Неочекивано финале у Синсинатију...

Данил Медведев и Давид Гофан бориће се за титулу на седмом мастерсу ове сезоне.

Тенис 18.08.2019 | 17:11
Неочекивано финале у Синсинатију...
Очекивали смо да ћемо вечерас у Синсинатију гледати Новака Ђоковића у походу на нову титулу, али нажалост од тога неће бити ништа. Српски тенисер ноћас је ненадано елиминисан од ДанилаМедведева, који ће тако заиграти у трећем везаном АТП финалу у последњих месец дана.

Руски тенисер је само још једном потврдио да се не шали и да се налази у изванредној форми пред завршетак сезоне. Након пораза у финалу Вашингтона од Ника Кирјоса, успео је да се пробије и до завршног меча на финалу Роџерс купа, где је доживео неуспех против Рафаела Надала, а ево недељу дана касније дошао је и до финалног сусрета у Синсинатију.

Уз Ђоковића, Медведев је био најбоље пласирани тенисер од осморице преосталих у четвртфиналу. Рус се тренутно налази на осмом месту на АТП листи, а на овом турниру био је постављен за деветог носиоца. Стога се победа руског аса над Новаком не мора нужно узимати као превелико изненађење.

Са друге стране ће га сачекати Давид Гофан. Белгијанац је у полуфиналу дошао до врло убедљиве победе против Ришара Гаскеа у два сета и као знатно одморнији улази у овај полуфинални сусрет, јер је претходно „прескочио“ и четвртфинале. Тада му је меч и пре изласка на терен предао ЈошихитоНишиока због болести.

Занимљиво, Белгијанац је на путу до финала препустио само један сет противницима и то у првом колу, када је играо против домаћег тенисера, Тејлора Фрица. Од тада, маскималним победама почишћени су Гвидо Пеља, Адријан Манарино и већ поменути Ришар Гаске.

Белгијанац је прошле године играо у полуфиналу овог турнира, тако да је успео да одбрани 360 освојених бодова, те да на то дода још 240 нових. Уколико дође до титуле, моћи ће да очекује и значајан скок на новој листи (12. место) која ће бити објављена у понедељак. Медведев је претходног лета испао већ у првом колу од Борне Ћорића, тако да фактички није ни имао шта да брани на овом турниру. Ако дође до титуле, скочиће на пето место на списку најбољих тенисера света.

СИНСИНАТИ (АТП) - ФИНАЛЕ

Недеља

22.00: Данил Медведев - Давид Гофан

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар