Томане: Одбио сам Порто због Звезде!

"Са ким бих могао да упоредим црвено-беле? Са Бенфиком, дефинитивно", поручио португалски нападач.

Фудбал 20.08.2019 | 15:17
Томане: Одбио сам Порто због Звезде!
Од Португалца Томанеа очекује се да буде једна од ударних песница Црвене звезде ове сезоне. Он је због повреде пропустио уводне утакмице овог лета, нешто спорије улазио је у такмичарски ритам, али на првом мечу на ком је почео - постигао је гол. И то за победу у Суботици. 

Бивши играч Тонделе ипричао је у интервјуу за Спортски журнал своје прве утиске о Београду, Србији и Црвеној звезди, односно како се ипак одлучио за црвено-беле поред понуде коју је имао од Порта, једног од највећих клубова у својој домовини...

"Када је све завршено и пошто сам сада играч Звезде могу да кажем да сам имао понуду Порта. Два су разлога због којих сам је одбио. Први - јер сам дао реч људима из Црвене звезде. А други - јер у Порту не бих био прва нападачка опција. Било је финансијски уноснијих комбинација, али овај пројекат ми се највише свидео", почео је Томане.

Ни у Звезди конкуренција неће бити слаба, остали су и Боаћи и Павков. Може ли Звезда са два класична шпица?

"О њима двојица као играчима и људима мислим све најбоље. Свако има свој стил. А за екипу је здраво када постоји конкуренција. Што се тиче игре са два нападача немам никакав проблем са тим. У Тондели сам неке мечеве играо иза нападача, као десетка".

Неко ће рећи да играч који постигне за Тонделу 12 голова у Португалији у Србији, у дресу Звезде, мора бар 20...

"Не бих да се бавим прогнозама и обећањима. Трудићу се да будем што бољи, да дам све од себе. Много ми значи што сам дао гол на првој утакмици у којој сам био стартер. Нападачи живе од погодака. Имао сам тежаг старт, мучио се с повредом. Сада је све у реду".

Следи Јанг Бојс, можда и најважнији двомеч у сезони?

"Срећан сам што ћу бити актер тако великих утакмица. Колико ћу да играм зависи од тренера. Ту сам да помогнем, да остваримо циљ. Надам се головима на обе утакмице".

За вас је олакшавајућа околност што су ту Жандер, Кањас, Марин, сада и Гарсија... Сви говоре шпански...

"И Боаћи делимично говори, био је у Елчеу. Посебно ми је драго што су ме прихватили домаћи играчи. Не осећам се као странац. У Немачкој, док сам био у Дуизбургу, било је другачије. Клуб није био на топ нивоу, то је био мој први одлазак у иностранство... Али када се све сабере - добро искуство".

То с ене може рећи за грчку и Панетоликос?

"Тамо сам доживео најгора искуства, нису плаћали. Најлошија сезона за мене".

Са којим португалским клубом бисте могли да упоредите Црвену звезду?

"Са Бенфиком, дефинитивно! Имају много навијача и трофеја, европски су брендови. Бенфику као и Звезду на гостовањима прати велики број људи. Волео бих само да више навијача долази и на Маракану".

Београд?

"Другачије је него што сам чуо. Другачије је него што се прича по Европи... Све је то искривљена слика. Овде сам срео срдачне и пријатне људе. Сви хоће да помогну. Срби су слични нама, Португалцима"...

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар