БЛ: Дебакл Униона на дебију, али бриљирали навијачи!

Лајпциг је ''покварио'' деби Унион Берлина у Бундеслиги, а прво име у гостујућем саставу био је Марсел Сабицер, који је постигао један, а припремио преостала три гола за своје саиграче.  Лајпцигова јака порука из Берлина: Идемо по титулу! Са новим тренером и у новом систему Црвени бикови импресионирали против Униона - 0:4!

Фудбал 18.08.2019 | 22:55
БЛ: Дебакл Униона на дебију, али бриљирали навијачи!
Ако је судити по првом колу Лајпциг има озбиљне амбиције у борби за титулу и требало би да буде конкурентан Борусији и Бајерну. Импресивно је екипа Јулијана Нагелсмана отворила нову сезону тријумфом над Унионом усред Берлина од чак 4:0 у мечу у којем су доминирали од првог до последњег минута.

Овај тријумф уједно је и мала освета ривалу који је стао иза својих навијача који су најавили бојкот премијерне утакмице Челичних у Бундеслиги јер не подносе "корпоративни" клуб Ред Бул Лајпциг, али на терену су добили важну лекцију.

На време је тим са истока Немачке повео Марсел Халстенберг је мајсторски погодио у 16. минуту и покренуо канонаду гостујућег тима. Марсел Забицер (31') и Тимо Вернер (42') су до одласка на одмор поптуно дотукли уплашене играче Униона који су деловали као разбијена војска.

Мало су боље домаћини заиграли у наставку, храбрије, али је сваку могућност око повратка домаћина у утакмицу угасио новајлија из ПСЖ-а Нкунку који је ушао с клупе и постигао први гол у дресу Лајпцига. Одличан меч одиграо је Лајпциг у новој формацији, уместо 4-4-2 прешли су на Нагелсманових 3-5-2 и показали да ће бити врло снажан тим како време буде пролазило.

Невен Суботић испратио је стартни пораз Униона из Берлина са клупе за резерве.

РБ Лајпциг, трећепласирани тим Бундеслиге у прошлој сезони, није имао много проблема да стигне до побједе у првом колу нове сезоне.

Постојао је, наравно, опрез код гостију јер су за ривала имали дебитанта у елитном разреду њемачког фудбала Унион Берлин, који је играо пред ''нашпанованом'' домаћом публиком, али се све завршило онако како су гостујући фудбалери прижељкивали, па чак и боље од тога!

На крају, за госте одличних – 0:4!

Меч је, осим убједљиве побједе фаворизованог госта, обиљежила сјајна кореографија домаћих присталица, које су прије првог судијског звиждука, уз неизоставне шалове, истакли и слике најватренијих навијача Унион Берлина који су преминули у посљедњих тридесет година. 

Слободно се може констатовати – кореографија Берлинаца за 10!

Учесник Лиге шампиона у ''Кући старог шумара'' сав посао обавио је у првих 45 минута, након којих је стекао предност од три гола и које је одиграно по јаком пљуску.

Еуфорични навијачи домаћег састава први пут су утишани у 16. минуту - Марсел Халстенберг се у казненом простору дебитанта у Бундеслиги ослободио чувара, а потом имао ''све вријеме свијета'' да се намјести на ударац и погоди мрежу иза леђа Пољака Рафала Гикјевича.

Нису се опоравили ни од првог, а могао је у 22. минуту да услиједи нови шок за домаће, али их је ''спасила'' ВАР технологија којом је утврђено да је Јусуф Поулсен играо руком прије него што је Лукас Клостерман затресао мрежу.

Спаса, ипак, није било у 31. минуту, када је РБ Лајпциг удвостручио предност. За разлику од првог гола, сад су улоге биле замијењене – Халстенберг је био асистент, а Марсел Сабицер стријелац, сјајно погодивши са ивице шеснаестерца, а свему је претходила грешка домаћег чувара мреже.

У 42. минуту већ је било 0:3 – другу асистенцију уписао је Сабицер, а мрежу је овог пута, након бијега по лијевој страни, затресао Тимо Вернер.

У другом полувремену Лајпциг је био далеко бољи ривал и створио још неколико шанси, али се мрежа још само једном затресла, и то у 69. минуту, када је коначан резултат поставио млади Француз Кристофер Нкунку, који је ушао у игру четири минута раније умјесто стријелца трећег поготка Тиме Вернера.

И код овог гола, асистент је био сјајни Марсел Сабицер!

БУНДЕСЛИГА – 1. коло

Недјеља

Унион Берлин – РБ Лајпциг 0:4
/Халстенберг 16, Сабицер 31, Вернер 42, Нкунку 69/

Ајнтрахт – Хофенхајм 1:0
/Хинтерегер 1/

Субота

Бајер Л. – Падерборн 3:2 (2:2)
/Бејли 10, Хаверц 19, Фоланд 69 – Михел 15, Мамба 25/

Борусија Дортмунд - Аугзбург 5:1 (1:1)
/Алкасер 3, 59, Санчо 51, Ројс 57, Брандт 82  – Нидерлехнер 1/

Волфсбург – Келн 2:1 (1:0)
/Арнолд 16, Вегхорст 60 – Тероде 90+1/

Вердер - Фортуна Диселдорф 1:3 (0:1)
/Егештајн 47 - Хенингс 36, Караман 52, Ајхан 64/

Фрајбург – Мајнц 3:0 (0:0)
/Колер 81, Шмид 83, Валшмит 87/

Борусија Менхенгладбах - Шалке 0:0

Играно у петак

Бајерн Минхен - Херта 2:2 (1:2)
/Левандовски 24, 60 пен - Лукебакио 36, Грујић 39/

ТАБЕЛА: Борусија (Д) 3, РБ Лајпциг 3, Фрајбург 3, Фортуна Диселдорф 3, Бајер Л. 3, Волфсбург 3, Ајнтрахт 3, Бајерн 1, Херта 1, Шалке 1, Борусија (М) 1, Падерборн 0, Келн 0, Хофенхајм 0, Вердер 0, Мајнц 0, Аугзбург 0, Унион Берлин 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар