Делегату засметао "Марш на Дрину“ у Бањалуци!

Мелодија традиционалног српског марша, којег су обрадили бројни свјетски умјетници, засметала делегату из Источног Сарајева.

Фудбал 19.08.2019 | 14:39
Делегату засметао "Марш на Дрину“ у Бањалуци!
Бањалучки Борац и Младост Добој Какањ ремизирали су 0:0 у суботу на Градском стадиону у Бањалуци у мечу петог кола ПЛБИХ, током којег је делегат имао примједбу на организацију утакмице.

Наиме, делегату Давору Ристовићу из Источног Сарајева засметала је мелодија традиционалне пјесме „Марш на Дрину“ које је пуштена на разгласу Градског стадиона у Бањалуци, пише "ЕуроБлиц".

Ристовић је тражио да се прекине "Марш на Дрину“, али у свом извјештају са утакмице то нигдје није поменуо и навео је само употребу питорехничких средстава на сјеверној трибини.

Није познато зашто је композиција коју је на почетку Првог свјетског рата компоновао Станислав Бинички и посветио српске војске на Церу 1914. године и команданту Миливоју Стојановићу Брки, који је предводио чувени Гвоздени пук.   

"Марш на Дрину" су, између осталих, обрадили британски Тхе Схадоwс, белгијски Тхе Јокерс, шведски Тхе Спотницкс, холандски хармоникашки дуо Де Кермисклантен, Италијанка Франка Сицилијано, јужноафрички органиста Чери Вајнер, амерички гитариста Чет Аткинс... Од домаћих извођача, своје верзије касније су снимили Точак, Џони Штућић, Лајбах...

Амерички препјев под називом "Литтле Солдиер Боy" снимила је 1964. године Пети Пејџ,најпопуларнија пјевачица 50-их година у САД.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар