Натхо у Београду, потписује за Партизан!

Велико појачање Партизана: Бибрас Натхо! Дугогодишњи репрезентативац Израела прихватио понуду Партизана с којим је већ дуго био у преговорима. Уговор на три године! Огромно појачање стиже у Хумску 1. . .

Фудбал 19.08.2019 | 12:45
Натхо у Београду, потписује за Партизан!
Израелац стиже у Хумску!

Како сазнаје МОНДО, Партизан је успешно завршио преговоре са искусним везистом Бибрасом Натхом (31) који ће у дресу црно-белих провести наредне три сезоне!

Натхо је дугогодишњи репрезентативац Израела (60 утакмица, 1 гол) који је од овог лета био слободан фудбалер после истека уговора са Олимпијакосом, док је најбоље дане каријере пружао у ЦСКА из Москве.

Тамо је био саиграч са Зораном Тошићем који га је убеђивао да дође у Партизан, а преговори су трајали више недеља пошто је Натко имао још неколико понуда из Русије.

На крају се одлучио да дође у Хумску и постане једно од значајнијих појачања тима Сава Милошевића у овом прелазном року пошто је у питању фудбалер који се одлично сналази на месту централног везног, али може да игра и нешто офанзивније.

Осим за Олимпијакос и ЦСКА, играо је и за ПАОК, Рубин и Хапоел Тел Авив.

Натхо има и богато искуство играња у УЕФА такмичењима (58 мечева у Лиги Европе, 35 у Лиги шампиона), тако да ће сигурно помоћи Партизану на путу ка јесени у Европи.

Израелац је јутрос допутовао у Београд и ускоро ће трансфер бити озваничен, а све долази убрзо након продаје Страхиње Павловића у Лацио, мада ће млади штопер Партизана остати у Хумској у наредној години као позајмљени фудбалер.

Бомбастично појачање у Хумској 1 - Бибрас Натхо слетео је овог јутра у Београд на завршне преговоре и потпис за Партизан!

Дугогодишњи репрезентативац Израела постаће капитално појачање Партизана у актуелној сезони, јер ће ставити параф на трогодишњи уговор. Натхо ће у Хумску 1 доћи као слободан играч, пошто се 1. јула растао с Олимпијакосом, у којем је играо претходних годину дана. Некадашњи ас московског ЦСКА ће у редове црно-белих донети огромно европско искуство и мирноћу у креацији игре, што Партизану јако недостаје по одласку легендарног Саше Илића у заслужену пензију.

Натхо је везиста који се такође подједнако добро сналази у одрађивању одбрамбених и нападачких задатака, а с обзиром на године проведене у највећим клубовима Израела, Русије и Грчке, биће од огромног значаја за комплетну екипу Партизана, којој много недостаје играч таквог калибра. Прошле сезоне био је само четири пута стартер за Олимпијакос у првенству, а одиграо је укупно 34 утакмице, у којима је забележио пет асистенција и један погодак. Пошто није био задовољан својом улогом у тиму, раскинуо је уговор с пирејским клубом. 

Израелац је ових дана имао озбиљне понуде из Турске од Сиваса и Гацијантепа, чак је био на разговорима с представницима оба клуба, али је управа освајача српског Купа направила велики искорак и успела да убеди Натха да дође у Београд и заврши трансфер. Највећу улогу у овој причи имао је некадашњи Натхов саиграч из ЦСКА Зоран Тошић, који је лично инсистирао на његовом довођењу.

„Без обзира што знам да је у претходном периоду имао велике уговоре, помислио сам, зашто да не пробамо!? Предочио сам то људима из клуба, били су одушевљени. Убеђен сам, уколико мој друг Натхо дође, биће то тотално другачији Партизан“, поручио је недавно Тошић.

Упорност се, без дилеме, исплатила! Највећи помак у дугим и тешким разговорима две стране настао је прошле седмице, када је Натхо ненајављено смањио захтеве за плату и драстично се приближио оном што Партизан може да понуди, заједно са бонусима. Партизан је остао доследан великој жељи и на крају склопио капитални договор. 

Партизан има огроман разлог за задовољство. 

- ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, Петар Гигић (Мачва), Такума Асано (Арсенал) и Бибрас Натко (слободан играч).

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте, Гомеш (Ал Шаржа), Немања Николић (позајмица, Војводина), Страхиња Павловић (Лацио, али остаје).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар