"Новак и Рафа ће имати више од 20 ГС титула!"

Бивши шампион Вимблдона Горан Иванишевић сматра да ће Новак Ђоковић и Рафаел Надал имати на крају каријера више од 20 Гренд слем титула.

Тенис 21.08.2019 | 22:15
"Новак и Рафа ће имати више од 20 ГС титула!"
Сплићанин, који је од Вимблдона члан тима Новака Ђоковића, каже да је та битка чланова "велике тројке" за највећи број Гренд слем трофеја толико занимљива да је тешко предвидети шта ће бити када буду подвлачили црту испод учинка.

Тренутно уочи УС Опена, Федерер има 20, Надал 18, а Ђоковић 16 Гренд слем трофеја.

Тако су и распоређени по старости, Федерер је најстарији са 38, Надал има 33, Новак 32 године.

"У тој борби за титулу најбољег свиг времена људи ће увек гледати колико је ко освојио или ће навијати за оне које више воле, чак и ако се догоди да Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер заврше каријере са истим бројем трофеја. Тешко је изабрати, сви су генијални на свој начин, играју на невероватном нивоу и једни друге терају на још више стандарде", каже Иванишевић.

Он је дао пример колико је тај тенис који играју тројица најбољих на свету "недодирљив" за остале.

"У финалу Вимблдона, у том мечу Новака и Роџера, видели смо неке невероватне поене које остали на АТП Туру не могу да испрате. На пример, Лука Пуј је одиграо најбољи сет у 2019. у Синсинатију против Новака и опет је изгубио меч. То вас тера да размишљате шта је потребно ти момци да ураде да би победили Новака, Рафу или Роџера", додаје Иванишевић.

Ни Горан се не усуђује прогнозира победника у трци највећих.

"Сви желе да заврше каријеру са највише Гренд слем трофеја. Да буду испред друге двојице. тешко је предвидети, али мислим да ће Надал и посебно Ђоковић на крају имати више од 20 највећих титула", закључио је Иванишевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар