Видео: Лакат је издржао, Новак није!

Ђоковић: Нисам могао много да урадим! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је истакао да је био затечен игром Данила Медведева у полуфиналу турнира у Синсинатију.  "Данас сам изгубио меч, али нисам много тога погрешног урадио", рекао је Новак Ђоковић, који ће у Њујорк понети једну Мастерс титулу из 2019. године.

Тенис 18.08.2019 | 11:29
Видео: Лакат је издржао, Новак није!
Српски играч је поражен у борби за финале од руског колеге резултатом 3:6, 6:3, 6:3.

"Он је играо невероватно од резултата 4:3 у другом сету. Нисам могао много да урадим. Покушавао сам да вратим његове сервисе, али не можете на прави начин да се припремите за неког ко је константно погађао од тог момента до краја меча. Можда је направио две двоструке сервис грешке из онолико сервиса. Свака част Данилу, заиста", рекао је Ђоковић.

Он је додао и да мисли да је одиграо добар меч, упркос поразу.

"Можда је требало да будем бољи после 1:1 и брејка у трећем сету, али морам да скинем капу Медведеву...", истакао је Ђоковић.

Српски играч је апострофирао и чињеницу да је један од других сервиса руског играча летео брзином од скоро 206 километара на час.

Лакат је издржао, али Ноле није.

(1) Новак Ђоковић отпутоваће у Њујорк на одбрану титуле освајача УС опена,  односно започети 26. августа напад на 17. грен слем трофеј у каријери као светски "Број 1", али и освајач само једног мастерса у 2019. години - Мадрида.

Титулу у Синсинатију, којом је пре годину дана комплетирао "Златни мастерс" и постао први тенисер у историји који је освојио све турнире ове серије, предао је у ноћи између суботе и недеље још једним поразом у дуелима са (9) Данилом Медведевом.

После четвртфинала Монте Карла ове сезоне, Рус је савладао Србина и у полуфиналу Синсинатија. Такође у три сета - 6:3, 3:6, 3:6.

"Мислим да сам играо веома добар меч. Наравно у гемовима у којима сам губио сервис, као оном на 1:1 у трећем сету, могао сам да одиграм боље, али када неко сервира близу 200 на сат други сервис и не прави много дуплих сервис грешака, а притом снажно хвата сваки ударац, остаје ми само да му скинем капу. Играо је невероватно од 4:3 у другом сету и нисам могао много да учиним. Види се да дефинитивно има много самопоуздања", рекао је Ђоковић за "Спортклуб".

"Видео сам много позитивних ствари у игри. Данас сам изгубио меч, али нисам много тога погрешног урадио. Изгубио сам од одличног играча и идем сада у Њујорк да се добро спремим за УС опен".

Медведев, којем је то био 15. меч у последњих 19 дана, у трећем узастопном финалу овог лета састаће се вечерас од 22 часа се са дебитантом у борбама за трофеј на Мастерс нивоу, (16) Давидом Гофаном. 

У претходна два финала у Вашингтону и Мастерсу у Монтреалу, Медведев је губио од Ника Кирјоса 6:7 (6:8), 6:7 (4:7) и Рафаела Надала 3:6, 0:6.

Ђоковић је у петом дуелу са 23-годишњим вижљастим Московљанином одиграо одличан уводни сет, током ког је деловало да је расположен за тенис и да не осећа бол у лакту, због ког је дан раније у четвртфиналу са Луком Пујом тражио помоћ физиотерапеута.

полуфинала

(16) Давид Гофан - Ришар Гаске 6:3, 6:4
(1) Новак Ђоковић - (9) Данил Медведев 6:3, 3:6, 3:6

финале

(16) Давид Гофан - (9) Данил Медведев (22.00)



Иако се суочавао са јаким Даниловим сервисима, ритерн је "радио" као у најбоља времена, па је Медведев попустио у шестом гему, након чега је 32-годишњи Београђанин потврдио брејк са нулом у наредном гему и са још једним изгубљеним поеном на свој сервис при вођству 5:3 уписао први сет на семафор.

Испоставило се и последњи, јер је за разлику од највећег броја Ђоковићевих противника у периоду од 2011. до 2016. и 2018. на овамо - Рус заиграо за ниво боље након Новаковог вођства.

Као финалиста Вашингтона, Монтреала и Синсинатија, Медведев је "за копље" испред осталих у трци за бонус од 1,5 милиона долара који Америчка тениска федерација додељује збирно најуспешнијем тенисеру током такозване "Америчке турнеје", која ће бити завршена 8. септембра финалом УС опена.

Када српски ас, који је актуелни освајач и Мастерса у Шангају, није искористио брејк лопту при резултату 2:2 у другом сету, наредну није добио до краја меча. Нервозан због олако пропуштене шансе, а свестан да је ривал већ увелико био подигао квалитет тениса у односу на први сет, Ђоковић је у "зло доба" препустио сервис Медведеву (3:5) и потом изгубио сва четири поена у деветом гему другог сета за 1:1 у неизвеснијем од два полуфинала.

Медведев, који се наиграо тениса овог лета у Сједињеним Државама, наставио је где је стао и у трећем сету, а Ђоковићу није помогло ни бодрење из ложе у којој није било Марјана Вајде, али јесте Горана Иванишевића и Јанка Типсаревића.

Први пут Рус је одузео сервис Ђоковићу у трећем, а последњи у деветом гему за супериорно издање у "мајсторици", сету који је и најмање трајао у поређењу са претходна два.

После убојитих сервиса, Медведев је често мењао ритам, играо поене са основне линије, излазио на мрежу, нападао из форхенда и држао Ђоковића ван ритма, због чега му је најбољи тенисер света искрено и срдачно честитао током конференције за медије по завршетку сусрета.

Медвед и Гофан, који је пет година старији, играће вечерас у Охају за далеко најважнији трофеј у каријерама, али и награду од 1,1 милион долара.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар