"Фићо, Фићо": Нови јунак Хумске од само 16 година!

Филип Стевановић је нови љубимац навијача Партизана. Он је миран, стрпљив. "Сви нам кажу да уживамо и играмо фудбал", каже аутор једног од најлепших голова у досадашњем току првенства.

Фудбал 19.08.2019 | 19:43
"Фићо, Фићо": Нови јунак Хумске од само 16 година!
"Фићо, Фићо", орило се у недељу увече на стадиону Партизана. Навијачи црно-белих имају новог љубимца, који има само 16 година.

Филип Стевановић поново је разгалио присталице Партизана, постигавши два гола у првенственој победи над Радом (3:0), а један од та два гола наместио му је "цимер" Никола Лакчевић, који је уписао први меч у сениорској конкуренцији.

Када је долазио за тренера Патизана, а и у више наврата потом, Саво Милошевић је рекао да га не занима колико који играч има година и да не признаје термин старији и млади играчи. "Професионални фудбал значи да играју најбољих 11. Ако се то подразумева, небитно је да ли играч има 18 или 38 година. Више пута сам то поновио, а људи се чуде", говорио је Милошевић.

У складу са том филозофијом, Милошевић наставља да "гура" на терен полетарце - Лазара Павловића, Филипа Стевановића и од недеље Николу Лакчевића, који ће ове године напунити 20 година. Несумњиво је да Милошевић прави тим и за садашњост и за будућност.

Клинци му враћају, поготово Филип Стевановић, чије се име све више цитира у медијима. Са правом. 

"Фудбал много волим и сваки минут на терену ми много значи. Само константна игра и пракса могу помоћи сваком играчу да стиче самопуздање, да ради на себи и извлачи из себе оно најбоље. Све оно што ти је Бог дао мора да се константно усавршава. Трудим се да из утакмице у утакмицу напредујем што је могуће више и да се доказујем у што бољем светлу", каже Стевановић после сјајне партије против Рада и спектакуларног гола у стилу Марадоне на Светском првенству 1986. године у Мексику против Енглеске.

Као да нема само 16 година, мирно и зрело, додаје да је важно за млађе играче да сви раде максимално и да не одустају и да ће доћи најбоље време за све њих.

"Сви нам кажу да уживамо и играмо фудбал", додаје Стевановић, који тако и делује на терену - да се забавља.

Каже да се не оптерећује головима и листом срелаца, већ да пре свега жели да помогне екипи да побеђује.

А о дриблинзима... 

"Има урођеног, али ништа без усавршавања".

Сигурна победа над Радом дошла је у правом тренутку - пред велики европски тест против норвешког Молдеа.

"Знамо како нам је било са Напретком, били смо тотално испражњени, а сада не само да смо победили већ је ушло и доста нових играча што је посебно важно за тим и ротације. Све смо бољи и бољи. После малог пада опет смо кренули победничким путем и надам се да ће овако остати још дуго", каже Филип Стевановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар