Трагедија: Породиља умрла дан након порода

Тридесетдеветогодишња Душанка Ђурђевић из Бањалуке преминула је изненада у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, након што је царским резом родила здраво треће дијете, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 19.08.2019 | 16:26
Трагедија: Породиља умрла дан након порода
Мајка два дјечака и тек рођене дјевојчице примљена је прошле седмице без било каквих потешкоћа, а и сам пород протекао је без проблема.

Дан касније, у свега пар минута, услиједила је незапамћена трагедија.

Оно што породицу највише боли, како тврде, био је однос одговорних у УКЦ, који нису детаљније објашњавали околности које су довеле до трагедије, већ су породицу упутили на суд?!

Званичан узрок смрти Ђурђевићеве, према отпусном писму, била је емболија плућа.

С обзиром да им нису понуђени јасни одговори, ожалошћена породица чека налаз обдукције која ће бити обављена на Клиници за патологију УКЦ, након чега ће донијети коначну одлуку о евентуалној тужби против поменуте здравствене установе.

Чланови породице за Српскаинфо истичу да их је посебно увриједио однос одговорних у УКЦ. 

– О евентуалној тужби одлучићемо накнадно, али оно што нас је повриједило јесте однос одговорних у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Нису нам дали разумно објашњење онога што се догодило са Душанком, већ су нас упутили да додатне одговоре тражимо путем суда – објаснио је близак члан породице.

ИЗ УКЦ РС, умјесто објашњења које су околности довеле до трагедије, добили смо одговор у којем истичу да не можемо добити тражене информације, јер су оне личне и подлијежу приватности!?

Из отпусног писма које је у посједу Српскаинфо наведено је да је царски рез обављен 17. августа, те је пород протекао без проблема. Компликације су настале дан касније, када је Ђурђевићевој позлило, након чега је изгубила свијест и преминула.

Одговор УКЦ преносимо у цјелости.

– У Универзитетском клиничком центру Републике Српске сви пацијенти се лијече у складу са протоколима које налаже медицинска струка. С обзиром на то да се предметни захтјев односи на личне информације које се тичу приватности трећег лица, а које су вишеструко заштићене законским прописима, те да личне информације може добити само лице на које се информација односи или законски заступник тог лица или лице које је овлашћено за приступ таквој информацији, уз обавезу доказивања идентитета подносиоца захтјева, у складу са Законом о слободи приступа информацијама („Службени гласник Републике Српске“, број 20/01) Универзитетски клинички центар Републике Српске није у могућности да достави детаљније информације – наводи се у одговору.

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

Скептик

19.08.2019 14:39

Грешке љекара покрива црна земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немусто објасњење

19.08.2019 19:42

Какво је ово објасњење УКЦ.То су неког Трецеразредног приправника од правника гурнули да да овакву писану изјаву.Њима је сад најбитнија застита података.

Name

Приједор- Центар

19.08.2019 20:32

У Приједору исто сви се жале на болницу не само на криминал већ пре свега на нестручност квази љекара траже пара а пацијента ко ј..е колики је проценат успијешности хирурга у овој болници катастрофа

Name

БОКИ

19.08.2019 22:02

Кад операција протекне уредно онда се каже хвала Богу. Доктор прими мјесечну плату од 2500 КМ (максимално) - скоро колико заради физички радник који ради на дневницу. Ако наступе било какве компликације онда докторе пљују разапињу и вријеђају пријете па и туку. Народе, народе тешко Богу с тобом какав си! Да Бог да вам сви доктори оду у иностранство, па да им се тамо јављате на лијечење, гдје се поштује знање и праве вриједности.

Name

Крсто

20.08.2019 04:28

Докторе на УКЦ-у занима једино коверта. Након што сам дао коверту коју је наравно др узео, спустио је жену у породјају салу. Порођај је трајао 9 сати, а он није ушао да види какво је стање. Бабице су комплетан пород обавиле. Дошао је на крају и ушио жену и при том заборавио дио газу у њој. Тек трећи дан је примјерена грешка па су морали вадити газу из ње. Нервира то што када сам га питао шта је било он мртав хладан рекао "Десава се". Не знам како сам издрзао да га не ударим. Школство, здравство, судство и било чега другог да се дотакнемо дотакло је само дно. Поткивача на све стране, а стручности ни на видику, све сами шарлатани.

Name

Приједор- Центар

20.08.2019 05:53

Само тјерати гадове судом будалетине су то траже пара то је једини начин да се гадовима узврати истом мјером

Name

за Боки

20.08.2019 06:58

Боки само ти причај и трла баба лан, за плату да кажем да је крив онај ко је даје, није народ крив. А народ има право на поуздано лијечење, ту не смије бити расправе. Осим тога криви смо сви јер је допуштено да се свака тица представи као доктор и до дипломе долазе на разноврсне развратне начине, нећемо се правити луди. И да те питам шта би ти да је то твоја крв, твој род умро након порођаја, а јутрос устанеш и гледаш у очи своје дјеце, њене дјеце, шта би ти? Кукала ти мајка, знаш ли шта пишеш?!

Name

Бл

20.08.2019 20:09

То је незнање,нерад бахатог доктора који не воде бригу о својим пацијентима све су то обицни холоси.

Name

блиц

21.08.2019 06:19

На залост јос један трагицан слуцај у Клиницком центру. Вец неколико дана размисљам о несрецној зени и њеној породици, тек родјеном дјетету, синовима, музу, родитељима. Зао ми је свих њих као да су ми најродјенији. Овим путем зелим да изразим сауцесце породици, морају издрзати због дјеце. Засто се све ово десава? Требамо поци од најранијег сколовања и запитати се ко су уцитељи, вјероуцитељи, васпитаци у вртицима.Такодје требамо преиспитати како се понасају наставници и професори у основним и средњим сколама као и на факултетима. Као да смо изгубљени , нема квалитетног сколства и онда имамо докторе који су на ко зна какав нацин заврсили основне студије и специјализацију. Нема висе доктора који пацијента прије свега посматра као цовјека и приступа истом са пуном пазњом. Све се свело на протоколе и цини ми се да доктори не зеле да се у пуном капацитету посвете сваком пацијенту. Висе пута сам био свједок када доктори да тако казем бјезе од пацијената. Пустају пацијенте да се муце и сами да превазилазе своје здравствене проблеме.Мало је правих , истинских доктора који су посвецени својој струци и пацијентима.Сјецам се старих доктора који су знали не само онај дио који је везан за њихову специјализацију него и цјелокупну материју. Приступали су пацијенту са највецом пазњом и свеобухватно посматрали организам и евентуалне болести. Овдје је то изостало, знам приступ доктора на споменутој клиници,сви до једног су сујетни, надобудни и пацијен као и породица немају прилике да изнесу своје страхове, тегобе,проблеме и онда нам се десавају овакве ствари. Поред тога упитна је и струцност великог броја доктора на клиници за гинекологију и акусерство и о томе треба да се расправља у наредном периоду и да се одстране сви они који не задовољавају. На залост сада је касно за један млади зивот, за њену породицу, за тек родјено дијете... Да нам се ово не би поново десавало морамо као друство предузети одлуцне кораке и казнити све који су на било који нацин довели до страсног губитка.

Name

инсајдер

21.08.2019 08:07

Ово је редовна појава на УКЦ људи умиру због гресака,неструцности и немарности љекара.Има јако мало добрих љекара .Молите бога само за здравље и да не падне у руке здравства РС

Name

Ре Крсто и Слични

21.08.2019 09:08

Савјетујем вам да сваког др-а који узме коверту пријавите у књигу залби....све док им не буде забрањено примање којекаквих дарова....антикорупцијски плакати се налазе у свакој установи...нису они студирали да би купили харач од народа...ко хоце да се захвали нек купи поклон након заврсеног посла...такве дивљаке само БиХ има....примитивци...

Name

Ре

21.08.2019 22:26

Нема сумње да се не ради о грешки љекара. Врхунац брезобразлука иде до те границе да вас упућују на суд и комору части љекара, гдје опет нећете добити ништа, јер вјештаци обично расплету ствари. Нефункционалан систем. По овом питању УС предњаче јер имају неовисне куће које гоне љекаре са грешком. Нису криви љекари него систем. Видите колико је тих љекара повучено у политику од стране Баје, да му покривају утицајем изборе. Похлепни се одазивају и по томе их можемо препознати.

Name

Драгце

19.08.2019 14:40

Па ваљда треба сацекати обдукцију па видјети ста је узрок смрти

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДРАКЦЕ

19.08.2019 16:56

И ОДРЗАТИ КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА СТАМПУ КАО КОД ДАВИДА. ЦОВЈЕЦЕ НИЈЕ НИКО ТОЛИКО ЛУД КАО ВИ СТО ДОДИКОВИМ ОЦИМА ГЛЕДАТЕ А ОН СА ВАМА МЛАТИ. ОДМАХ СЕ ВИДИ ДА ЈЕ СУМЊИВО ЦИМ ОВО РАДЕ. И КОМЕ ИХ ТУЗИТИ? ИСТО КАО СЛУЦАЈ ДАВИД. НЕКА СВИ ОНИ КОЈИ НИСУ ПОДРЗАЛИ ДАВОРА ,САД ВИДЕ СТА ИМ СЕ МОЗЕ ДЕСИТИ И ДА НЕМАЈУ ГДЈЕ ТРАЗИТИ ПРАВДУ. ТРЕБАЛО ЈЕ СВИ ДА ИЗИДЈЕМО НА ТРГ И ОВЕ МАФИЈАСЕ У ИНСТИТУЦИЈАМА ЗАМИЈЕНИМО НОРМАЛНИМ ЉУДИМА.

Name

Ре

19.08.2019 17:33

Није само ствар у Додику. Доктори су стварно постали дно дна, мозда има пар изузетака. Само представљање, прица о путовањима, својој дјеци, ко це им доњети кромпир, а ко паприке, а пацијенте третирају као тирани. То нема ни у Африци. Нема раздвајања приватног зивота и зивота на послу, само прицају, без престанка. Не могу да схватим да неко мозе тако да гледа сопствени народ. Заиста је бахатост преврсила сваку мјеру, а зене су јос горе од мускараца цини ми се по свим тим параметрима. Некад су доктори код нас узивали углед, али били су нацитани, нормални, праведни, једнако третирали све пацијенте, борили се за сваки зивот. Ови данас не заслузују никакве похвале. Јос како не функционисе правосудје па се не боје ницега, а раде све преко везе и за сопствену корист. Зао ми је толико ове зене, али знам колико њих није брига.

Name

Вау

19.08.2019 17:48

Која црна обдукција,они напису како њима одговара залосно сто млада жена оде у смрт,а остасе троје сирочади због нечије бахатости,залосно да залосније не мозе бити.

Name

Ре Ре

19.08.2019 18:29

Добра констатација свега сто си написао само је залосно сто нема ко да процита и уци. Не мозес поредити некадасње докторе који су годинама уцили ,стицали знање и кроз праксе се усаврсавали док нису достигли звање доктора. Како мозе на данасњици бити неко доктрор који плати пар хиљада марака и за пар мјесеци добије докторат то нема нигдје само овде код нас .И како да такви доктрори лијеце ,кога?

Name

wwww

19.08.2019 14:44

Која срамота и безобразлук . Однос љекара према пацијентима и родбини је толико непрофесионалан, безобразан , дрзак , да се више стварно не може толерисати. Доктори су пукли , на једној страни гу...ца им зинула на паре, на другој страни неиде им се у Њемачку јер се немогу бахатити као овдје , на трећој страни немају знања . Већина их је неискусна, немају знања , а немају кога ни питатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2019 17:01

У њемачкој не би ни могли да реде као доктори него као помоћно особље, јер наши факултети нису признати тамо, а о знању и да не причамо

Name

РЕ РЕ

21.08.2019 07:14

КАКО НИЈЕ СТВАР У ДОДИКУ? КО ЈЕ ,,ДОНИО,, БАХАТОСТ И ГОРДОСТ ( ДЈАВОЉЕ ПОНАСАЊЕ) У НАС НАРОД. ПОНАСАТИ СЕ КАО ДОДИК И ЛУКАЦ ПОСТАЛО ЈЕ ПРАВИ ХИТ.

Name

ре

21.08.2019 08:12

У Њемацкој би морали да се доказују изпоцетка.А однос према пацијентима би морао да се мјења јер у Њемацкој је пацијент у центру пазње а не љекар.Овде су се умислили да су богови,пацијенти морају да их тразе по канцеларијама,моле дају коверте,обецавају пецене парасице и младу јагњетину само да се удостоје да погледају е сад колико су струцни небих да улазим у то али и то је изгледа под великим упитником судеци по коментарима

Name

Отац

19.08.2019 14:53

Отац сам двоје мале дјеце родјене на Папирковцу. Први породјај моје зене је протекао тако да је нико није ни прегледао него су је смјестили у кревет и пустили да лези сама. Ту је лезала 14х док ја нисам позвао једну докторку са Паприковца коју познајем лицно. Она је отисла до моје зене и установила да пупцана врпца иде преко главе и да зато дијете не мозе да изадје. Довела је гинеколога буквално за рукав и када је он помјерио пупцану врпцу дјете је изасло буквално за 20 секунди. Касније ми је докторка објаснила да ми је дијете буквално било полуугусено и да је пола сата дијелило од смрти. При породјају другог дјетета сам ја лицно присуствовао. Доктори су ме сви убједјивали да одустанем јер су се бојали да могу бити свједок греске. То се затим и догодило. Опет су направили греску и послали су зену на класицни породјај иако је пупцана врпца дјетету била обмотана два пута око главе и то би требало на царски рез. Дјете је једва презивило и то након сто сам ја буквално довукао доктора у салу. Да је дијете умро а ја нисам био ту као свједок они би рекли да је зена била у дилеријуму. Не зна да ли су и у овом слуцају доктори криви али све сто сам видио ми говори да је велика санса. Родитељима препоруцујем да обдукцију раде приватно јер це овде настимати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

19.08.2019 16:49

Сауцесце озалосценима!! Не дао Бог ником

Name

ММ

19.08.2019 20:46

Покој јој дуси.Стета јос једног младог зивота.

Name

Дјоле

19.08.2019 14:58

Ови магарци из КЦ БЛ не сватају да првенствено морају бити људи, па онда љекари. Ако нема овог првог, за друго не треба ни питати. Да не спомињемо Хипократову заклетву која је постала само формалност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Отац

19.08.2019 21:52

који сте ви баксузи!!

Name

кажем

19.08.2019 15:15

Како је то могуће, да би се жена породила, поготово царским резом тј. СЕКЦИЈОМ мора урадити све налазе, откуд њој сад емболија плућа. Какво занемаривање пацијената се дешава увијек, ЖАЛОСНО, ГРОЗНО! Данас написах за зубаре да су углавном подругљиви, а и гинеколози су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

19.08.2019 15:15

Теско оном ко им падне сака! Цуј , да се породица обрати суду, а суд гори од њих. Све ово у пакету треба гонити на голи оток.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој Јој јој

19.08.2019 17:10

Којем црном суду у Српској дајте молим вас небудите смешни...

Name

симо

21.08.2019 08:13

Какв црни суд све је то дебело корумпирано и преко везе

Name

куку нама са нама

19.08.2019 15:22

Висе него големо,а угледни пластицни хирург,Ериц,кога су отјерали из Фоце,за годину и по дана рада у Катару,препознат и додељена му функција поцасног доктора у Индији..хеј,србенде,освјестите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

19.08.2019 15:28

И обдукција це реци своје као и код покојног давида све це они то да сакрију као по обицају Сауцесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

19.08.2019 15:29

Доктори И медицине особље са купљеним дипломама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико пара толико музике

19.08.2019 16:14

Ко има пара нека се лечи на клиници Маyо у УСА, а ко нема нека не вришти овде. Здравље се плаћа!

Name

074

19.08.2019 16:23

Није то баш све тако црно. Мом брату су прије 10 дана уградили стент за 15 мин. Данас коси траву код куће.

Name

нено

19.08.2019 16:58

Ајде не лупај,мени су помогли да није било њих ја би данас вец био знас где.Не могу ниста реци за ову зену и јако ми је зао,ја говорим из свог примјера..

Name

Ре

19.08.2019 17:09

И не морају бити са купљеним дипломама али би медицински факултет у БЛ и Фоци требало затворити или изврсити реорганизацију из корјена,медјутим нема ко да их уци,и питање мизе ли се висе ста направити на боље !!!!

Name

за Брата

19.08.2019 17:36

Питај брата колико је дао новца на руке докторима!

Name

Ре Колико пара толико музике

20.08.2019 02:11

Пази да ти не закацис несто неизљециво онда ти ни све паре свијета неце помоци.

Name

Ре Залосно

20.08.2019 10:52

Бас залосно сто се испити полазу преко стеле, а тако се и специјализација добија!Углавном лова и познанство, непотизам игра глвну улогу.Тако да не добију најбољи и најспоспбнији специјализацију.Зато је тако како јесте!

Name

!!!

20.08.2019 15:49

Да је по оној колико пара толико музике имајуци у виду колико је кроз министарство здравља РС у задњих 12 година милиона и милиона проциркулисало требало би да да смо барем на Балкану, ако не и сире лидери по квалитету здавствених услуга. Медјутим од тих силних милиона добар дио је заврсавао ко зна гдје и зато сад имамо ово сто имамо. Поред све трагедије за породицу несретне зене залост је тиме веца сто се то десило у најеминентнијој установи тог типа у РС.

Name

Пријатељица

19.08.2019 16:39

Сауцесце породици !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хирургукц

19.08.2019 16:42

Народе неуки ..немојте осудјивати несто о чему везе немате..Да знате шта је плућна емболија и како настаје зачепили би ..некада се она деси и ако се предузму све превентивне мјере/нискомолекуларни хепарин..еластичне чарапе итд.И према томе не лупетајте свашта о нечему сто вас већина појма нема.Сауцесце породици.Не говорим овде о односу моје управе и породице преминуле вец говорим.са чисто стручнога аспекта.И поред свих мјера некада се деси масивна плућна емболија и када пацијент устане тај тромб тј.емболус се покрене и зацепи артерију у плуцима и наступи смрт за пар минута.Ако је емболија мања тј.ако су угрусци мањи смртност је много мања.позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

19.08.2019 17:34

Будале једне, знам случај када су жену окупали на Паприковцу послије пукнућа вене у глави јер су је хтјели сместити у Градишке, осим тога је зарадила бактерије и добила сепсу. Крвници једни, жена је преминула послије купања, а породицу нису ни назвали да им јаве. Остала је девојчица иза ње, мала радосница мајчина, зато ћути, ћути, ти што лупаш глупости и наводиш оправдања!!!

Name

Ре

19.08.2019 17:36

Опет вредјају сопствени народ са "народе неуки" и слицно је свака друга ријец и они су паметни, а сви остали глупи. Мислим да народ и те како има право да поставља питања, након свега сто се десава у тој болници. То је катастрофа и испод цасти за сваког нормалног цовјека.

Name

ЗА ХИРУТГУКЦ

19.08.2019 17:36

ЗНАМО МИ СТА ЈЕ ПЛУЦНА ЕМБОЛИЈА БОЉЕ НЕГО ПОЛОВИНА ДОКТОРА НА УКЦ. ДА. МОГУЦА ЈЕ. МОГУЦ ЈЕ И НФРАКТ, МОЗДАНИ, МНОГО ТОГА СУ МОГЛИ НАВЕСТИ. СРАМ ТЕ БИЛО ,А ТО БРЗОБРАЗНО ПОНАСАЊЕ? СТА СА ТИМ? ТИ СИ НАПИСАО И ДОГОДИНЕ ЦЕС НАПРЕДОВАТ.

Name

блиц

21.08.2019 06:23

За ХирургаУКЦ Овдје је проблем сто се није препознала плуцна емболија! Сто нису предузете све неопходне мјере да се спријеце посљедице исте...

Name

Реа

21.08.2019 16:10

Ако сте хирург као што Вам ницкнаме каже, увијек будите човјек, људско биће, немојте говорити народу да је неук, објасните лијепо, наравно да не знамо, ми нисмо доктори, ни Ви не знате да полијепите паркет можда, али то не значи да сте неуки. Могли сте ово љепше написати и са мало људског такта, умрла је супруга, кћерка, пријатељица, кума и најбитније мајка. Мало солидарности, мало срца, душе, а не нападање да је народ неук , тако Вам се понашају и колеге, и шта очекујете, да Вас се не осудјује. Не знам како спавају ноћу људи који нису људи, јер ако не знате ништа утјешно рећи неком народу, можда је боље да ћутите. Лијеп поздрав.

Name

Тузно

19.08.2019 17:06

Тузно ста је дозивјела једна цестита породица,породици искрено сауцесце нека им три мала андјела дају снаге да ово издрзе,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикл

19.08.2019 17:08

Мора кад их напримало нестручних по партијској линији са фалш дипломаам зато народе бези ко има где јел неће нико одговарат у овом случају као ни многим другим. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјајиц

19.08.2019 18:44

Најбољи доктор је Дјајиц врхунски струцњак Гласајмо за њега и СНСД Никад нисам видио љепсег паметнијег и надасве културнијег цовјека и доктора и политицара

Name

војо

19.08.2019 17:47

Хвала данасњем дану и доктору Јовану Цулуму који ме вратио из мртви.Да га бог цува и њега и његову супругу и кцерке .Цовјек који је од куце послије операције долсзио у 3 сата ујутро и брино се о мени.Тад нас је лезало три пацијента долазио је у сок собу и празио нас.Исто се захваљујем сефу интезивне доктору Голицу који је водио бригу о пацијентима као да смо му најродјенији.Али данас их бама ДрГолиц у пензији а Јован Цулум отјеран да ради приватно.Доктор да специјализацијом само 2 доктора у Београду и једини Јован у РС.Свако добро им зелим у зивоту.Сада кад сам имао инервенцију тромба једина нормална која се брине у КЦ могу реци своје мисљање и болесника колико нас је тада било у соби 8 пацијената на интезивној хе Др Милка Јандриц.Има приступ пацијентима као Др.Голиц.Хвала им да ух бог цува и данасњи дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2019 18:24

Голиц није у пензији вец је нацелник клинике за анестезију

Name

21век - васкрсење

19.08.2019 18:48

др. Голић је прво човјек па онда доктор. Свако добро му желим.

Name

Хирург укц

19.08.2019 18:04

Вриједја и Миле овај народ па народ шути..Овај неки лик особље назива магарцем.Ме.мозе управа УКЦ да даје изјаве а нема налаз обдукције.И наравно да је народ неук када себи даје за право да коментарисе несто о чему везе нема или је само цитао по новинама.Не говорим о томе.јел.неко био нељубазан или не..говорим са струцнога аспекта да се пл.емболија мозе десити и ако су предузете све али све превентивне мјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плуцна емболија

19.08.2019 18:06

Управо на дневнику Бн процитана отпусна листа коју је породица доставила. Породиља након царског реза први пут уз помоц физиотерапеута подигнута из кревета тек наредни дан, просло висе од 24 х. Узас узас узас! Зар се тад пацијент било који након операције или интервенције подозд из постеље!? Сауцесце породици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

19.08.2019 19:45

Свето је правило да се пацијент 24х након операције дизе на ноге а не раније..

Name

Госца..

19.08.2019 21:21

Такво је правило постоперативног тока којег се физиотерапеути и сво особље придрзава..

Name

Ре

19.08.2019 22:18

Мој отац је имао плуцну емболију(плуцни удар), доктори у хитној нису ниста сконтали, вратили га куци, среца па је отисао приватно код др Мрдје и он га је одмах послао у болницу

Name

Није 24х свуда

20.08.2019 19:11

За ове што навијају или бране ово правило од 24 сата, очито не поседујете знање да је такво правило у Бањој Луци, али не и у Београду. Толико о томе. Срамота, све за не поверовати да се дешава, али стање као и у свим сферама нашег друштва, ипак то није људски!

Name

Па

21.08.2019 11:53

Па ја сам имао упалу ребра а на хитној рекли да је зуцна кеса .Немају појма на хитној

Name

Одговор

19.08.2019 18:13

Одговор УКЦ је типицан за тренутну власт и њихове институције. Потребно је да се деси трагедија као сто ова да би на поврсину испливало све оно сто се десава у тим институцијама. Наравно, ни у овом слуцају не мозете уперити прстом у њих и оцекивати истину, а поготово да неко одговара пред Законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

19.08.2019 18:25

Радим 30 година и овако несто не памтим. Позивање на закон је сумњиво. Министар Сераниц мора вањску комисију да посаље. Дјајиц све ради лако цемо не мозе му се за струцност вјеровати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Благојевиц

21.08.2019 11:58

Сераниц мора да поднесе оставку.Министар у сведској влади и за мање поднеси оставку а овде је у питању смртни исход због немара и неструцности и лосег здравственог система у РС .Министрар мора да оде,директор УКЦ,љецницима умјесаним у слуцај треба најмање да буде одузета лиценца и забрањено да се баве љецењем дозивотно.Ако се не буде реаговало и одговорни адекватно казњени само бог зна колико це зивота узети здравствени систем РС у будуцем времену

Name

Бојана

19.08.2019 21:02

Страсно....Битно је да се све ради по протоколу,а све висе дјеце упропастене приликом порода,И све висе смртних слуцајева након порода....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

19.08.2019 22:06

Искрено сауцесце породици велика туга и залост .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненсy

20.08.2019 00:51

Искрено саучешће породици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хух

20.08.2019 07:27

Невјероватно, међу коментаторима све врхунски доктори, стручњаци за пирален, политички аналитичари, нуклеарни физичари... Све мој до мојега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо Терзић

20.08.2019 10:58

Драги доктори, није спорно да су вама мала примања као и свима нама осталим а ако мислите напуштати државу то је ваше право али Бога вам платите оно школовање које је ова ус.ана држава вама омогућила. Нисте ви завршили факултете по бијелом свијету и дошли овде да радите па сад вам се не свиђа и идете даље. Плати па се клати. А док вас овај народ плаћа има да радите и одговарате за свој посао. Да имате добре услове далеко од тога али да ћутите ко пи.ке годинама немојте да се лажемо. Једини човјек међу вама је био онај доктор из Зворника који је дигао глас па макар и на два дана. Сви ви остали сте ја.аре које би за паре све живо дале!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

20.08.2019 12:58

Довољно је само реци да су нам вецина доктора у политици, кад је стање тако идеално засто Огњена Кузмица пребацисе у БГ, да је остао овде умро би за 5 дана, овде се само лијеци сиротиња која нема гдје другдје, засто Спириц у Аустрију иде на операцију, кад сте видјели неког политицара на контролама у УКЦБЛ они и њихове породице се лијеце по иностранству јер овде лијека нема(нестручност).

ОДГОВОРИТЕ
Name

100% ПРЕДПОСТАВЉАМ !

20.08.2019 15:29

ЈЕР ПО ОВОМ СЛУЦАЈУ СЕ СЛЕДЕЦИ ФАКТОРИ ОЦИГЛЕДНО МОГУ УСТАНОВИТИ: -трудница је била средњих година (ризицна старост) -предпостављам са висе тјелесне тезине( по искуству) -и није се цесто покретала након операције (то знаци након операције кад се пробуди треба да се цесто покреце или шета да се крвоток и притисак одговорно стабилизује. А НЕВЈЕРУЈЕМ ДА ЈОЈ НИКО НИЈЕ САВЈЕТОВО И ОБЈАСНИјО ДА СЕ ТРЕБА ПОКРЕТАТИ... Овај задњи Фактор константно цесто покретање је након сваке операције НАЈ ВЕЦИ ФАКТОР ПРОТИВ ЕМБОЛИЈЕ

Name

Како

20.08.2019 15:49

Како да се покреце, знас ли ти колико боли рана послије царског реза, а аналегтик јаци од парацетамола, да дају као да им тразис дукат. Наравно да јој нису рекли колико је то вазно, наравно да није аналгезирана да би могла сама да се покреце без помоци сестре или терапеута. Набију катетер и инфузије послије царског па залегни 24 х, кога не би убила плуцна емболија у тим условима

Name

за неких посто

20.08.2019 19:51

За овог од 100 посто се види да немаш појма о чему пишеш. Ма благо теби и што својим мозгићем дајеш претпоставке и наводиш неке XY факторе, као и то што поједине ријечи пишеш ВЕЛИКИМ СЛОВИМА, не значи ништа посебно него да само просто или проширено нагађаш. Не раде то, не мијењају ни улошке женама, мени нису, кажу не треба. Секције раде углавном ујутро, ако су претходно трудноће уредно вођене онда већ постоји заказан термин, жене примају по неколико дана раније да се ураде сви могући налази,... Ако су добри налази, ако плод нема неких "ЗАСТОЈА У РАСТУ И РАЗВОЈУ", не вучеш се по ходницима. Уради се операција, стручно речено секција, а онда те буде и шта већ, чланови породице ти машу са прозора, оду кући, ти углавном лежиш, нема мрдања, имаш катетер, прима инфузију, нема јела, можда неки чај добијеш, донесу ти дијете да видиш тек послије не знам колико јер немаш појма ни које је доба дана. Сутра устајање, па ако можеш! Значи сутра!!! И једва устанеш тада, углавном је ужасно тешко, вуче те тијело према доле! Ти од "100 посто" да ми је знати шта би рекао њеној дјеци која је чекају, која чекају своју мајку код куће! Шта ће њима рећи отац јутрос кад устане и погледа своју дјецу у очи, када погледа и те новорођене оке! Срам те било, немаш појма, само нагађаш, а види се да не знаш. Заплачи за њом барем од стида и срама.

Name

Нн

20.08.2019 15:43

Моје искрено саучешће породици.Жао ми је јадне жене врана врани очи не вади,91 године моја беба је отпуштена као здраво живо донесено дјете да би након извјесног времена констатовали да је хидро цефалус а они написали здраво дјете оперисана у Београду а доктор је рекао кои је оперисао дјете да је притиснута на породу кога тужити када врана врани очи не вади живјела је непокретна 7 година и умрла.Породице ми је жао и дјеце што су изгубила мајку тешко да ће ико ишта урадити јер наш систем је никакав.Искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"струцњак"

21.08.2019 08:44

Нај скупље су купљене дипломе са приватних медицинских скола ,јос такви "средњосколци" наставе студирати медицину ,и послије се цудимо ......цудимо....злу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

21.08.2019 10:53

А ста оцекујете од запослених у УКЦ Бањалука? Па зна се да је Додикова перјаница Дјајиц директор, зна се ко су и каква је квалитета кадрова којима се он окрузио. Само будала м9зе оцекивати било ста позитвно од тих људи.... Мала је смртност пацијената акд знамо ко су нацелници и на који нацин је вецина запослених досла до диплома. Назалост, ово је тек поцетак ста нас цека...а ви и даље гласајте за Дјајица, Цвинановицку, Радојицица и остале Милетове струцњаке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реална

22.08.2019 06:58

Струцност је код Дјајица на последњем мјесту. Нацелници се по послусности и политици бирају. Он гради паркинг и хотел гања тендере и добављаце а пацијенти сметња њему и његовима

Name

Ноћна птица

22.08.2019 07:13

Одговорност на ниском нивоу, пара главни разлог вецег дијела медицинских радника, заклетва изгубила на тежини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

23.08.2019 16:20

Ма све је супер код нас људи гријесите стварно

Name

Дада

06.09.2020 20:49

Зена је лезала на одјелу за царски рез... Лицно сам лезала на истом мјесту, могу само реци поједине бабице љепсе се понасају према свињама.... Бабица Амра има јако рузан наступ , вриједја и омалобазава, оцекује новац и прима га. Фујј, знаци зене као је нису у могућности да дају новац ,не требају да имају дјецу, јадан онај ко им додје у руке

ОДГОВОРИТЕ