Јувентус улази у велике пробеме!

Не може да прода никога, нема ништа ни од појачања. . . ! Лоше вести се смењују у Торину. . .

Фудбал 20.08.2019 | 00:00
Јувентус улази у велике пробеме!
Одавно Јувентус овако нервозан и овако успаничен није дочекао финиш прелазног рока. Ако је почетак летње пијаце био феноменалан за Бјанконере са бесплатним доласцима Рамзија и Рабиоа, те победе у трци за Де Лихта, финиш је више него забрињавајући... Гомила играча који су планирани за продају и којима је речено да нису потребни, остало је у клубу и нема намеру да иде. Нити Јувентус може да их некоме прода.

Јувентусов план је био да се овог лета реши Манџукића, Игуаина и Дибале, а да њихово место доведе Икардија и(ли) Кјезу. На крају, морали су да продаја нападача којег су желели да задрже (Мојзе Кен), а остали су им они које не желе, док од појачања попут Икардија и Кјезе вероватно нема ништа. Најновина лоша вест је Бајерново одустајање од Марија Мандбжукића. Баварци су били заинтересовани, али су јуче и дефинитивно саопштили да им Хрват није потребан. Што се Игуаина тиче, Јувентус је цело лето покушавао да га ували Роми, терао га из клуба, одузео му и број „девет“, али ће на крају морати да га задржи. Пипита одавно није онај стари. Што због форме, што због односа са клубом који је дефинитивно пукао. Међутим, са платом од 9.000.000 евра по сезони нето је једно од највећих оптерећења за клупски буџет и више него озбиљан проблем.

Игуаинови и Манџукићеви останци само повећавају шансе за једину реалну продају Јувентуса у овом тренутку - Дибалину. Од размене са Интером за Икардија вероватно нема ништа јер Неразури не желе да продају Маурита љутом ривалу. Трансфери у Јунајтед и Тотенхем су пропали, тако да ПСЖ остаје једина могућа дестинација за Дибалу. Али мораће да сачекају епилог са Нејмаром, јер је Аргентинац виђен у Паризу као замена за Бразилца. Јуве ће и ту морати да пристане на компромисе. Помиње се да ћа на крају прихватити нешто више од 70.000.000 за Ла Хоју иако је некада тражио преко 100.000.000 евра за њега.

Нема ништа ни под продаја прекобројних играча у везном реду које Маурицио Сари баш и не цени. Нови тренер је одмах по доласку одобрио продаје Кедира и Матудија, али њима не пада на памет да иду. Одбили су до сада све могуће понуде из Француске, Турске, МЛС лиге... Зато је Јуве чак покушао да прода и Емреа Џана, понудио га Бајерну, али су Баварци негативно одговорили на тај предлог.

Италијански шампион већ данима нуди и Данијелеа Руганија због гужве на штоперској позицији, али никако да га прода по својим условима. Јувентусу је битно да добије новац одмах, Монако је једини који би то платио, али играч не жели у Кнежевину. Рома нуди позајмицу с правом откупа, што Јувентусу није примамљиво, али јесте играчу. Последње вести гласе да је Јуве снизио захтеве за Руганија и да тражи 25.000.000 уместо досадашњих 30.000.000 евра. Јуве се нада макар кешу од његове продаје када већ није успео да се реши осталих прекобројних. А међу њих спадају и Марко Пјаца и Матија Перин.

Поменути играчи коштајиу Јувентус годишње преко 100.000.000 евра када се саберу њихове бруто плате и амортизације. Роналдо са платом од преко 30.000.000 евра нето већ озбиљно једе клупски буџет, уговори Де Лихта, Рамзија и Рабиоа су превелики за италијанске улове и Јуве мора недге да скреше трошкове. А то им овог лета никако не иде од руке...

Амортизација је важна за плусваленце, а то значи: играч је плаћен 60.000.000 евра и има уговор на пет година. Сваке године је амортизација 12.000.000 јер се вредност трансфера дели са годинама трајања уговора. Из тог разлога, Јувентус мора да прода Игуаина за 36.000.000 евра, јер су прошле три године, а плаћен је нешто преко 94.000.000.

Бурне две недеље су пред управом Бјанконера...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар