На сарајевском аеродрому пала кријумчарка људи

- Суд БиХ одредио је прије три дана једномјесечни притвор Полини Господинови, држављанки Бугарске и Италије, коју су припадници Граничне полиције БиХ ухапсили на Међународном аеродрому у Сарајеву због кријумчарења људи, сазнаје "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 20.08.2019 | 07:27
На сарајевском аеродрому пала кријумчарка људи
Господинова је летом из Истанбула стигла у Сарајево у четвртак, 15. августа, а током претреса код ње су пронађени печати за фалсификовање докумената за четири државе Европске уније. 

"Аваз" сазнаје да је бх. граничарима Господинова испричала да је туристичка радница из Италије, али је провјерама утврђено да је ипак ријеч о међународној кријумчарки људима.

Према информацијама сарајевског листа, Бугарка је за велике суме новца лажирала документе и радне дозволе за странце које је касније уз накнаду пребацивала у Њемачку, али и друге државе ЕУ.

Занимљиво је да је она летом из Турске у више наврата долазила и раније у Сарајево, а тек је прошле седмице откривена током редовне контроле јер се полицији учинила сумњивом.

Граничари су код ње, уз усмене наредбе Суда БиХ, током претреса пронашли лажне печате које је крила у једној торби.

Свједок Тужилаштва

Заједно с њом, како тврде извори "Аваза" из истраге, на Аеродрому у Сарајеву приведен је и један турски држављанин, али је утврђено да је он жртва кријумчара, по којег је Господинова и стигла у Сарајево.

Он је сада свједок Тужилаштва БиХ у овом предмету и испричао је тужиоцима детаље како је давао хиљаде евра за лажне документе за боравак у Њемачкој.

Ради се о документима за усељење и пријаву пребивалишта.

Ко је све у кријумчарском ланцу 

Питање је сада шта ће показати даљња истрага Тужилаштва БиХ и с ким је Господинова све сарађивала. Од свега зависи и исказ држављанина Турске који је дао новац за лажне документе за боравак у Њемачкој, пише "Аваз".

Сада се истражује ко је све из БиХ од страних држављана био дио ланца кријумчарења људи и с ким је Господинова повезана у Турској и Њемачкој. Сумња се да се ради о међународним кријумчарима.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар