Тадић открио ко му је био идол...

. . . и рекао шта мисли о Ђоковићу. . .  Душан Тадић, фудбалер Ајакса, од ове сезоне као капитен предводи "копљанике".

Фудбал 21.08.2019 | 13:42
Тадић открио ко му је био идол...
Од доласка у Амстердам, успео је да се наметне као вођа ове екипе на терену и врло брзо постао је љубимац навијача.

Тадић истиче да се кроз целу каријеру трудио да буде лидер у свакој екипи у којој је играо.

"Лидерство је за мене када својим саиграчима дајете пример својим радом, професионализмом, учећи их да преузимају одговорност у тешким тренуцима. Да сваким даном будете све бољи и да друге чините бољим", каже Тадић.

Холанђане је занимало шта Тадић мисли о Новаку Ђоковићу, свом земљаку – најбољем спортисти света.

"Новак је невероватан. Веома сам поносан што долази из моје земље, поносан сам на то шта је све постигао, на његов рад, менталитет. Ако сте гледали недавно финале Вимблдона, он је показао да је све у глави. Новак није играо свој најбољи тенис, а ипак је освојио турнир", каже Тадић.

Тадић додаје да је своје лидерске способности показивао још док је био млад фудбалер, а као свог идола истиче Зинедина Зидана.

"Зидан је мој идол. Показивао је мало другачије лидерске вештине, није причао много, али је радио добре ствари на терену. Цео тим га је пратио, саиграчи су веровали у њега, давали му лопту...", каже Тадић.

Тридесетогодишњи српски репрезентативац свог садашњег тренера Ерика тен Хага наводи као најбољег тренера са којим је радио.

"Он је један од тренера који је имао највише утицаја на игру, подстиче те да будеш што бољи на терену. Он је у суштини најбољи тренер са којим сам радио. Тен Хаг ми помаже да напредујем свакога дана, одмах реагује на проблем, говори ти шта мисли. Сјајан је тренер", каже Тадић.

Душан Тадић се у интервјуу дотакао још неких тема, Роналда Кумана, Матијаса де Лихта, Серхија Рамоса, а комплетан прилог можете видети на приложеном линку.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар