Томане је донио разноврсност Звездином нападу...

Снага, експлозивност и њух за гол. . .  Португалац донео додатан квалитет навали српског шампиона и отворио различите могућности Владана Милојевића приликом састављања екипе у предстојећем периоду.

Фудбал 18.08.2019 | 16:14
Томане је донио разноврсност Звездином нападу...
Три нападача, сваки различитих карактеристика. Португалски нападач Томане, постигао је одлучујући погодак у Суботици и био асистент код поготка Вељка Симића. Јасно је да је бивши голгетер Тонделе донео разноврсност и додатан квалитет екипи Владана Милојевића.

Томане је темељит, тежак за чување због снажне грађе, а у систуцији попут оне из 49. минутуа показао је да и те како може и да упали "турбину" и протутњи кроз одбрану ривала. Такође, одлична реакција код гола јасно ставља до знања да се одлично сналази и у игри главом.

Португалац је кубурио са повредама, потом је добио минуте у окршају са Младости из Лучана, док је против Суботичана показао да је потпуно спреман за максималне напоре, пошто је без проблема прегрмео свих 90 минута.

"Изузетно сам срећан што сам већ на другој утакмици у Црвеној звезди постигао гол, то је за нападача јако битно. Велики део посла урадио је Гајић који је са десне стране послао сјајан центаршут, а ја сам у паду успео да дођем до лопте и затресе мрежу главом. Био је то изузетно важан тренутак, имали смо мање од десет минута да још једном преокренемо. Нападали смо током целе утакмице, Спартак је одиграо добро, тако да ми је драго што су навијачи могли да уживају у садржајној фудбалској представи", рекао је Томане.

Извесно је да ће у Берну место најистуренијег нападача заузети Ричмонд Боаћи, али би Томанемогао да представља важног адута у наставку меча. Португалац није био лиценциран за мечеве са Копенхагеном, али јесте за плеј-оф Лиге шампиона, што довољно потврђује да Милојевић озбиљно рачуна на њега у предстојећем двомечу.

Све мисли након победе у Суботици на стадиону Рајко Митић окренуте су окршају са швајцарским тимом. Ескпедиција из Љутице Богдана у уторак рано ујутру путује за Берн, где ће дан касније од 21 час покушати да направи први велики корак ка новом пласману у Лигу шампиона.

"Знам да сви још увек причају о феноменалној завршницу у Копенхагену, али ми смо се окренули наредном изазову. Знамо да би нам добар резултат у гостима донео миран реванш пред нашим навијачима и зато ћемо се максимално фокусирано припремати за ту утакмицу. Екипа ме је одлично прихватила, добро радимо на тренинзима и надам се да ћу ускоро затрести мрежу и у Европи", поручио је Томане.

Португалац се дуго чекао на стадиону Рајко Митић овог лета, а када је коначно стигао за обештећење од 750.000 евра уследила је неугодна повреда предње ложе. То га је спречило да конкурише за место у шпицу напада на самом почетку сезоне. Ипак, црвено-бели су и без његових голова стигли до циљне равнине у европским такмичењима и обезбедили нову европску јесен, а Томане ће у предстојећем периоду бити у прилици потврди епитет великог појачања.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар