Договорили се Бешикташ и Шалке!

Конопљанка за 3. 500. 000 евра у шест рата! Украјинац иде у Истанбул. . .

Фудбал 21.08.2019 | 10:32
Договорили се Бешикташ и Шалке!
После неколико дана интензивних преговора коначно су се договорили Шалке и Бешикташ: Јевхен Конопљанка прелази у Истанбул. Немци су дуго затезали, нису желели да одступе од цифре коју су зацртали (4.000.000), али када су видели да је враг однео шалу и да ће преговори пропасти, некако су попустили, па коначан договор изгледа овако: Шалкеу ће припасти 3.500.000 евра на конто обештећења, а Турци ће имати привилегију да ту цифру исплате у шест рата. 

Нови тренер тима из Гелзенкирхена Давид Вагнер не рачуна на Украјинца због чега је Шалке по сваку цену желео да се ослободи овог момка и његове не мале плате. Он ће од Бешикташа добијати 2.500.000 евра по сезони и потписаће на четири године.

Турцима је потребан играч профила Јевхена Конопљанке јер су им крила поприлично остарила и потребан је генерални ремонт. Кварежми је већ 35 година, Џермејн Ленс ће ускоро 32, а ни остали навални играчи (попут Бурака Јилмаза) нису у цвету младости. 

Конпљанка тако напушта Шалке и остаће упамћен као један од већих промашаја последњих година. Плаћен је за немачке услове лепих 12.500.000 евра, а на 57 бундеслигашких утакмица постигао је свега шест погодака.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс 

Коментари / 0

Оставите коментар