Медведев: Ко не ризикује, тај не пије шампањац!

Руски тенисер Данил Медведев по освајању титуле на Мастерсу у Синсинатију има велике амбиције на предстојећем УС Опену.

Тенис 19.08.2019 | 16:52
Медведев: Ко не ризикује, тај не пије шампањац!
Данил је у Охају стигао до првог мастерс трофеја и пете титуле у каријери, а све то му је донело скок на пету позицију АТП листе.

Медведев је после победе од 7:6 (3), 6:4 над Давидом Гофаном рекао да једино што жели у том тренутку је да се сручи у кревет пошто је одиграо невероватних 18 мечева у последњих 20 дана.

"Играо сам много у последње време. Потребно ми је само да останем у кревету и гледам ТВ 24 часа. Надам се да ћу на УС Опен доћи са тим осећајем свежине", изјавио је шампион Синсинатија.

Као што је било у мечу полуфинала са Новаком Ђоковићем, тако је било и протов Гофана. На две брејк лопте у последњем гему меча, ризиковао је са сервисом, други је распалио брзином од преко 200 километара на сат и исплатило му се. Неколико ас сервиса и победио је.

"Ми у Русији кажемо, 'ко не ризикује, не прије шампањац'.Тако да сам ја тај који ће ове вечери пити шампањац. Да сте ме пре почетка турнира питали како бих прославио титулу, вероватно бих рекао како ћу се срушити на терен, почети да вриштим и скачем и подижем руке. Али био сам толико исцрпљен током меча, морам то да признам. И на 5:3 почели су грчеви. Трудио сам се да то сакријем. На те две брејк лопте, све ме је болело. И онда су стигли ти сервиси. Када сам погодио и последњи само сам помислио, добро је, готово је. И нисам имао ни грама снаге за нешто више. Тако је како је", признао је Медведев.

Признао је да пре месец дана није ни слутио да ће имати овакво лето на америчком тлу.

"Чак и да нисам освојио титулу, ове три недеље су биле најбоље у мом животу. Лепше је са пехаром. Верпватно бих себи постављао питања, да сам изгубио сва три финала почео бих да сумњам, питам се да ли је требало да нешто другачије урадим, сумњао бих у себе. Сада таква питања не морам да постављам. Ова недеља ми је била најбоља у животу. На менталном нивоу свакако. Никад нисам овако сервирао. Тенис је био одличан, нисам имао ниједан лош меч. Изузетно сам срећан због тога и надам се да ћу тако наставити током каријере, барем у наредних неколико недеља".

Почетком августа ушао је у Топ 10. Сада је већ пети.

"Биће добро ако успем ту да останем дужи период. Сада сам пети, то је велика ствар. Испланираћу све полако са својим тимом и спремити се за почетак УС Опена, играћу у понедељак или уторак. Требало би да будем спреман, нема разлога да буде другачије", закључио је Медведев.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар