Звезда кренула по ЛШ: И Гарсија и Бен!

Црвено-бели крећу у Швајцарску са неколико нових лица у односу на претходно, незаборавно гостовање.

Фудбал 20.08.2019 | 15:55
Звезда кренула по ЛШ: И Гарсија и Бен!
Фудбалери Црвене звезде полетели су данас са Аеродрома "Никола Тесла" у знатно другачијем саставу у односу на претходно, незаборавно гостовање у Копенхагену!

У авиону за Берн нашао се и Матео Гарсија, први пут са екипом на европско гостовање кренуо је и Томане, а навијаче би требало да порадује информација да се "чекирао" и опорављени Ел Фарду Бен.

После вести о томе да ће навијачи Црвене звезде који уђу на било коју трибину "Стадиона Швајцарска", која није Б10, Б11 или Б12, бити удаљени са утакмице - а то би био својевстан скандал - огласио се и портпарол Јанг бојса, који је појаснио да то не може да буде случај и да сваки члан клуба има право да дође на утакмицу у друштву пријатеља који навија за црвено-беле. Фино упакована и недоречена изјава.

Шампиони Литваније, Финске и Данске су прескочени, а последња препрека до поновног такмичења са најбољим европским екипама је првак Швајцарске - Јанг бојс.

Летом у 11 часова, фудбалери Црвене звезде отпутовали су у Берн, где ће у среду од 21 уз директан пренос на ТВ Аренаспорт играти прву утакмицу последњег кола квалификација за Лигу шампиона.

За свој други узастопни пласман међу европску фудбалску елиту!

Овај пут, црвено-бели на мегдан излазе потпуно растерећени, јер су пролазом у плеј-оф већ реализовали "План Б", односно обезбедили место у Лиги Европе.

Видећемо хоће ли им то помоћи да дођу до позитивног резултата у Швајцарској.

"Знамо да двомеч пред нама није лак, али у овој фази такмичења нема лаких противника. Све су то прваци својих држава. Јанг Бојс је био доминантан прошле године у швајцарском шампионату, али и Звезда је била у Србији. Очекујем узбудљив меч. Сигуран сам да це публика уживати у квалитетној утакмици. Ми ћемо се у последњој линији постарати да наша мрежа мирује и нада се да ћемо у Београд однети повољан резултат", рекао је Жандер за клупски сајт.

Траже се штопер и везиста

С обзиром на то да су Милуновић на месту штопера и Јованчић на месту дефанзивног везног били стандардни у Милојевићевим поставама за евро-искушења овог лета, биће занимљиво видети у ком ће саставу Црвена звезда наступити у првој утакмици са Јанг бојсом. Јованчић ће имати право наступа 27. августа на "Рајку Митићу".

За разлику од претходне три рунде, за утакмице са швајцарским шампионом нису лиценцирани Милан Јевтовић и Милан Гајић. Могуће да је, између осталих, тренер Милојевић на њих мислио у изјави после утакмице са Спартаком.

Због картона (Немања Милуновић, Душан Јованчић) и повреда (Срђан Бабић, Бранко Јовичић, Милан Павков), шампион Србије ни овог пута неће наступити у најјачем саставу, али Владан Милојевић и његови сарадници могу да буду задовољни формом оних који ће наступити на "Стадиону Швајцарска" сутра увече.

Погоци Ричмонда Боаћија у Копенхагену и Португалца Томанеа у Суботици дошли су у прави час за црвено-беле.

Уз то, међу путницима се нашао и "ровити" Мохамед Ел Фарду Бен, чији је наступ и даље под упитником, а ту је и тек пристигли Аргентинац Матео Гарсија.

У разговору са новинарима у понедељак признао је да није 100 одсто спреман за такмичарску утакмицу, али би требало очекивати да у среду свакако упише прве минуте у Звездином дресу. 

Било као стартер или уласком са клупе...

Леви бек црвено-белих истакао је да је његова екипа стекла битно искуство у претходном периоду.

"Растемо као екипа из дана у дан. Стекли смо битно искуство у досадашњим мечевима у Европи, као и у домаћем првенству. Победа у Копенхагену нам је свима дала додатно самопуздање, показали смо да имамо карактер, да смо најјачи када је то најбитније и надам се да ћемо и у Швајцарској то још једном доказати", рекао је Жандер и додао да су навијачи црвено-белих додатна снага екипи.

"Навијачи су невероватна снага Црвене звезде. Причали су ми играци да је феноменална атмосфера кад год игра Звезда, а сада сам имао прилику да се уверим у то. И на гостовањима су бучни и увек је пуна гостујућа трибина. Уверен сам да це тако бити и у Швајцарској", закључио је Жандер.

голмани

Милан Борјан
Зоран Поповић

одбрана

Филип Стојковић
Милош Дегенек
Марко Гобељић
Радован Панков
Милан Родић
Сантана Жандер

средина

Хосе Кањас
Милош Вулић
Његош Петровић
Вељко Николић
Вељко Симић

навала

Мирко Иванић
Марко Марин
Ел Фарду Бен
Мендеш Томане
Алекса Вукановић
Ричмонд Боаћи
Матео Гарсија

На списку је 20 играца, у протоколу за утакмицу биће их 18. За очекивати је да 19-годишњи Вељко Николић одгледа утакмицу са трибина, могуће је да ће му друштво правити Бен, уколико се на вечерашњем тренингу у термину утакмице испостави да није довољно спреман да наступи - макар и са клупе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар