ЛШ: Звезду чека домаћа атмосфера...!

Гарсија од старта на терену?! Фудбалери Црвене звезде од 21 сат играју против Јанг Бојса у Берну, у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 21.08.2019 | 11:48
ЛШ: Звезду чека домаћа атмосфера...!
Шампион Србије у Швајцарску је дошао у нешто слабијем саставу, пошто су Срђан Бабић и Милан Павков остали због повреда у Београду, док су исто урадили и Душан Јованчић и Немања Милуновић због картона.

Ипак, пут Берна отишао је Ел Фарду Бен, као и Томане, односно најновије појачање Матео Гарсија. Од њих тројице највеће шансе да се нађе у стартних 11 има Аргентинац.

Тренер Звезде Владан Милојевић можда ће морати од првог минута да стави Аргентинца, који се екипи придружио тек за викенд и са којом је одрадио два тренинга.

Међутим, ситуација на позицији крилног нападача је таква да уопште не би било изненађење уколико би се Гарија нашао међу стартерима.

Ел Фарду Бен није још спреман за веће напоре и вероватно ће добити шансу у другом полувремену, Вукановић ће играти по десној страни, Симић је играо свих 90 минута у Суботици, и све то оставља простора Гарсији.

Двадесетчетворогодишњи Аргентинац дошао је у црвено-беле за 1.800.000, што је велика сума за српски фудбал и због тога су очекивања велика. Да ли ће га Милојевић бацити у ватру, остаје нам да видимо.

Због суспензије Јованчића у новој улози гледаћемо Мирка Иванића. Фудбалер Црвене звезде играо је на позицији централног везног готово 60 минута у Копенхагену и оставио је добар утисак.

Иванић је морао да игра принудно на том месту због црвеног картона Милуновића, а овога пута наћи ће се због жутих картона поменутог Јованчића.

Њему ће у везном реду друштво правити Кањас, у нападу ће играти Ричмонд Боаћи, док ће се у стартних једанаест наћи и херој из Данске – Радован Панков.

Популарни Раша заузеће место суспендованог Милуновића, који мало по мало губи место стартера у тиму из Љутице Богдана. Стандардно лево и десно ће играти Родић и Гобељић, док ће у срцу шеснаестерца бити Дегенек, а иза њега Милан Борјан.

Тренер Црвене звезде очекивано није причао о саставу пред меч с Јанг Бојсем, али му је посебно засметало питање швајцарског новинара који је српске навијаче представио као хулигане.

"Не знам зашто се то потенцира. Звезда је имала најбољу подршку у Европи, навијачи су освојили прво место у Лиги шампиона. Нема разлога да се потенцира њихово понашање. Није било инцидената и не верујем да ће их сутра бити. Имамо велики број навијача и поносни смо на њих. Неукусно је да се потенцира о Србима и њиховом понашању, посебно што смо гледали да има много горих од нас", закључио је Милојевић.

Сулејмани и Оро тренирају са екипом неколико дана, али су и даље неспремни због повреда из којих су изашли.

Када је реч о Јанг Бојсу, они ће на данашњој утакмици бити без искусних Ороа и Сулејмани, који би можда могли да се нађу на клупи шампиона Швајцарске.

“Постоји и друга утакмица. Видећемо како ће фудбалери реаговати и после тога ћемо одлучити да ли ће се наћи у тиму или не. Могуће је да и обојица буду у саставу”, рекао је Жери Сеон, који је додао да најновије појачање Фредерик Соренсен неће бити у стартној постави.

Соренсен је некадашње дете Јувентуса, међутим није се много наиграо у Старој дами, а од 2015. наступа за Келн. Претходног викенда дошао је на позајмицу у Јанг Бојс, али ће штопери против Звезде бити Седрик Зесиже и Фабијен Лустенбергер.

Највећа опасност по гол црвено-белих долази од трија Нсаме, Асале и Нгамалеу. Ради се о сјајним фудбалерима, а издваја се Нсаме, који се налази у сјајној форми.

Јанг Бојс имаће предност домаћег терена у првом мечу, међутим на стадиону “Швајцарска” биће неколико хиљада српских навијача, који су у Берн дошли што из Србије, што из Немачке, Аустрије, Швајцарске…

Рекло би се да су шансе за пласман у Лиги шампиона подједнаке, али после, што воле да кажу тренери, првог полувремена, које се игра од 21 сат, могли бисмо да добијемо јасније слику.

Реванш утакмица игра се за шест дана у Београд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар