ресите. Или вам је то покрице за несто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МИСА

22.08.2019 07:17

ПА КАО СТО АДВОКАТ КАЗЕ ,ДЕМАНТУЈТЕ ДАВОРА И СУЗАНУ И СВЕ КОЈИ ТРАЗЕ ПРАВДУ. МЛАДИЦ ЈЕ УБИЈЕН. НЕКО ГА ЈЕ УБИО. УХАПСИТЕ УБИЦЕ И ДОКАЗИТЕ ДА АДВОКАТ НИЈЕ У ПРАВУ. АЛИ ТОЛИКО ЈЕ ЛОГИЦНО ОВО СТО ЦОВЈЕК ПРИЦА ДА СВАКО КО НЕМА НИ РАЗРЕДА СКОЛЕ РАЗУМИЈЕ.

Name

ре ре миса

22.08.2019 07:58

Проценат расвијетљиних убистава ни у срећним дрзавама тј у САД и у земљама ЕУ није 100 -тан..Чак је по неким изворима и испод 50 % па се око тога не прави драма.У овом случају околности које су познате заправо и не упућују на закључак да се ради о убиству па је самим тим немогуће расвијетлити како је дошло до смрти.Уостлом,нигдје самоубиства и несрећни случајеви нису предмет државне истраге.

Name

Боки

22.08.2019 10:39

Правда за Давида а казна за убице.

Name

Ре ре ре миса

22.08.2019 15:13

Видиш, адвокати (укључујући и Нобила) су након увида у тужилачки спис јсвно изјавили да су докази штимани, уклоњени, а да је Давид БРУТАЛНО убијен. Драги моји, нека поштен тужилац узме спис и ствар ће бити рјешена. Мало, само мало је потребно за рјешавање овог предмета. Али немож, јер су институције заробљене и у рукама су онаквих као шшто је брљави Бајић и Тегелтија.

Name

Директ

22.08.2019 20:26

Није на Сузани и Давору да ријесе овај слуцај, вец на правосудју, које мора да ријеси овај слуцај, тако сто це пронаци кривце и процесуирати х за злоцин који су поцинили.

Name

Боки

22.08.2019 06:33

Како да не, а била је правна када сте арлаукали по Бања Луци, када сте прозивали људе који немају везе са слуцајем. Сада није правна када треба да одговарате за изрецено. Пред суд мила аустријанко. Нико није изван закона. Издаја се никада ником није исплатила а ти си срктас и издајоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

22.08.2019 07:05

Срам те било! И тебе и такве као што си ти! Пуна вас је ова назови држава! Јадну жену којој су убили сина малтретирају. Да је одговарао онај који јој је убио сина не би она јадна морала да кука и прозива одговорне за јад и тугу коју је дозивјела.

Name

Бањалуцанка

22.08.2019 07:15

Јадни створе..не треба теби демократија и правна дрзава..теби треба МД и његова клика јер лијепо зивис у лазима и преварама оцигледно.Отуда толико зестине,а цини се,и дубоке зависти сто неко зиви и ради у Аустрији.

Name

Аер

22.08.2019 07:19

Реци им сине нек виде како си паметан. Шта једеш кад си тако паметан да и ја почнем то јести.

Name

Ре

22.08.2019 07:19

Шта би са зољом која је испаљена на еуро херц и она бомба што је бачена на Илићеву кућу а конференција све истинито ајде доказо си се аље битно само да рара не буде.

Name

РЕ БОКИ

22.08.2019 07:22

Кад би ти некако могао са стране да видис себе. Ти си далеко највеци противник праве истраге о том убиству, сигурно си у најмању руку сауцесник. Тразимо од МУПа да ИДЕНТИФИКУЈЕ ОВУ ОСОБУ ,,БОКИ,, И ПРОВЕДЕ ИСТРАГУ НАД ЊИМ. Сигурно би било корисно!

Name

Скептик

22.08.2019 07:26

Боки, секташу, да су похапшене Давидове убице а твоји ментори Лукач, Ћулум, Илић и др. подњели оставке онда не би било ни "арлаукања по граду".

Name

Ре

22.08.2019 07:26

Марс Боки у три ПМ

Name

Боки

22.08.2019 08:00

Мозе, ја би се радовао томе. Идентификовати ме мозес и ти, само кази гдје и када. Сектаса и издајника се никада пласио нисам.

Name

РЕ Бокију

22.08.2019 08:19

Храбар и паметан као Дела.

Name

ПРОМЕТЕЈ

22.08.2019 09:23

А ко то Боки нема везе са случајем?Врх ове квази државе стоји иза убиства Давида Драгичевића и не дозвољава да се саопште имена егзекутора јер би они рекли ко су налогодавци.Можда нам Боки може рећи истину КО ЈЕ УБИО ДАВИДА

Name

Директ

22.08.2019 20:30

Оцигледно неко јесте ван закона, цим се не спомињу убице и налогодавци убиства Давида Драгицевица. Засто резим крије убице и казњава зену којој је син убијен?

Name

Нострадамус

22.08.2019 06:58

Адвокат мора да тај слуцај додје на неки Медјународни суд мислим прије свега Суд у Стразбуру.Другог рјесења нема треба видјети могуцност и тузити дрзаву или ентитет пред Медјународним судом.Није проблем да скупи потписе свих градјана којима су угрозена основна људска права и да то иде на МС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

22.08.2019 07:45

Охх побогу, суд у Стразбуру се не бави тим стварима. По ко зна који пут...

Name

Нострадамус

22.08.2019 19:06

Па управо се Суд у Стразбуру бави овим питањима.То су питања основнох људских права под тацком гдје су угрозана права на правицно судјење.Процитај конвецију о Основним људским правима па цес знатиö.Е сада како се стизе до тог суда мислим да Ферагет зна,а друго је питање да ли ради на томе.Ја би лицно затразио неког адвоката у Аустрији и потразио помоц .А и Давор и Сузана су у Аустрији и мислим да би требали да се распитају код неког доброг адвоката.Ја би ако треба и финанцијски им помогао опет Казем скромну помоц у Нади да има јос људи који би били спремни да им помогну.

Name

Ре боки

22.08.2019 07:01

Мајмуне један, како те није страх од божије правде писати такве небулозе. Ко год осуђује Давидове родитеље нека се мало замисли како би било да се то исто њему деси. Зна се ко је убио момка али нико не предузима ништа. Ако би Давор рекао ко је они би тога ослободили и тиме "опрали" његову одговорност. Мој боки као ду.. лизац можеш егзистирати одређено вријеме, али кад изгубиш подршку нећеш бити нико и ништа, као што у очима праведних људи ни сада ниси, али си јајара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2019 07:46

Ма Боки је режимски олош као и његов шеф.

Name

РЕ РЕ БОКИ

22.08.2019 08:06

ЉУДИ КОМЕ ОБЈАСМЈАВАТЕ? ОВАЈ ,,БОКИ,, ЈЕ ИСТЕ ПАМЕТИ КАО САМ УБИЦА КОЈИ ЈЕ ДАВИДУ ЗАДАО ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ. НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ ОВА НАКАРАДНА ОСОБА АЛИ ОВАКВИ ОДГОВАРАЈУ ОВОЈ ВЛАСТИ ЈЕР ЊИХОВ МОЗАК УОПСТЕ НЕ РАДИ. ДОК ИМА И СЛИЦНИХ ОВОМ ЛУДОМ СТВОРЕЊУ МИ ЦЕМО БИТИ ТУ ГДЈЕ СМО ,НА ПОСЉЕДЊЕМ МЈЕСТУ У ЕВРОПИ.

Name

анти-бот

22.08.2019 09:42

па хајде напиши КО? ако се већ зна а у ствари нико не зна

Name

Нонсенсе

22.08.2019 07:12

Небитан је Давид, Давор, Сузана, Душанка Ђурђевић, битан је само АНП. Кад нас угурају у НАТО, онда цемо слати нове небитне дјецаке у мисије у којима це да се боре за оне који владају из мрака. Када један народ допусти да му се пред оцима десавају овакве ствари, онда тај народ није ни вриједан постовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

22.08.2019 07:17

Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

22.08.2019 07:21

"Боки" ИМАС ли ти огледало у куци ПОГЛЕДАС ли се и кад у њега! ЗАСТО СЕ СЛУЦАЈ НЕ РИЈЕСИ А онда ако та НАПАЦЕНА МАЈКА није у прави НЕКА ЈОЈ СЕ СУДИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ П

22.08.2019 08:10

ЉУДИ ПУСТИТЕ ,,БОКИ,,. ВИДИТЕ ДА НИЈЕ НОРМАЛАН. НЕКИ ПСИХОПАТА КОЈИ НАПИСЕ ТАКО И САД УМИРЕ ОД СМИЈЕХА КАД ВИДИ КАКО НОРМАЛНИ ЉУДИ РЕАГУЈУ НА ЊЕГОВ КОМЕНТАР. ИСТО КАО СЕРИЈСКИ УБИЦА. ЗАНИМЉИВО БИ БИЛО ИДЕНТИФИКОВАТИ ОВО СТВОРЕЊЕ.

Name

21-век-васкрсемје

22.08.2019 07:32

Мислим да је разлог заштита тужиоца, нарочито оног сто је примљен као тужилац. А кривично осуђен прије именовања за тужиоца . Морају га маци ко оног судију сто је суђен за силовање у покушају , само скидање њега је отварање пандорине кутије. А мали странац , корумпирани дјечак је јос малкице ту. Па ко ће штити доброг тужиоца И'д злочесте Правде за Давида .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци, до

22.08.2019 07:58

Однос правосудних и других институција је толико монструозан, гнусан, као и сам злоцин над Давидом. Каква је ово творевина?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правна држава???

22.08.2019 08:19

Шта је то???Владавина права или лопова!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

22.08.2019 09:28

СВИ МОРАМО ДА БУДЕМО ЈЕДНКИ ПРЕД ЗАКОНОМ ПА И ТИ СЕКТАСИЦЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бакици

22.08.2019 09:58

Проблем и јесте у томе што су неки једнакији ''пред законом'' од других што би рекле свиње у Орвеловој ''1984''

Name

нико никановиц

22.08.2019 11:06

Треба ли сада Сузана изаци на суд или не? Ако додје ето прилике да се ствар покрене са мртве тацке, идеална прилика и за адвокате. Мозда се могу на суду и јавности представити и кљуцни докази које Давор посједује (снимке), засто ицх јос увијек дрзати у тајности? Ја мислим да би се Сузана требала појавити на суду и доказати свима да није уцинила прекрсај који јој се предбацује, а ако и јесте, онда има олаксавајуце околности које суд мора узети у обзир. Господја сузана је цак и тразила да ствар заврси на суду јер се наводно није хтјела оцитовати на пријаву. Знаци и она сама хоце да додје и да своју страну прице изнесе на суду, у цему је онда проблем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

22.08.2019 12:44

Ја сам имао прекрсајни налог који ке касније преинацен у кривицни (додали лазног свједока) Суд Тесањ, али није било никаквог приводјења, бар Њемацка прави редакцију само код најзезих злоцина... ако не иде у БЛ могу да јој (Сузани) пљуну под прозор

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

22.08.2019 15:18

А ту је Ферагет. А ја се забринух што га нема:-) Не разумијем се ни у право ни у доказе, ни у кривицу ни у правицу, али навијам да се истина о убиству овог младића открије. А до тада не прозивајте без доказа. Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ