Теодосић 99% не иде на Свјетско првенство!

Селектор Александар Ђорђевић није оптимиста када је у питању учешће Милоша Теодосића на Светском првенству.  Ђорђевић потврдио: Теодосић 99% неће бити са нама на Светском првенству! "То је још један велики губитак за ову репрезентацију, играчки и људски".

Кошарка 20.08.2019 | 12:26
Теодосић 99% не иде на Свјетско првенство!
Теодосић и даље има проблем са мишићем, због чега неће путовати са репрезентацијом на завршни део припрема у Кини.

Кошаркаши Србије ће одиграти три тест меча у Шењангу (Италија, Нови Зеланд, Француска), а Мундобаскет ће отворити против Анголе 31. августа у Фошану (9.30х).

"Тренутно није добра слика. Обавили магнетну резонанцу, анализа свих је да та руптура од 4,5 милиметра и даље постоји што ће га онемогућити да отпутује са нама. Капитен Теодосић 99 одсто неће бити с нама на СП", рекао је Ђорђевић.

Србија је већ остала без Драгана Милосављевића којем је пукао предњи укрштени лигамент колена.

"Оно што се десило Гагију је најтежа повреда која може да задеси кошаркаша. Много нам је криво јер је много дао репрезентацији, не само играчки него и на људском плану. Његово одсуство ће се итетако осетити. Они су били путници за Кину, сад морамо да надокнадимо њихове изостанке", истакао је селектор.

Србија иде у Кину без Милоша Теодосића. Најављено је то пре 10 дана одмах после пријатељског меча Србије против Литваније, а данас је и озваничено. Велико - нажалост. Појавио се Тео на окупљању репрезентације са све лонгетом на левој нози и то је још један показатељ да повреда није лакше природе.

Поред Теа, Србија неће моћи да рачуна ни на Драгана Милосављевића који је повредио колено на Акрополис купу.

То значи да се списак играча од 14 имена спустио на 12 сам од себе, а то је најгори могући сценарио. Селектор Александар Ђорђевић се обратио јавности на конференцији за медије на којој је говорио о статусу Теодосића.

У Кину путује 12 играча који ће вероватно чинити и коначан састав за Мундобаскет: Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Марко Гудурић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Никола Јокић, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица и Никола Милутинов.



Владимир Лучић је имао проблем са повредом бутног мишића, али Ђорђевић је истакао да ће он, срећом, бити на располагању за пет до седам дана.

"Плански је остао у Београду, одрадио је терапије како би санирао руптуру коју је зарадио. Дешавало се неколико пута да с толиком тврдоглавошћу реагују, да желе да играју и онда направе већу штету. Имамо искуства с тим и онда смо тражили од њега да стане мало и видимо какав је проблем. За 5-7 дана очекујем да ће бити ту, да ће трећу или већ другу утакмицу да добије неке минуте. Он није изгубио физички много, само је потребно да уђе у систем и уигра с екипом", рекао је Ђорђевић.

Орлови ће у Кини прво играти припремне мечеве пре самог Мундобаскета. Прво ће се састати са Италијом 23. августа, потом са Новим Зеландом 25. августа и на крају са Француском 27. августа, да би 21. августа започели Светско првенство утакмицом против Анголе.

Нажалост, мораћемо без Теа и Милосављевића...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар