БЛ: ''Минималац'' Ајнтрахта, Костићу фалио само гол!

Јунак домаћег састава био је дефанзивац Мартин Хинтерегер који је послије само 36 секунди затресао мрежу ривала, којем су током меча два гола оправдано поништена због офсајда. Сјајну партију је пружио Филип Костић.  Колико је довољно Костићу да намести гол? Само 36 секунди! Ајнтрахт на крилима сјајног Србина уписао прву победу у Бундеслиги.

Фудбал 18.08.2019 | 20:15
БЛ: ''Минималац'' Ајнтрахта, Костићу фалио само гол!
Премијера Ајнтрахта у Бундеслиги претекла је у знаку Срба. Тачније у знаку Филипа Костића који је наставио фантастичну форму овог лета и за само 36 секунди се побринуо за премијерни тријумф Орлова над Хофенхајмом од 1:0.

Други најбржи гол ове сезоне у Бундеслиги постигао је дефанзивац Мартин Хинтерегер, али после телепатски тачног центаршута Костића са леве стране након додавања Гаћиновића из корнера. Несхватљиво је реаговала и одбрана гостију која је олако пустила Аустријанца да им затресе мрежу и тако омогућила славље домаћину.

Апсолутно најбољи појединац овог сусрета био је Костић. Већ у првом полувремену немачки медији су писали у извештајима и текстуалним преносима о Турбо-Костићу који је душу вадио Кадержабеку и Пошу по десној страни. Штета што Србин није сјајну партију зачинио голом, имао је неколико сјајних прилика после мајсторских соло-продора, али је голман Бауман излазио из тог дуела као победник.

Поред Крагујевчанина одличну ролу имао је данас и Мијат Гаћиновић који је био стартер и одиграо врло добар меч у нападу иза Анте Ребића. Талентовани Дејан Јовељић преседео је утакмицу на клупи за резерве Ајнтрахта.

Што се тиче Хофенхајма, евидентно је да тај тим пролази кроз транзицију после растанка са Јулијаном Нагелсманом и да ће му требати времена да се уигра под новим тренером. Они су данас играли сасвим добро, два пута и матирали Кевина Трапа, али су оба пута голови поништени због офсајда. Исправно.

У два дана премијерног бундеслигашког викенда свједочили смо постизању два поготка у првом минуту игре.

Јуче је, наиме, након само 29 секунди игре поентирао нападач Аугзбурга Флоријан Нидерлехнер, што је, ипак, био гол који је само ''разљутио'' тим из Дортмунда који је до краја меча до врха напунио мрежу гостију.

Данас му се реванширао аустријски дефанзивац Ајнтрахта Мартин Хинтерегер, који је у 36. секунди искористио одличан центаршут Филипа Костића са лијеве стране, сјајно се снашавши на 7-8 метара од гола гостију, што је, испоставило се на крају, било довољно за премијерну ''тројку''.

Тешко је живио Хофенхајм у прва 3-4 минута, нису знали изабраници Алфреда Шројдера шта их је снашло јер су Хитерови играчи за изузетно кратко вријеме могли да ''испишу'' и убједљиви резултат на семафору Комерцбанк Арене у Франкфурту, али је посљедња линија гостујућег састава на челу са Бауманом ипак успјела да учини оно што није кад их је надмудрио Хинтерегер.

Одличну партију у првих 45 минута Филип Костић је могао да крунише поготком у два наврата – прво није уродила плодом сарадња са Ребићем у 29. минуту, а још ближе испису свог имена на листи стријелаца био је осам минута касније, кад је сјајно истрчао контранапад, ''ријешио'' се Поша послије једног дуела али се лопти на путу ка мрежи испријечио добро постављени Оливер Бауман, који је већ пет година чувар мреже Хофенхајма.

Иако су први пут показали знаке живота у 14. минуту, када Лукас Руп није искористио асистенцију Бебуа, фудбалери Хофехнајма су теренску равнотежу успоставили у последњих десетак минута првог полувремена, када су постигли и погодак преко младог Дениса Гајгера, али је 35-годишњи арбитар Данијел Зиберт послије консултације са ВАР технологијом поништио гол јер се приликом Гајгеровог ударца поменути Руп налазио у офсајду.

Екипа из Франкфурта поново је, на старту другог полувремена, преузела контролу и у 4-5 наврата у првих 10 минута ставила на муке одбрану Хофенхајма, а све је могло да буде закључено петнаестак минута прије краја да је Мијат Гаћиновић на десној страни стигао до једне лопте коју му је послије још једног одличног трка са супротне стране упутио можда и најбољи појединац у дресу Ајнтрахта Филип Костић.

''Огласио'' се у неколико наврата и Хофенхајм, који је изједначујућем поготку најближе био прво у 69. минуту, када су дефанзива и голман Трап добро одреаговали на један убачај са лијеве стране, те у другом минуту надокнаде, кад је репрезентативац Алжира Ишак Белфодил који је за корак био бржи од посљедње линије домаћина, па му је постигнути гол оправдано поништен.

Премијерну рунду Бундеслиге закључиће Унион Берлин, који се прошле сезоне кроз бараж против Штутгарта домогао историјског наступа у елити, и Ред Бул Лајпциг.

БУНДЕСЛИГА – 1. коло

Ајнтрахт – Хофенхајм 1:0
/Хинтерегер 1/

Субота

Бајер Л. – Падерборн 3:2 (2:2)
/Бејли 10, Хаверц 19, Фоланд 69 – Михел 15, Мамба 25/

Борусија Дортмунд - Аугзбург 5:1 (1:1)
/Алкасер 3, 59, Санчо 51, Ројс 57, Брандт 82  – Нидерлехнер 1/

Волфсбург – Келн 2:1 (1:0)
/Арнолд 16, Вегхорст 60 – Тероде 90+1/

Вердер - Фортуна Диселдорф 1:3 (0:1)
/Егештајн 47 - Хенингс 36, Караман 52, Ајхан 64/

Фрајбург – Мајнц 3:0 (0:0)
/Колер 81, Шмид 83, Валшмит 87/

Борусија Менхенгладбах - Шалке 0:0

Играно у петак

Бајерн Минхен - Херта 2:2 (1:2)
/Левандовски 24, 60 пен - Лукебакио 36, Грујић 39/

ТАБЕЛА: Борусија (Д) 3, Фрајбург 3, Фортуна 3, Бајер Л. 3, Волфсбург 3, Ајнтрахт 3, Бајерн 1, Херта 1, Шалке 1, Борусија (М) 1, Унион Берлин (-1) 0, Лајпциг (-1) 0, Падерборн 0, Келн 0, Хофенхајм 0, Вердер 0, Мајнц 0, Аугзбург 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар