На продају Форд - Вриједи милионе!

Оригинални аутомобил из 1968. који је легендарни глумац возио на снимању филма "Буллитт" биће понуђен на продају на аукцији у јануару 2020.

Занимљивости 19.08.2019 | 09:09
На продају Форд - Вриједи милионе!
Меквин је у филму користио само два оваква Мустанга, а примерак који ће се појавити на аукцији на Флориди вожен је у многим сценама филма, укључујући и ону са чувеном аутомобилском потером.

Како наводе организатори аукције из куће Мецум, возило је недуго након окончања снимања продато, а аутомобил је наредних 40-ак година био "испод радара", па се веровало да је у међувремену завршио на неком отпаду или под пресом.

Међутим, уследило је изненађење – на 50. годишњицу филма "Буллитт", Мустанг се поново појавио у јавности и то у јануару 2018. на детроитском ауто-салону.

Као тренутни власник наводи се извесни Шон Киернан, који је ауто наседио од свог покојног оца и који сада очекује да ће му ово возило донети вишемилионску доларску зараду.

Најновије процене вредности аутомобила још нису објављене, али очекује се да ће то бити једно од најскупље продатих Фордових возила на некој аукцији.

Компанија Хагертy га је 2018. проценила на око 4 милиона долара, али претпоставља се да вреди и више. Сматра се да је његова вредност утолико већа јер је остао у оригиналном стању.

 

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар