СП - Богдановић: Биће добро, биће весело...!

Не треба пумпати причу око Американаца! Репрезентативац Србије Богдан Богдановић уверен је да добра атмосфера у репрезентацији Србије може да буде значајан фактор на Мундобаскету.

Кошарка 21.08.2019 | 14:01
СП - Богдановић: Биће добро, биће весело...!
Пред одлазак у Кину, Богдановић је причао о шансама Србије, највећим конкурентима и томе каква су очекивања од предстојећег турнира.

Он је пре свега истакао значај одличне атмосфере, али и да је задовољан урађеним уу досадашњем току припремног циклуса.

"Када је добро друштво, онда је и лак пут. Биће добро, биће весело. Мислим да све креће од те атмосфере забаве, неког пријатељства, после и овај посао кад дође је много лакше урадити. Кошарка је исто, на неки начин, посао за нас, као што је извештавање за вас новинаре. Како се и ви дружите, тако и ми", каже Богдановић.

Србија је постигла одличне резултате током припрема, побеђени су Литванци два пута, освојен је трофеј на Акрополис купу. Све то су добри показатељи да је форма у успону.

"Задовољан сам али пех је што имамо два повређена, веома битна играча, Гагија и Теа. То је једино за шта може да се каже да је било негативно. Шта је ту је, повреде су саставни део спорта. Ми смо сви професионалци и знам да ће и они професионално приступити свему томе, том опоравку".

Американце многи виде као првог фаворита, али имали су великих проблема. Занимљиво је како Богдановић гледа на тим САД као неко ко игра у НБА.

"На папиру они су и даље фаворити. Сигурно су доста слабији када не играју све те суперзвезде. Ипак, и са овим тимом они су јако велика претња. То су показали, и овако неуиграни добили су Шпанце који су такође међу конкурентима за медаљу. То је тим који игра дуго година, а ова америчка екипа је прилично нова, мислим да никад нису играли заједно. То је показатељ колико су јаки. Не треба пумпати ту неку лажну страну како су сви отказали код Американаца. Треба доћи до њих има доста утакмица до те утакмице", каже кошаркаш Сакрамента.

Не треба заборавити ни друге екипе.

"Грци су били на једну лопту од победе против нас, Литванци такође на једну лопту. Сад смо их добили а могло је другачије. Тако се завршило, пријатељске су утакмице. Што се тиче осталих екипа, Французи су незгодни, они увек крену слабо па се 'упале' тамо на првенству. Доста је незгодних екипа, данас сви играју кошарку. Нигерија може да буде озбиљан кандидат, Аустралија са тим једним отказом, Канада", закључио је између осталог Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар