Прича: Звезда купила лоз среће за 3.750.000 евра!

Креће по бинго од 19. 120. 000 евра! Црвено-бели инвестирали много више него у последња два прелазна рока. . .

Фудбал 20.08.2019 | 23:00
Прича: Звезда купила лоз среће за 3.750.000 евра!
Када Звездина експедиција полети пут Берна, на сутрашњи први меч плеј-офа за Лигу шампиона, Владана Милојевића ће прогонити једна дилема. Све је извесније да ће Мирко Иванић попунити празнину изазвану супензијом Душана Јованчића, што значи да је отворен конкурс за позицију једног крила. Дилема је између ровитог Бена и тек пристиглог аргентинског интернационалца Матеа Гарсије, који је са екипом одрадио само неколико тренинга. Код обе опције постоје разлози за и против… Међутим, неће само Владан Милојевић бити на слатким мукама, нити размшљати да ли је његов коначан избор прави.

Слично питање сами себи постављаће и руководиоци клуба, мада је Црвена звезда испунила примарни услов када се поведе реч о потенцијалном пласману у Лигу шампиона. Често је Звездан Терзић, током претходне две године, говорио да не можеш да се надаш главној премији, а да претходно ниси купио лоз. Да поједноставимо: Црвена звезда никада раније није оволико инвестирала у играчки кадар, узимајући половину августа као крајњу тачку. Прошле године, тек после пласмана у Лигу шампиона, црвено-бели су извели цунами. Ангажовани су Марко Марин, Горан Чаушић и Ричмонд Боаћи, и збирно су, без плата, коштали 4.200.000 евра.

Пре тога је у појачања уложено свега нешто више од три милиона евра. Кажемо, свега, јер је Црвена звезда у овом прелазном року наставила да повећава трошкове. Свесни да овог лета могу да се брендирају на европском тржишту, и другу годину зарадом играју Лигу шампиона, одговорни из Љутице Богдана су подигли финансијске стандарде. Мада су у добро делу имали формиран тим, који је само „вапио“ за једним брзим крилом, као што је Матео Гарсија. 

Црвена звезда је не рачунајучи плате у обештећења у досадашњем делу летњег прелазног рока уложила 3.750.000 евра. Највећи део отпада на трансфер поменутог Матеа Гарсије који је плаћен Лас Палмасу 1.800.000 евра. Озбиљно је коштао и португалски нападач Томане (750.000 евра), као и Његош Петровић из Рада (400.000 евра). Неко би рекао да је све трансфере покрио прелазак Дејана Јовељића у Ајнтрахт за 4.000.000 евра.

Наравно, црта успешности прелазног рока у Црвеној звезди рачунаће се тек после двомеча са Јанг Бојсом. Поред трансфера Јовељића, црвено-бели су пласманом у плеј-оф Лиге шампиона и сигурном Лигом Европе већ од стране УЕФА зарадили 9.120.000 евра. Међутим, главна премија ће се извлачити наредног уторка на Маракани, када тим из Берна буде гостовао на највећем српском стадиону. Црвено-бели ће тада јурити 19.120.000 евра и миран финансијски живот. Исплатили би све одрађене трансфере, чак и од прошле зиме када је за слободу Мирка Иванића БАТЕ Борисову плаћено 1.300.000 евра.

Занимљиво је да је лета 2017. године Црвена звезда у јачање играчког кадра уложила 1.900.000 евра. Најскупљи је био Александар Пешић, плаћен Тулузу 750.000 евра. И успела је да се пласира у Лигу Европе.

Сада се игра за много већу премију. Видећемо да ли је лоз јефтино или скупо плаћен. Све ће стати у 180 минута борбе у Швајцарској и Београду.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар