Србију са Кином упознаје - Мирослав Радуљица!

Центар Србије и Ђангсу Драгонса централна је личност филма који ће гледаоцима приближити земљу домаћина Мундобаскета и свакодневни живот страног спортисте у њој.

Кошарка 20.08.2019 | 09:35
Србију са Кином упознаје - Мирослав Радуљица!
Светски куп у Кини почиње за нешто више од 10 дана, а репрезентација Србије на пут ка Далеком истоку креће већ у уторак поподне.

Центар "орлова" Мирослав Радуљица зато је искористио прилику да у бајкерском кафеу "Цхоппер" организује пројекцију филма "Добро дошли у Кину", у коме главну улогу игра - Мирослав Радуљица!

Продукцијска кућа "Тwо риверс", коју чини тандем Бошко Чукић - Миодраг Коларић, јесенас је пратила Радуљицу и његове Ђангсу Драгонсе на два гостовања, а један део филма снимљен је и у самом Ђангсуу.

"Добро дошли у Кину" је филм који ће током 27 минута гледаоцима приближити земљу домаћина Мундобаскета.

Неке интересантне чињенице о животу у Кини саопштиће сам Радуљица, а наравно, прича се и о кошарци у најмногољуднијој земљи света - о специфичностима ЦБА лиге, о томе шта се очекује од једног страног играча и шта је све потребно да би се снашао и оправдао очекивања у једној специфичној средини, где се на гостовања дуга пар хиљада километара путује возовима, брзином од преко 300 километара на час.

Сам Радуљица признао је да боравак у Кини прија његовој авантуристичкој природи и изразио жељу да још коју сезону остане тамо.

"Мој живот у Кини стварно је најверније приказан у овом филму. То је миран, нормалан спортски живот, са доста препрека и изазова који се мени допадају. Сваки дан садржи неки нови изазов и мораш да будеш најбоља верзија себе да би тамо преживео. То мислим у спортском смислу, јер ово све остало није никакав баук. Кина је модерна земља, која има доступно све што једном странцу треба. Не можеш баш да изађеш из стана и купиш на трафици оно што би купио овде, али имаш продавнице са страним производима, страном храном, тржне центре... Проблем је само споразумевање и другачији 'мајндсет', што је и нормално, јер ти људи живе 10.000 километара далеко од нас и нормално је да су другачији", испричао је Радуљица.

Филм ће пред почетак Светског купа бити емитован на РТС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар