Гарсији број 11: Да Европа буде Звездина реалност!

Црвено-бели промовисали четвртог Аргентинца у својим редовима.

Фудбал 19.08.2019 | 19:05
Гарсији број 11: Да Европа буде Звездина реалност!
Ернан Баркос, Луис Ибањез, Пабло Моуче, па Матео Гарсија. 

Црвена звезда у својим редовима има и четвртог Аргентинца. 

Реч је о перспективном 22-годишњем крилу, доскорашњем играчу Лас Палмаса, који иза себе има одличну сезону на позајмици у грчком Арису.

"Иза себе има изванредну сезону која га је препоручила нама. Био је на мети многих клубова и драго ми је да смо ми победили. Има брзину, добро се сналази и на малом простору, а оно што тренер Милојевић посебно воли јесте да добро игра одбрану", представио је спортски дирекрор црвено-белих, Митар Мркела, новог играча.

Колико му значе добре партије из прошле сезоне (10 голова), Гарсија је потврдио изабравши дрес број 11, који му је донео срећу у Арису.

"Јако сам задовољан и узбуђен због доласка у Звезду. Први утисци су јако добри, видим да је ово велики клуб. Драго ми је што ћу бити члан ове екипе и усавршавати се у Звезди. Ово је велики корак у мојој каријери", истакао је у уводном обраћању новинарима.

"Долазим са много жеље да помогнем и наметнем се у овом тиму. Доведен сам да играм на позицији коју тренер жели, али могу да покријем више позиција у нападу", додао је мислећи на улогу левог крила која му је намењена у Звезди.

Плаћен је око два милиона евра, а плата Аргентинцу је 500.000 евра у првој сезони, са тенденцијом раста за наредне. Потписао је уговор на 4 године.

Оно што јавност тренутно највише занима је хоће ли Гарсија бити спреман да у среду помогне новим саиграчима против Јанг Бојса у Швајцарској. 

"Долазим после предсезоне у Лас Палмасу. Тренутно нисам спреман да одиграм 100 одсто у среду, али физички се осећам јако добро и желим што пре да заиграм такмичарске утакмице. Надам се да ћу већ следеће недеље бити максимално спреман... Тренер ми је рекао да жели да путујем, али још не знам да ли ћу играти. Разговараћемо пре утакмице и одлучити да ли ћу почети или бити на клупи", открио је Аргентинац.

Велико интересовање за овог играча показао је и Олимпијакос, али је пресудила упорност црвено-белих.

"Учинио сам много ствари да бих дошао овде, добио сам добре препоруке о клубу, а једна од кључних ствари била је његова величина. Поред тога пресудило је и интересовање тренера да дођем. Олимпијакос је такође велики клуб, али интерес који је Звезда имала у односу на Олимпијакос је пресудио да дођем".

Велику улогу у преговорима одиграли су тренер Владан Милојевић и Матеови нови саиграчи, Кањас и Марин.

"Драго ми је што ћу играти са Марком. За протекла три дана схватио сам да се ради о играчу са великим искуством и много ми је драго што ћу играти са њим", рекао је и објаснило шта је било кључно да изабере Звезду.

"Оно што је било кључно у доношењу моје одлуке су тренер и руководство клуба, који су показали изузетно велико интересовање".

Признао је да о црвено-белима не зна много, осим онога што је видео гледајући утакмице на међународној сцени.

"Не знам много о српском фудбалу, осим о Звездиним наступима у Европи и зато ће ово бити једно велико искуство. Жеља ми је да европска такмичења постану реалност! Оно што сам досад видео у утакмицама Звезде је да се ради о играчима који имају добру технику и о тиму који зна да чува лопту и игра на резултат. Атмосфера на утакмицама је одлична и екипама које буду долазиле овде неће бити уопште лако", закључио је нови фудбалер црвено-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар