Додик; Неће доћи до именовања кандидата за предсједавајућег СМ БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио да данас неће доћи до именовања кандидата за предсједавајућег Савјета министара, јер према досадашњим изјавама споразум неће бити постигнут и истакао да неће прихватити уцјене лидера СДА Бакира Изетбеговића и предсједавајућег Предсједништва Жељка Комшића да се иде у НАТО.

Босна и Херцеговина 20.08.2019 | 09:07
Додик; Неће доћи до именовања кандидата за предсједавајућег СМ БиХ
"До истека рока споразума 5. септембра одлучићемо о даљим потезима. Спреман сам да идем до краја и треба ми подршка народа. А, ја ћу ту подршку тражити и од Народне скупштине Републике Српске", рекао је Додик за београдски дневник "Ало".

Он је подсјетио да је тражио ванредну сједницу Предсједништва на којој ће се расправљати о кандидату за предсједавајућег Савјета министара који би требало да буде Србин.

"Истовремено, Комшић је заказао и редовну сједницу и без консултација и процедуре на дневни ред ставио тачку Годишњи национални план за чланство у НАТО. Нећу тражити да се тачка за пут у НАТО скине са дневног реда, али ћу гласати против тога, пошто ме обавезује одлука Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности", рекао је Додик.

Додик је истакао да је прошло девет мјесеци од избора, а да неко и даље не жели да Срби у органима БиХ буду представљени како је то предвиђено Уставом и оствареним резултатима на изборима.

"Разним играма, подметањима и лажима Сарајева и међународне заједнице са Запада чине се разне сплетке да се Срби понизе и да у органе власти не уђу побједници на изборима, него Срби који су муслиманима подобни. Тако се и сада у Сарајеву измислила нека прича о одлуци која би Републику Српску одвела у НАТО, а то се од Бакира Изетбеговића и муслимана поставља као услов за формирање Савјета министара и власти у БиХ", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, чим је 5. августа потписан споразум у Сарајеву, Американци су "одмах скочили" и рекли да они то не виде у споразуму, што је био вјетар у леђа муслиманима да изађу из тог споразума.

"А, онда су из америчке амбасаде тражили да с људима из мога кабинета нешто усаглашавају у споразуму, што сам одбио јер је то мијешање САД у унутрашње ствари БиХ", истакао је Додик.

Он је поручио да наметнута рјешења никада неће проћи и да ће се против њих увијек борити.

"Народна скупштина Републике Српске донијела је одлуку о војној неутралности, што је за мене обавеза. Кад је потписиван споразум, рекао сам да не прихватам акциони план за пут у НАТО. Пријети нам се силом, али наш став је јасан - ми пратимо Србију и све што уради Србија и ми ћемо урадити", рекао је Додик.

Он је нагласио да Српска неће границу на Дрини која би дијелила Србе.

Дпдок је рекао да је замјеник помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Метју Палмер дио старе америчке администрације и да ће "и он проћи".

"Шта има везе шта је Палмер рекао. И тај Палмер ће проћи. Ко да је он нека фаца, он је дио старе администрације која покушава да користи перцепцију моћи Америке да би форсирао подршку муслиманима у БиХ. Против сам те политике. И није ме препао Палмер. Ја да се њих бојим, или бих напустио политику или бих је промијенио", рекао је Додик.

(Срна)

Коментари / 69

Оставите коментар
Name

вук

20.08.2019 07:15

Шта има везе шта је Палмер рекао. И тај Палмер ће проћи. "Ко да је он нека фаца, он је дио старе администрације која покушава да користи перцепцију моћи Америке да би форсирао подршку муслиманима у БиХ. Против сам те политике. И није ме препао Палмер. Ја да се њих бојим, или бих напустио политику или бих је промијенио", рекао је Додик. " можете бити сигурни да ако је ово заиста рекао, готов је! Амери ово не праштају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

20.08.2019 07:49

Ста ти веци Србин од мене!!! Нисам гласао за тебе, а нисам издајник... мани се ти прица да си сви издајници који тебе не подрзавају!!! Ти си обици олос који завадја нас народ, и запамти да си небитан!!!

Name

Гавра

20.08.2019 07:55

Миле је народни циркусант, игра се са народом, као са играцком

Name

ВЕЋ ВИЂЕНО

20.08.2019 08:00

Ово је још један доказ да је милокрад амерички играч.Амери му дозвољавају овакву реторику јер с њом шармира глупи народ а све што чини је у америчком интересу.И тако двадесет година Срби му се диве и нестају са ових простора

Name

075

20.08.2019 08:12

Ок онда је рат.

Name

...РЕ

20.08.2019 08:42

САД КАД ЈЕ ОПЕТ СВЕ ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ПРОПАЛО У САРАЈЕВУ, ХОЋЕШ ЛИ СЕ МИЛОРАДЕ СМИЛОВАТИ НА СВОЈЕ ПАРТНЕРЕ ПАВИЋА, ДЈОКИЋА,ЧУБРУ,ЧАВУ И СТЕВАНДИЋА И КОНАЧНО ПОТПИСАТИ НОВИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ И ДАТИ КОЛЕГАМА ШТО СИ ОБЕЋАО ИЛИ ЋЕШ ИХ И ДАЉЕ ЗА.ЕБАВАТИ ПОСЛИЈЕ СКОРО ГОДИНУ ДАНА ОД ИЗБОРА?????????????????

Name

ре

20.08.2019 09:13

какав кочијашки ријечник ццц

Name

ре

20.08.2019 09:51

има један сат сколе са одмором

Name

Драгојло

20.08.2019 07:16

Зна да немозе променити закон и непостовати раније донесене одлуке али ипак преставља себе и РС као зртву. Немозе ентитет одлуцивати о питањима вањске политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2019 08:19

Будалетина. Угрожава РС и народ.

Name

Апсурди

20.08.2019 10:24

Каже, Палмер је стара администрација, проћи ће. Води ли рачуна о томе да Америка има исту политику деценијама, од које не одступају, да код њих нису важна имена њихових службеника? Није то као код нас, сваки дан друго мишлхење, па онда НС, гдје имам осјећај да требају изгласати да су луди, изгласали би. Све добри послушници, без свог мишљења, борци искљуциво за фотеље и паре. Народ је овдје успутна, колатерална штета, њих ни не интересује.

Name

раде

20.08.2019 07:17

Зивио Миле Додик, зивјела независна дрзава Република Српска... за коју цемо многи изгинути и пропасти у најгоре сиромаство, док це он и његови кумови владати овима који презиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре раде

20.08.2019 07:58

Други гинути а ти са сигурног навијати,право патриотски.

Name

????

20.08.2019 08:01

На цему си ти јаднице???

Name

Клуподер

20.08.2019 08:40

ДОДИК КРАЉ...НЕМОГУ МУ НИ ПЕРКЕ ОДБИТИ...ВЕЛИЦИНА...

Name

@КЛУПОДЕР

20.08.2019 09:30

Шта ћете кад вам вођа једног дана опандркне? Стари мој, играте се са својом судбином и егзистенцијом.Тај исти којем кличеш је своје обезбиједио а вама ће оставити дугове и проблеме.Једног дана кад држава откупи дугове вашег бољег ентитета ви сте готови и морат ћете да погнуте главе слушате шта вам Сарајево нареди.Имате могућност да са нама градите државу гдје ће сваки грађанин бити исто заштићен и имати једнака права, али не, ви слијепо вјерујете овом мамлазу који вас води у пропаст.Жао ми само оних нормалних из реда вашег народа...

Name

Драгојло

20.08.2019 07:20

Зар није уставни суд на повреду националног интереса Бошњака дао одговор да резолуција народне скупстине није обавезујуца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диаспора

20.08.2019 08:10

Резолуција НСРС није правни акт. Резолуција је МАСКА за Додикове крезубе гласаце, а Додик не би био цлан Предсједниства до вецерас да није америцки пиун

Name

дамир

20.08.2019 07:20

Али драги нас комсија који зивис у истој дрзави немозе воља 30 посто срба против 70 посто осталих мада и кад би вам хрвати притекли у помоц опет вецина зели у Нато у незанима нас ни србија ни мањина ста зели ти мрзис своју дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2019 15:19

Због таквих као ти Дамире , које не занима мисљење мањине (као сто ти казес) , је и био рат у бивсој СР БИХ. Јел' референдум о независности СРБиХ 1 марта 1992 био легалан ( иако Српски народ није изасао на референдум опет нисте имали 66% ) и знас ли да ли је резултате тог реф. икад верификовала Еуропска комисија као конацне . НИЈЕ , јер није био легалан, али страним центрима моци је тада био други циљ тада, а не демократија .

Name

НЕТАЧНО!

22.08.2019 21:05

ДЕМОКРАТИЈА == ВОЉА ВЕЦИНЕ а не воља мањине!

Name

Сеy

20.08.2019 07:21

Сви су лазни Срби осин тебе,некада ти је и Вуциц био лазни Србин,сада наравно прави зато сто морас играти како он хоце.Уласком БиХ у НАТО престају све комбинације стварања В.Србије преко Дрине, зато ви и нецете у НАТО јер покусавате до краја провести програм САНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Већа, мања

20.08.2019 07:22

Чуди ме да се у кладионицама не уведе клађење на истина-лаж одређених личности којима се свакодневно испира мозак гласачком тијелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.08.2019 08:00

Пропаст сви се кладили на лаз.

Name

Подршка народа

20.08.2019 07:22

Ја ти ту подршку нећу дати на референдуму као што нисам ни изашао на прошли референдум. Да би на крају на народној скупштини која је приватна Додикова скупштина све повукли и извргли народ руглу и све оне наивне који су мислили да ће тај референдум нешто вриједити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вала баш!

20.08.2019 07:57

Ја сам изашао на прошли референдум, противно свим својим увјерењима, контајући да би то могла бити порука да се и народ у овој напаћеној РС пита и видјели смо какав фијаско је доживио Додиков референдум у НСРС! Убудуће на референдум, било које врсте, нећу изаћи када би ме пушком тјерали!!!! Испуцали сте све џокере које сте имали сакривене у рукавима....како ствари тренутно стоје од РС неће остати ни лијепо сјећање захваљујући грамзивој политици малог броја људи из владајуће касте (позиције и опозиције јер сви раде само за лични интерес!). Срећа па сам довољно млад да могу започети нови живот негдје на западу.

Name

Нострадамус

20.08.2019 08:06

Нема ни моју подрску уколико се Српски народ у Републици Српској не уједини у протјера и похапси ове Снсд-еове криминалце и кабадахије неце нас ни бог моци да спаси.Устајте Срби уједините се похапсите багру Снсд-еа не дозволите да се крију по другим странкама и да нас убједјују да се боре за народ.Они су битни само себи .

Name

20.08.2019 08:37

Ни на прошли ни будући референдум КОИ бодик организује, мене нема! Господин је наше највеће зло!

Name

Харе

20.08.2019 08:54

Оно није био референдум него АНКЕТА

Name

Шофер

20.08.2019 11:32

Потписујем од ријеци до ријеци! За овакве авантуре и будалостине које само његовом кругу могу донијети користи а стету огрмном дијелу народа од мене нема подрску!! Срамота ста нам овај цовјек ради, иди висе с милим Богом, не морас марке вратити нит дана робијати, САМО ИДИИИИИ

Name

Хаха

20.08.2019 15:21

Додик и референдум , ма дај не зезај цовјеце.

Name

Харе

20.08.2019 07:23

Значи ви "пратите" Србију. Или боље рећи слијепо слушате. Е па не можеш се Додик овдје представљати као политицар који неце наметнуте стране одлуке, а ти с друге стране прихватио наметнуту одлуку од Србије. Конташ? Хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавно

20.08.2019 07:24

кази, нецемо мандатара,нек вам буде из сдс или ко год хоце, имамо своју законодавну власт,будзет,полицију,народ а они нек се пусе. народ је уз тебе,а ови појединци сто те нападају висе него бакир и комсиц нек се лизу са њима, блокада,па цемо видјети, они 25 година тврде банкротирала Српска, а по контајнерима тразе храну и хуманитарну помоц тразе по Српској, од муке се сами туцу измедју себе, немадана да муслиман на муслимана није насрнуо, ал своји су , у насој Српској ми имамо лојалне насе, мало цварака,мало сланине и мирна Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.08.2019 08:43

У ЗВОРНИКУ ЈУЧЕ УБИО БРАТ РОЂЕНОГ СВОГ БРАТА!!!

Name

Ре

20.08.2019 09:03

Опасан си за околину

Name

xyз

20.08.2019 07:25

Ахаххаахха па ти си бар прагматичан, промјенићеш ти и политику и причу ако треба само да би остао на власти. Ахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавски гонич

20.08.2019 07:25

Једно ријешење: Црна листа ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока калис

20.08.2019 07:29

Сјети се народа само кад њему догори до ноката,да мало висе води рацуна о обицном народу,а не само о својој г....и ,народ би га подрзавао

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.08.2019 07:31

Јел дотле закувао ради своји криминални радњи према народу пропалом у свему у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који блам

20.08.2019 07:34

али наш став је јасан - ми пратимо Србију и све што уради Србија и ми ћемо урадити", рекао је Додик. ............Паако вец пратис Србију онда је прати онако како то она ради.Па и Србија саље годисњи национални план и има добру сарадњу са НАТО али неце постати цланица НАТО вец бити неутрална.У цему је онда проблем.Како ја видим само у додику је проблем јер онда све сто је крао и покрао досло би на наплату а он заврсио у затвору.Па добро цувајте мој народе додика да му се неби ста десило знате има цовјек дјецу а тек су стали на ноге па неце ваљда сад све то морат врацати јос у затвору бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакинци

20.08.2019 07:38

Миле не будали,добро знаш да играш како Амери кажу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

20.08.2019 07:38

Ма то ти испитујес терен код народа и кад си цуо реакције народа о нато присуству сад се повлацис и глумис србенду.Зато сте и оставили мјесец дана простора да цујете реакције народа и став Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зврк

20.08.2019 07:39

Тако је милојице. Једини ко је фаца у овом твом тамном вилајету си ти. Ти мозес све, све ти је дозвољено, све ти је опростено. А болитеикурац имас луд да си папир тако да јебетисезасве, народ плаца све цехове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браца

20.08.2019 07:39

Ха,ха, ха.... Човјек је полупао лончиће.......Је ли то зато што не пролази његов лопов Тегелтија? Ти си ту Бураз да слушаш и извршаваш шта ти се каже; -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=вазлyВ-Ц6мУ&феатуре=yоуту.бе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзипси

20.08.2019 07:39

Јел овај дошао или одлази, хоћемо ли му пожељети добродошлицу или сретан пут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

20.08.2019 07:39

Могла бих нас коштати ова задња изјава...видјећемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2019 08:33

Неце,овај би гузице дао да остане на власти.

Name

Инат

20.08.2019 07:42

Треба формирати власт на нивоу бх без снсд саровиц треба бити пресједавајуци додиксамо прави тензије у регијону ја немогу замислит да снсд брани интересе рс јер њихдеведесет посто уопсте није стварало. Рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2019 07:48

Док се ти курцис И кријес иза Србије И Русије РС сваки даном остаје без : Људи, дјеце, омладине , инвестиција, привреду нема, остало пропада ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

20.08.2019 07:49

Ни у један војни савез нетреба,осим ЕУ и европске војске у будуцности.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

20.08.2019 07:49

Границе Републике Српске су нацртане на америчком војном броду. Дејтон има 10 000 страна. Знали су Американци те 1995, и то још док су озакоњивали и осигуравали Републику Српску- да ће то тако да буде. Да нису подржали и испланирали олују, да Крајина није пала, да нису подржали независност Косова и Црне Горе- данас ни Срби били на америчкој страни. ... И зато вам све џабе. Пре ће Република Српска да постане део Србије (покрајина Србије) него што ће да уђе у НАТО. А и ако Р.Српска уђе у НАТО- то ђе бити само као део Србије. ... И џабе вам блокаде. Бошњацитим блокадама сами себи штате. Федерација нема никог свог, а Српској је Србија одмах уз исток преко Дрине, и држаће се заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како да не

20.08.2019 08:11

..и ста је било кад си се пробудио ?

Name

Марко

20.08.2019 07:57

Сто ти је сељацина незахвална,захваљујуци Америма досао на власт,сад се кур*и највецој сили на свијету Замислите да је он предсједник Америке,колико је силан,потрао би пола свијета.Народ це платити резултате његове политике,наравно потпуно заслузено јер бирају редовно барабу да одлуцује у њихово име.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.08.2019 07:57

Сто те сикира НС ионако се ради по твом диктату

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

20.08.2019 08:04

Теско је разумјети Додика па Америка нам је дала ентитет и гарантовала дејтонски споразум а ти који ни ратово ниси сад казес ко и ј.бе па да ли си нормалан и стиди се зртава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

20.08.2019 08:06

Ај не КЕЊАЈ висе и ти Баја и твој премијер и АНП и НАТО и остала кењарија!! Да је НАТО хтио примио би БиХ вец 2009. или 2010. кад сте ти и Радмановиц КЛЕЦАЛИ на кољенима Бриселу да вас прими у НАТО.... Иди цитај ЗАКОН који сте ти, Спириц и Радмановиц изгласали 2009. за улазак у МАТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

20.08.2019 08:09

Кад загусти овај криминалац Додик одмах се крије иза народа и подмеце њихова ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2019 09:38

а народ стока , па сваки пут пријеђе жедан преко воде

Name

Мр.

20.08.2019 08:26

То Миле, недај српску. Јесцемо корјење следецих 100 година ако треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање???

20.08.2019 08:27

Јели 2009 годинд потписан план за активацију за Нато од дотичног?Да ли дотични смије у САД?Зашто дотични помиње НС само кад гори испод ногу??Због чега толики страх због сопствених грешака....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2019 09:39

дотични је заслужио да га се разапне

Name

Рубикон

20.08.2019 09:11

Јел могуце да се света дата српск ријец увијек своди на лаз .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста Више

20.08.2019 09:13

Досадан си са својом причом. Вријеме је да сјашиш са грбаче овом Народу-О.дј.. и!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А што растурају Додика

20.08.2019 09:18

Као беба звечку... Ако, и треба, лако је покрасти гласове у РС и узети власт... Овде не пролазе његове бравуре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док је оваца - биће и шишања

20.08.2019 09:30

Миле, ај не сери тако ти Бога. Све ти корумпирано и овјенчано тешкм криминалом у РС, годинама. Поред тога тлачиш народ и гушиш слободу изражавања грађана (што се јасно видјело и даље види кроз покрет Правда за Давида), поступаш као највећи диктатор. Твој режим убија оне за које ти мислиш да су неподобни, непослушни, који су се отели твојој контроли, који су честити и способни па их се бојиш. Човјек у РС не смије да мисли супротно од тебе, јер је одмах, експресно означен као покретна мета, страни плаћенк, рушитељ РС-а. Остаје без посла и обструиран на све начине. Само си ти прави, једини и велики србин, ал који рата није видо, јер си шверцер тада био. Уносан посао у та зла времена рата. Погледај какав су ти шјам директори јавних установа широм Српске, погледај колоне младих способних људи како бјеже из РС у друге земље. Бјеже одаве, ал бјеже и људи (читаве породице) који добро живе, неће да остају овдје, да гаје своју дјецу у овако лошем и болесном амбијенту, за који ти ал само ти кажеш да се живи боље него у Швајцарској. У амбијенту гдје је постало морално све оно што није морално. Сјети се своје предизборне реченице на Палама, гдје си јасно и недвосмислено путем медија поручио грађанима, која гласи од прилике овако, ЏАБА ВАМ ШТО СТЕ МЛАДИ, ЛИЈЕПИ, СПОСОБНИИ, ПАМЕТНИ, АКО НИСТЕ ПОДРЖАНИ ОД ПАРТИЈЕ (ВЛАДАЈУЋЕ). Е стоко , шта уради од овог народа. Ко ти је минисатр полиције, па из очију му се види да је хладнокрвни убица, онај који не преже ни од чега. Школски примјер психопатске структуре хладнокрвног убице. Прочачкај мало шта људи из његовог села кажу за њега и његове претке, не зна се ко је гори био. Паклен сте тандем вас двојица, а све под паролом "очувања Републике Српске". Усташку унуку си поставио за предсједника Републике Српске, која се јавно дичи и представља великим успјехом одобрену траншу ММФ-а. ММФ-а којег су све иоле нормалне државе истјерале из своје земље кад су вртили њихове кредите. Ал добро, шта ћеш већина овог народа је неука и лако је уз флашу пива, тањир пасуља и пјеваљку са испалом сисом под шатором, додоворит се том неуком народу . Браво Миле, само настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

20.08.2019 09:44

Спрем те се спремте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

амнезије

20.08.2019 09:48

Колико се сјећам и ти си наметнут српском народу па те није сметало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

20.08.2019 09:56

доце до договора зар није свима јасно да само праве циркус и на крају сви испадну нацијонални хероји па то је вец договорено само народ заводе тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

тразис подрску од народа

22.08.2019 19:57

Тражиш подршку од оног народа који си довео до просјацког стапа а приморао својом политиком на исељење,,или од оног народа који си растјерао са приватном милицијом са трга крајине који је само тразио правду за убијеног младица,,или цек да се присјетим..од оног народа који си преварио ублехом о неком одцепљењу,,независности..Ја само не разумијем овај народ да и даље допуста да га води неко као ти

ОДГОВОРИТЕ