Љекар из Кикинде дао отказ након кардиналне грешке

Љекар Хитне службе кикиндског Дома здравља Н. Б. (30) дао је отказ и прије истека суспензије јер је пацијенткињу прогласио мртвом, иако је жена била жива.

Србија 19.08.2019 | 22:52
Љекар из Кикинде дао отказ након кардиналне грешке
Он је начинио грешку приликом прегледа пацијенткиње у њеној кући, гдје је Хитна служба дошла по позиву породице, јер је она била у тешком здравственом стању. Љекар кикиндског Дома здравља дао је отказ у овој установи и прије истека суспензије која му је изречена, пишу "Вечерње новости".

Пацијенткиња је послије погрешне дијагнозе живјела још четири дана, а преминула је у Општој болници у Кикинди. Љекар је надређенима признао грешку, а унутрашња контрола, која је испитивала овај случај, утврдила је да је погријешио јер приликом прегледа пацијенткиње није користио ни стетоскоп ни ЕКГ апарат, те није правилно поступио приликом утврђивања времена и узрока смрти.

"Лекар је био суспендован на 15 дана, али је сам поднео захтев за раскид уговора о раду и пре истека тог рока. То значи да он више није запослен у овој установи. Претходно је признао своју грешку и схватио да је најбоље да сам оконча овај за све нас тежак случај. Тешко да бисмо могли да пређемо преко овог пропуста, јер се, нажалост, поновио", објаснила је др Биљана Марковић, директорка Дома здравља, преносе "Новости".

Лекар Н. Б. је двије године радио у кикиндском Дому здравља. Најприје годину дана у амбуланти у Банатском Великом Селу, а онда исто толико у Хитној служби, као љекар опште праксе. Ово му је било прво запослење.

(Вечерње новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е

19.08.2019 21:06

Баба ли баба што за***а доктора а свакако умрије. Хе, ма шта ти је то значило још 4 дана патње?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

20.08.2019 01:40

Незнам ста да казем поводом овог слуцаја десава се свима али да бас ни смрт немозес констатовати то је вец страсно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

20.08.2019 05:19

Татини и мамини синови запосле се преко странке а сколу нису ни заврсили то је страшно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

20.08.2019 10:35

Ја сам то одмах помислио. Да не бјежи овај јер му је диплома фалш, па да мени испитивали више ајд ...

Name

Приједор

20.08.2019 08:48

А код нас Ловро добије унапређење :))))))

ОДГОВОРИТЕ