Французи и Литванци скратили списак за СП...

И једни и други остали са 14 играча на листи. . .

Кошарка 18.08.2019 | 18:27
Французи и Литванци скратили списак за СП...
Још мање од две недеље преостало је до почетка Светског првенства у Кини. Кошаркаши националних тимова полако приводе припреме крају и спремају се пут Далеког Истока, а за то време селектори имају тежак задатак да одреде ко ће се дефинитивно наћи на листама играча који ће наступити на Мундобаскету. Венсан Коле и Даинијус Адомаитис су тако данас објавили да су скратили списак Француске и Литваније на 14 имена.

Галски петлови су се опростили од Адријана Моермана, који ће пропустити првенство због повреде Ахилове тетиве која га већ дуже временеа мучи. У Кину неће отпутовати ни бивши играч Мега Бемакса, Тимоти Луваву-Кабаро.

Што се Литванаца тиче, Даинијус Адомаитис је након припремних мечева против Србије и Финске одлучио да из ростера „избаци“ Еимантаса Беџијуса, кошаркаша Ритаса из Виљнуса. То је донекле било и очекивано, пошто селекција са Балтика на позицији „три“ већ има сасвим добру покривеност захваљујући Кузминскасу, Улановасу и Буткевичијусу.

Француска ће до почетка Светског првенства одиграти још три припремне утакмице у Шењангу. Прво ће наредне суботе на мегдан Новом Зеланду, дан касније их очекује сусрет са Италијанима, а 27. августа на програму је дуел са српском селекцијом.

Што се Литванаца тиче, пред њима су такође још три контролна меча. Они ће у Сеулу играти против Јужне Кореје 24. августа, потом против Анголе дан касније, да би се у последњем сусрету састали са Чешком.

САСТАВ ЛИТВАНИЈЕ

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Калниетис (Локомотива Кубањ), Лекавичијус (Жалгирис), Јанавичијус(Нептунас Клаипеда)

БЕКОВИ: Григонис (Жалгирис), Сеибутис (Сарагоса), Гиедраитис (Алба Берлин)

КРИЛА: Кузминскас (Олимпијакос), Улановас (Жалгирис), Буткевичијус (Ритас Виљнус)

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Сабонис (Индијана Пејсерс), Мачијулис (АЕК Атина)

ЦЕНТРИ: Валанчијунас (Мемфис Гризлис), Јанкунас (Жалгирис), Гебен (Жалгирис)

САСТАВ ФРАНЦУСКЕ

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Андру Албиси (Зенит Санкт Петербург), Тео Маледон (Асвел Лион), Франк Нтиликина (Њујорк Никс), Ели Окобо (Финикс Санс)

БЕКОВИ: Нандо де Коло (Фенербахче), Еван Фурније (Орландо Меџик), Пол Лакомб (слободан играч)

КРИЛА: Никола Батум (Шарлот Хорнетс), Аксел Тупан (слободан играч)

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Луј Лабејри (Валенсија), Амат Мбаје (Пинар Каршијака),

ЦЕНТРИ: Руди Гобер (Јута Џез), Матијас Лесор (Бајерн Минхен), Венсан Поарије (Бостон Селтикс)

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар