Побједе Крајиновића и Кецмановића, пораз Џумхура!

Џумхур без осмине финала Винстон-Сејлема.  Италијански тенисер Лоренцо Сонего био је непремостива препрека. Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић остварили су победе на старту турнира у америчком граду Винстон Сејлему.

Тенис 21.08.2019 | 12:07
Побједе Крајиновића и Кецмановића, пораз Џумхура!
Најбољи босанско-херцеговачки тенисер Дамир Џумхур није успио да се пласира у осмину финала турнира из серије 250 у Винстон-Сејлему.

Након што је на старту резултатом 2:1 (5:7, 6:0, 6:2) савладао Француза Антоана Оана, Џумхур је у другој рунди глатко, након само 70 минута игре, поражен од Италијана Лоренца Сонега резултатом 2:0 (6:1, 6:4).

У првом сету 48. тенисер свијета два пута је одузео сервис ривалу – десило се то у другом и шестом гему, док у другом сету брејка није било све до резултата 4:4, када је Италијан без изгубљеног поена дошао до истог, а одмах затим га и потврдио, поново не препустивши Дамиру ниједан поен, за пласман у осмину финала, гдје ће му ривал бити Шпанац Пабло Карењо-Буста.

Занимљиво, тенисер рођен 1995. године у Торину је једини АТП титулу освојио у јуну ове године у Анталији (у финалу савладао Миомира Кецмановића, прим. аут), гдје је Дамир Џумхур бранио титулу, али је због болести морао да преда четвртфинални меч Аустралијанцу Џордану Томпсону.

Крајиновић "окренуо" Бердиха, прошао и Кецмановић! Двојица српских тенисера пласирала су се у осмину финала турнира у Винстон-Сејлему.

У питању је последњи турнир пред почетак УС Опена на којем је Крајиновић осми носилац.

Филип је пошто је био слободан у првој рунди победио Чеха Томаша Бердиха са 3:6, 7:5, 6:1, док је Кецмановић, који је 13. носилац, победио Аустралијанца Алексеја Попирина са 7:6 (5), 6:3.

Филип је у мечу са искусним тенисером из Чешке, који је у претходној рунди забележио први тријумф после фебруара и паузе због повреде, изгубио први сет, али је потом заиграо боље.

Истина, Бердих је имао и предност брејка у другомн сету, водио је са 4:2, али је Крајиновић у осмом гему вратио брејк, потом је на 6:5 направио нови за 7:5 и изједначење у сетовима.

У сету одлуке, још боља игра тенисера из Сомбора, начинио је брејк за 3:1 потом добио и наредна три гема за пласман у осмину финала где га очекује сусрет са Американцем Френсисом Тијафоом.

Што се тиче Кецмановића, у мечу са Попирином у првом сету није било брејка, па су стигли до тај-брејка у којем је Попирин имао велику предност од 5:1.

Миомир је још једном показао менталну чврстину, добио је шест поена у низу и тако повео у мечу.

У другом сету је Кецмановић повео са 3:0, да би се Попирин вратио на 3:3, али је српски тенисер направио нову мину серију од три узастопна гема за 6:3 и победу.

У осмини финала играће против Канађанина Дениса Шаповалова.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар