Званично: Натхо је Партизанов за 1.800.000 евра!

Фудбалски клуб Партизан објавио је да је довео израелског репрезентативца Бибраса Натха.   Познати детаљи сарадње. . .

Фудбал 19.08.2019 | 15:55
Званично: Натхо је Партизанов за 1.800.000 евра!
Натхо има 31 годину и игра у везном реду.

Прошле сезоне наступао је за Олимпијакос, а претходне четири за ЦСКА из Москве, где му је саиграч био Зоран Тошић.

Поникао је у Хапоелу из Тел Авива, после ког је играо за Рубин Казањ и ПАОК, пре него што је отишао у ЦСКА.

Репрезентативац Израела био је 60 пута.

Сада је и званично - Бибрас Натхо је нови играч Партизана!

Искусни израелски везиста је јутрос допутовао у Београд и одмах се упутио на стадион у Хумској где су обављени завршни преговори. Изреалац је са Партизаном потписао трогодишњи уговор вредан 600.000 евра по сезони, што значи да ће црно-беле коштати 1.800.000 евра за три сезоне. То ће га ставити у ранг најплаћенијих играча у тиму заједно са Тошићем, Сумом, Асаном и Стојковићем. После обављених финалних разговора стављен је параф и уговор је постао важећи. 

Натхова плата јесте повећа за Партизанов буџет, али то је делом и због тога што клуб не мора да плаћа обештећење пошто је Израелац од 1. јула слободан играч када му је истекао уговор са Олимпијакосом где је зарађивао 900.000 евра по сезони. 

А да се Натхо водио само финансијским разлозима, вероватно не би ни потписао за Партизан. Имао је боље понуде из Турске, за које се спекулисало да су чак милионске. Ипак, водећи се спортским мотивима је изабрао да се зса Партизаном бори за трофеје и играње у Лиги Европе. Преговарао је са Рубином али није био задовољан понудом бившег клуба. Потом су му велики новац нудили турски клубови Сивас, Анкарагуџу, Гацијантеп и Генчлербирлиги али их је одбио. Од средине јула је био у контакту са Партизаном и вођени су преговори у којима је помогао и Натхов бивши саиграч у ЦСКА, а данас Партизанов фудбалер Зоран Тошић. 

Натхо је до сада играо за Хапоел Тел Авив, Рубин из Казања, пола сезоне за ПАОК, четири године за московски ЦСКА и прошлу сезону у Олимпијакосу. Има 31 годину и универзалан је везиста који можеда игра уместо Здјелара, Шћекића или Суме. Има сјајну пас игру, добар преглед игре, плејмејкерске способности, али и игру у оба смера. Има и завидно искуство, пре свега стечено у руским клубовима са којима је константно играо у Европи и био стандардан. У Партизану ће бити капитално појачање на позицији централног везног. 

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар